به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، سیب زمینی گیاه بومی آمریکای جنوبی است و هنوز هم بصورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید.
در قرن شانزدهم بوسیله اسپانیولی ها به اروپا برده شد و اکنون در اروپا و آمریکا از نظر مصرف اولین سبزی است .
سیب زمینی درتمام طول سال وجود دارد .
سیب
زمینی بدلیل داشتن مقدر ویتامین C ضد بیماری اسکوربیت است و کشورهائیکه از
این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آنجا به این بیماری دچار نمی شدند .
ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگیهایی مرکب از 7 تا 12 برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه هایی کوچکتر وجود دارد .
انواع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ گل و پوست غده های زیر زمینی آن تقسیم بندی می شود .
در روی پوست سیب زمینی سوراخهای کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه ها ست که منشاء گیاه تازه است .
ترکیبات شیمیایی:
سیب زمینی دارای اسیدهای آلی مانند اسید سولانئیک ، اسید نپتوتانیک و ساید فولیک می باشد .
در صد گرم سیب زمنی خام مواد زیر موجود است :
آب 75 گرم
انرژی 60 کالری
پروتئین 1/8 گرم
چربی 0/1 گرم
مواد نشاسته ای 18 گرم
سلولز 1/5 میلی گرم
کلسیم 6 میلی گرم
فسفر 50 میلی گرم
پتاسیم 500 میلی گرم
آهن 0/6 میلی گرم
سدیم 4 میلی گرم
ویتامین آ 10 واحد
ویتامین ب 1 0/1 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/35 میلی گرم
ویتامین ب 3 1 میلی گرم
ویتامین ث 15 میلی گرم
سیب زمینی نارس و همچنین برگ ، گل و میوه سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی بنام سولانین است.
بنابراین باید از مصرف سیب زمینی نارس و ینز برگ و گل و میوه سیب زمینی خورددی کرد .
خواص داروئی:
1)
برگ و میوه سیب زمینی بعلت داتشم سولانین مخدر و آرام بخش است ولی بعلت
سمی نبودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان ضماد و
استعمال خارجی استفاده شود .
2)سیب زمینی بعلت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می رود .
3)
برای تسکین سوختگی ها ، سیب زمینی خام را رنده کرده وبه عنوان ضماد روی
قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آنرا عوض کنید و ضماد تازه روی آن
قرار دهید .
4)سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد بنابراین
ضد سرطان وضد ویروس است مخصوصا سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی
تر است .
5)پوست سیب زمینی ماننده پوست میوه ها وسبزیجات دارای ماده
آنتی اکسیدان است بنبراین از پیر شدن سلولها و نیز از بوجود آمدن سلولهای
سرطانی جلوگیری می کند .
6)سیب زمینی بهترین دارو برای آنهایی است
که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص بایدس یب زمینی را با پوست و با بخار
پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز وس رخ شده برعکس سیب زمینی با بخار
پخته شده تولید اسید در بدن می کند .
7)سیب زمینی داروی خوبی برای
از بین بردن تورم است . برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه کرده و در
سوپ بیاندازید و بگذارید تقریبا نیم پز شده و سپس آنرابخورید .
8)سیب زمینی بعلت درا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می باشد .
9)سیب زمینی بدن را جوان می کند .
10)سیب زمینی داروی بیماریهای قلب نیز می باشد .
11)سیب
زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد . برای این منظور
سیب زمنی راب طور باریک بریده و بصورت شیاف دارورید و روی آن کمی روغن
ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت بداخل معقد بگذارید . این
عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می شود .
12)برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید . اسهال سریع متوقف می شود .
طرز استفاده:
برای
استفاده از سیب زمینی اگر آنرا تکه می کنید باید فورا از آن استفاده کیند
زیرا خیلی زود اکسیده می شود و خواص خود را از دست می دهد .
سیب زمینی را همیشه باید با بخار و یا در فر بپزید و یا خام آنرا میل کنید زیرا خواص آن به شدت نخورده باقی می ماند .
سیب
زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن مضر هم است زیرا
سرخ کردن سیب زمینی با روغن آنرا ثقیل الهضم می سازد و باعث بیماریهای
مختلفه می شود .
مضرات :
سیب
زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند مضر است زیرا بعلت داتشن نشاسته
قند خون را بالا می برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی
استفاده کنند باید آنرا تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند ویا از مصرف
آن خورددی کنند .
منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران