بر اساس آمارهای بانک مرکزی عربستان که روز پنجشنبه منتشر شد، حجم این ذخایر حدود 3 درصد کاهش یافت و به 608 میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب دارایی های خارجی بانک مرکزی این کشور در سال 2015 میلادی مجموعا 115 میلیارد دلار کاهش یافت.
در حالی که ذخایر عربستان جزو بزرگترین ذخایر در جهان محسوب می شود، این کاهش نشان از مشکلات عدیده مالی ریاض به دلیل افت قیمت جهانی نفت دارد. مقامات سعودی در تلاشند تا راه های جایگزینی برای کسب درآمد پیدا کنند تا بتوانند کسری بودجه این کشور را که در سال گذشته به حدود 15 درصد تولید اقتصاد این کشور رسید کاهش دهند.
رضا آقا، اقتصاددان ارشد موسسه وی تی بی کپیتال در لندن گفت: «وضعیت احتمالا امسال بدتر هم خواهد شد...چرا؟ چون قیمت متوسط هر بشکه نفت در سال گذشته 53 دلار یا بیشتر بود. قیمت متوسط امسال 32 دلار است. »
قیمت نفت برنت در طی یک سال گذشته حدود 30 درصد کاهش یافته و به 34 دلار در هر بشکه رسیده است.
آقا افزود، برای اینکه این کاهش دارایی های خارجی کند شود، «قیمت متوسط نفت باید امسال به بالای 53 دلار برسد، مگر اینکه فشارهای هزینه ای امسال بیشتر از آنچه که پیش بینی شده کاهش پیدا کند.»
کاهش قیمت نفت مقامات سعودی را به فکر کم کردن هزینه ها، انتشار اوراق قرضه بیشتر و برداشت از ذخایر ارزی این کشور انداخته است. مقامات همچنین در حال بررسی طرح هایی برای فروش سهام موسسات دولتی از بیمارستان ها گرفته تا فرودگاه ها و حتی شرکت سعودی آرامکو هستند.
جیسون تووی، اقتصاددان موسسه کپیتال اکونومیکس در لندن گفت، کاهش ذخایر در ماه دسامبر «نشانه دیگری است مبنی بر اینکه عربستان تمایل دارد برای حمایت از اقتصاد خود حجم ذخایریش را کاهش دهد و هزینه های خود را بالا نگه دارد.»