به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایرنا: زهره حاتمی با اشاره به راهکارهای بسیار ساده برای تهیه، نگهداری و
مصرف غذاها گفت: غذاها را به شکل سالم تهیه، نگهداری و مصرف کنید.
وی
با بیان اینکه تغذیه مناسب و سالم می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری
کند، ادامه داد:ازنگهداری غذاهای فاسد شدنی در یخچال، غذاهای نیم سوخته و
سوخته (کباب، جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته دیگ سوخته، پیازداغ سوخته،
سیب زمینی سرخ کرده سوخته و ...) پرهیز کنید.
کارشناس تغذیه
شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر اضافه کرد:همچنین از مصرف غذای پخته شده که
مدت زیاد مانده است خودداری کنید و برای نگهداری میوه ها و سبزی ها در
یخچال برای حفظ خواص ویتامین های موجود در آن ها و انواع گوشت ها را به طور
کامل بپزید.
حاتمی بابیان اینکه روش های صحیح پخت مانند
بخارپز، آب پز و پخت ملایم را جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی
مدت کنید، افزود: استفاده از غذاهای کم چرب، کم شیرین و کم نمک و همچنین
از انواع لبنیات کم چرب و کم نمک (شیر، ماست و پنیر کم چرب و دوغ کم نمک)
استفاده کنید.
وی با بیان اینکه مصرف غذاهای چرب به ویژه با
منشأ حیوانی را محدود کنید، تاکید کرد:از روغن های گیاهی در حد کم و به
مقدار نیاز روزانه استفاده کنید و از سوزاندن روغن ها به دلیل ایجاد
ترکیبات سرطان زا مانند آکرولئین ها جلوگیری کنید.
حاتمی تصریح
کرد:مقدار نمک را در تهیه غذا کاهش و در مقابل از انواع ادویه ها و چاشنی
های گیاهی برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید. مصرف قند و شکر تصفیه شده
به دلیل استفاده از مواد سفیدکننده سرطان زا و مصرف غذاهای آماده و کنسرو
شده را به دلیل وجود مواد نگه دارنده کاهش دهید.
کارشناس تغذیه
ادامه داد: انواع غذاهای گیاهی را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید،
مصرف غلات و دانه های کامل (سبوس دار) را به دلیل وجود فیبر و نقش آن در
کاهش سرطان ها خصوصاً سرطان روده بزرگ، از مغزها و حبوبات که حاوی فیبر
بالایی هستند بیشتر استفاده کنید. وزن خود را ثابت نگه دارید و فعالیت بدنی
منظم داشته باشید و یک ساعت پیاده روی سبک در روز می تواند در پیشگیری از
بسیاری از سرطان ها مؤثر باشد.
وی در پایان گفت: با مصرف کافی
میوه و سبزی و همچنین کاهش مصرف چربی های مضر و گوشت قرمز و حفظ مناسب وزن
در محدوده طبیعی و انجام فعالیت های ورزشی روزانه می توانیم از بروز انواع
سرطان ها پیشگیری کنیم. بنابراین غذاهای گیاهی را بیشتر انتخاب کنید، مصرف
گوشت قرمز را محدود و از مصرف گوشت های فرآوری شده خودداری کنید.