وی با تاکید بر ضرورت پایهگذاری و برنامهریزی یک همکاری و فعالیت مشترک بلندمدت میان تهران و برلین، تصریح کرد: ایران با برخی از کشورها در مسیر امضا و اجرای قرارداد همکاری راهبردی مشترک قرار داشته و با شماری دیگری از کشورها نیز درباره نقشه راه همکاریهای بلندمدت، توافق کرده است.
رئیسجمهور اظهار داشت: فرصتهای همکاریهای مشترک در بخشهای مختلف از جمله صنعت، معدن، انرژی و خطوط ریلی و گردشگری فراهم است و آلمان در این حوزهها میتواند مشارکت فعالتری داشته باشد.
روحانی با اشاره به نقش مثبت و سازنده آلمان در روند مذاکرات هستهای تاکید کرد: اجرای دقیق و سریع برجام به سود همه طرفهاست و در همین عرصه باید تلاش کرد تا پایههای این توافق هر چه بیشتر مستحکم شود.
وی گفت: برجام به عنوان الگویی موفق فضای بسیار خوبی را در عرصه بینالمللی برای تعامل و گفتوگو در خصوص سایر موضوعات ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم معادله برد برد را برای حل و فصل سایر مسایل منطقه نیز بکار گیریم.
رئیسجمهور اظهار داشت: ایران و آلمان علاوه بر تلاش برای ارتقاء روابط دوجانبه میتوانند در مسیر حل مشکلات منطقهای و بینالمللی بویژه مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه همکاری کنند.
روحانی با تاکید بر اینکه" باید جلوی انتقال منابع مالی و تسلیحاتی به تروریسم سد شود"، تصریح کرد: تروریسم خطری جدی و مقابله با آن نیز ضروری است؛ بویژه اینکه حوادث ماههای گذشته نشان داد که تروریسم خطری برای همگان و از جمله اتحادیه اروپا است.