کد خبر: ۳۶۲۰۷۹
زمان انتشار: ۰۹:۲۷     ۱۲ بهمن ۱۳۹۴
ضرب و شتم دانشجويان معترض به قراردادهاي نفتي بيژن زنگنه روز گذشته در صحن علني مجلس مطرح شد.
به گزارش پایگاه 598، «وطن امروز» نوشت:

روز گذشته احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي كه پيش‌تر نيز انتقاداتي نسبت به قراردادهاي IPC مطرح كرده بود، از سكوت رئيس مجلس نسبت به ضرب و شتم دانشجويان و دستگيري آنها در مقابل دفتر بيژن زنگنه اعتراض كرد. به گزارش خبرگزاري‌ها، توكلي در تذكري آيين‌نامه‌اي با استناد به بند 11 ماده 24 آيين‌نامه داخلي مجلس و با اشاره به تجمع شنبه مقابل وزارت نفت، خطاب به لاريجاني گفت: انتظار مي‌رفت شما درباره تجمعات صورت گرفته در مقابل وزارت نفت و نحوه برخورد با اين افراد تذكري دهيد، دانشجويان در اعتراض به قراردادهاي جديد نفتي مقابل وزارت نفت تجمع كردند، البته من قبول دارم بايد براي اين تجمع مجوزي اخذ مي‌كردند كه متأسفانه اين اقدام صورت نگرفت ولي اهميت قرارداد نفتي به حدي بالاست كه اگر ده‌ها تظاهرات سراسري براي آن انجام شود، باز هم كافي نيست. وي همچنين با اشاره به دستگيري 38 دانشجو مقابل وزارت نفت گفت: روز گذشته (شنبه) 34 نفر از اين دانشجويان آزاد شدند اما هنوز تكليف 4 نفر از آنها مشخص نيست، لذا از شما درخواست دارم به‌عنوان نماينده ملت ايران كمك كنيد تا اين افراد بزودي آزاد شوند چرا كه اهميت اين قراردادها در اقتصاد همچون برجام در سياست است.

سپس علي لاريجاني، رئيس مجلس در پاسخ به تذكر توكلي توضيح داد: براساس پيگيري‌هايي كه بنده شب گذشته انجام دادم، گويا تعدادي از اين دانشجويان ديشب آزاد شده‌اند اما واقعيت آن است كه تجمع بايد براساس قانون صورت گيرد و بايد اين دانشجويان ضوابط قانوني را رعايت مي‌كردند.

رئيس مجلس تصريح كرد: فرض كنيد شما نظري داريد و نسبت به بندهاي اين قرارداد معترض هستيد، بدون شك رفع آن، راه‌حل‌هايي دارد و با تظاهرات نمي‌توان قرارداد تنظيم كرد، بدون شك افراد صاحب‌نظر و حتي برخي دستگاه‌ها نظرات خود را در اين خصوص اعلام كردند كه البته ما نيز به هيأت تطبيق اعلام كرده‌ايم به اين موضوع رسيدگي كند.لاريجاني در پايان خاطرنشان كرد:‌ در كشور نظمي براي رسيدگي به اين امور وجود دارد و اين مسائل در خيابان قابل حل نيست و افراد اگر نظري دارند، مي‌توانند نظر خود را به صورت قانوني اعلام كنند. اظهارات لاريجاني در حالي است كه روز گذشته دانشجويان معترض درباره اين موضوع نشست خبري برگزار كردند. در اين نشست با اشاره به اظهارات لاريجاني، دانشجويان تاكيد كردند با برخورد سريع و گازانبري، اساسا در مقابل وزارت نفت تجمعي صورت نگرفت كه رئيس مجلس از آن انتقاد كرده است. مجتبي رئيسي، دبير اتحاديه جنبش عدالتخواه دانشجويي در اين نشست خبري اظهار داشت: اتفاقي كه روز گذشته (شنبه) افتاد در پيش‌بيني‌هاي ما نبود كه در اعتراض به يك قرارداد نفتي چنين برخوردي با دانشجويان انقلابي صورت گيرد. وي افزود:‌ از آذرماه امسال كه از قراردادهاي IPC در كنفرانس تهران رونمايي شد كارشناسان امر انتقاداتي را نسبت به اين قراردادها وارد كردند و بعد از آن جنبش دانشجويي نيز به مطالبه‌گري پرداخت و سوال جنبش دانشجويي اين بود كه چرا مدل قراردادهاي نفتي را منتشر نمي‌كنند. رئيسي در ادامه خاطرنشان كرد:‌ در همين زمينه بيانيه‌ها، مصاحبه‌ها و نامه‌نگاري‌هايي با وزارت نفت صورت گرفت و همچنين خطاب به نمايندگان مجلس نيز نامه‌هايي ارسال شد؛ مجلس بايد پاسدار استقلال كشور باشد و بايد به وظيفه خود عمل كند. وي افزود: مجلسي كه در مورد قيمت شير و مرغ تصميم مي‌گيرد چرا بايد در چنين مساله مهمي اظهارنظر نكند. دبير اتحاديه جنبش عدالتخواه دانشجويي اظهار داشت: بعد از نامه‌نگاري‌ها و پيگيري‌هاي مختلف بر ما مسجل شد كه وزارت نفت براي تغيير در رويه خود تصميمي ندارد و به اين نتيجه رسيديم كه بعد از دو ماه مطالبه دانشجويي، تجمعي دانشجويي در سلسله مراتب امر به معروف مقابل وزارت نفت برگزار شود. وي افزود: دولت مجوزي نداد و ما از كانال‌هاي رسمي و غير رسمي به اطلاع دوستان رسانديم كه قصد برگزاري تجمعي آرام داريم اما وقتي وارد محل تجمع شديم با منطقه‌اي جنگي مواجه شديم و حجم نيروهاي انتظامي در خيابان طالقاني براي ما جاي سوال بود.

رئيسي در پاسخ به اظهارات روز گذشته رئيس مجلس در مورد اين تجمع خاطرنشان كرد: بايد در پاسخ به ايشان گفت اصلاً تجمعي شكل نگرفت و در اول كار دانشجويان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. وي پيرامون دستگيري جمعي از دانشجويان اظهار داشت: بنده و آقاي حسن‌لو و آقاي روح‌اللهي براي صحبت با فرمانده ميداني رفته بوديم كه آنها گفتند با مديران وزارت نفت صحبت كنيد كه ما نيز گفتيم ابتدا دوستاني كه دستگير كرده‌ايد را آزاد كنيد اما در حين صحبت بوديم كه ما را دستگير كردند. وي اظهار داشت: سوال ما اين است كه IPC مگر چيست كه در اعتراض دانشجويان معترض به آن چنين برخوردي مي‌شود، مگر وظيفه دانشجو جز مطالبه‌گري است و سوال اين است كه چرا آقاي زنگنه پاسخگو نيست و اين سوال براي همه جامعه ايجاد شده است. محمدامين سليمي، دبير شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي كشور در اين نشست خبري اظهار داشت: راجع به اتفاقات روز شنبه بزرگ‌ترين خيانتي كه رسانه‌هاي حامي دولت مي‌توانند انجام دهند اين است كه در نيت دانشجويان دلسوز انقلاب اسلامي تشكيك ايجاد كنند. وي افزود: اين براي ما سوال است كه قراردادهايي كه بسته‌اند چه هست و چرا به مردم نمي‌گويند؟! بسيج دانشجويي از دولت دعوت مي‌كند تا در فضايي عقلاني و منطقي به دفاع از IPC بپردازد. سليمي خاطرنشان كرد: جمع‌بندي اين است كه قراردادهاي نفتي اگر به صورت كامل و عالي اجرا شود ايران به يك خام‌فروش عالي تبديل خواهد شد و همچنين در تكميل زنجيره انرژي و اشتغالزايي هيچ منفعي نخواهد داشت. دبير شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي اظهار داشت: تحليل جنبش دانشجويي اين است كه قراردادهاي نفتي عقب‌نشيني ايران به سال 1353 خواهد بود و فاتحه مراحل كشف، استخراج و توسعه نفت خوانده مي‌شود.وي در پايان گفت: براي شركت‌هاي ملي هم هيچ سهمي در اين قراردادها قائل نشده‌اند و خودباوري در صنعت نفت ما جايگاهي ندارد. مسعود حسن‌لو، مسؤول بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق در اين نشست خبري اظهار داشت: دولت در دو و نيم سال گذشته فضاي امنيتي بي‌سابقه‌اي را در كشور حاكم كرده است و اين نقد اول ما است.  وي افزود: انتظار از دولت اين است كه در سطوح مختلف و در جمع دانشجويان حاضر شوند و انتقادهاي آنان را بشنوند ولي چنين رويكردي در دولت آقاي روحاني مشاهده نشده است.  به گزارش نسيم، مسؤول بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق اظهار داشت: قراردادهاي IPC در بازه‌اي شكل مي‌گيرد كه توجه جامعه و فضاي رواني به انتخابات معطوف است، جنبش دانشجويي وظيفه خود مي‌داند كه در چنين فضايي ديده‌بان بيدار جامعه باشد تا برخي كاسب‌ها از اين شرايط براي تاراج ملت استفاده نكنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها