کد خبر: ۳۶۱۵۲۱
زمان انتشار: ۱۸:۰۲     ۰۷ بهمن ۱۳۹۴
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌شرقی گفت: بروز سرطان‌های مری، سرطان‌های ناشی از فلزات سنگین و بیماری‌های تنفسی می‌تواند در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه رخ دهد.

به گزارش پایگاه 598، خلیل ساعی بعد از ظهر امروز در دومین همایش سازمان‌های مردم نهاد آذربایجان‌شرقی، با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: دریاچه ارومیه از سال‌های 74 و 75 تاکنون شاهد کاهش 8 متری در ارتفاع آب بوده و میزان آب آن نیز به شدت کاهش یافته است.

وی ادامه داد: برنامه 10 ساله احیاء دریاچه ارومیه به نحوی طراحی شده که آرتمیا بتواند در آن حیات مجدد داشته و شوری آن به حد قابل قبول‌تری برسد.

کاسته شدن 333 کیلومتر از وسعت دریاچه ارومیه

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: 333 کیلومتر از وسعت دریاچه ارومیه کاسته شده و در روزهای آینده با ‌بارش‌های خوب می‌توانیم به تراز مشابه سال قبل برسیم و در این دو سال برنامه‌های احیا را طبق برنامه پیش ببریم.

وی عنوان کرد: تغییرات اقلیمی و خشکسالی اصلی‌ترین علت خشک شدن دریاچه بوده و در کنار این توسعه نامتوازن کشاورزی در حوزه دریاچه ارومیه بر خشک شدن دریاچه افزوده است.

ساعی در ادامه سخنان خود با تاکید بر برداشت متناسب آب از حوزه‌های دریاچه ارومیه گفت: افزایش برداشت آب موجب خالی شدن حوزچه‌های آبریز دریاچه ارومیه شده و با تغییر الگوهای کشت شاهد مصرف زیاد آب در حوزه این دریاچه هستیم.

وجود 88 هزار حلقه چاه در منطقه آبریز دریاچه ارومیه/ کاهس 50 درصدی روان آب‌های ورودی به دریاچه ارومیه

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی گفت: 88 هزار حلقه چاه در منطقه آبریز دریاچه ارومیه حفر شده و برداشت زیاد آب موجب شده تا تمام آب‌های دریاچه گرفته شود.

وی تصریح کرد: روند کاهش 50 درصدی روان آب‌های ورودی به دریاچه ارومیه را شاهد هستیم و با وجود اینکه بارندگی خوبی را شاهد هستیم اما این بارندگی‌ها به روان آب تبدیل نمی‌شود.

وی وقوع طوفان‌های گرد و غبار در منطقه را از نتایج خشک شدن دریاچه ارومیه دانست و افزود: این طوفان‌ها می‌تواند موجب بیماری‌های خطرناکی در منطقه شود و عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد.

ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه می‌تواند تا تهران برسد

ساعی در ادامه سخنان خود ادامه داد: وقوع طوفان‌های بزرگ گرد و غبار علاوه بر ایران در کشورهای دیگری نیز به واسطه خشک شدن دریاچه‌ها رخ داده که مشابه این امر در آمریکا رخ داده و ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه می‌تواند تا تهران برسد.

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌شرقی گفت: بروز سرطان‌های مری، سرطان‌های ناشی از فلزات سنگین و بیماری‌های تنفسی می‌تواند در اثر خشک شدن دریاچه ارومیه رخ دهد و بر همین اساس تحقیقاتی در سه روستای اطراف دریاچه ارومیه انجام شد و وقوع بیماری‌های تنفسی مشاهده شد.

وی با اشاره به نقشه راه احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: برای احیای دریاچه ارومیه برنامه 10 ساله پیش‌بینی شده که دو سال اول تثبیت و 7 سال احیا و سال آخر احیای نهایی را در نظر داریم که بر اساس این برنامه دو سال اول با موفقیت انجام شده است.

ساعی گفت: سالانه باید 8 درصد صرفه‌جویی در کشاورزی داشته باشیم و در کنار این مسئله حق آبه دریاچه ارومیه را به آن برسانیم تا در برنامه‌ها موفق عمل کنیم.

وی بر ایفای نقش سمن‌ها در احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: آگاه‌سازی و اطلاع رسانی صحیح به مردم، ایجاد محیط حمایتی برای شکل گیری شبکه‌های تخصصی برای احیای دریاچه ارومیه و استفاده از نظرات کارشناسان ضروری است.

ساعی گفت: یک هزار هکتار از اراضی شهرستان بناب به صورت داوطلبانه به گندم و کلزا تغییر یافته و مصرف آب کاهش یافته که نتیجه همکاری مردمی و سمن‌ها بوده و می‌تواند الگویی برای سایر شهرستان‌ها باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۴
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
بوسجین
RUSSIAN FEDERATION
۲۰:۴۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۴
۰
۲
بابا جان تعلل نکنید راه حل ان در کنار اقدامات دیگر همان راه حل احمدی نزاد است انتقال اب از دریا در کنار اقدامات دیگری که مد نظر است مسئول محیط زیست به جای شرکت در کنفرانس های سیاسی در در گروه مسئولیت اصلی خود قرار دهد تا دیر نشده اقداماتی در رابطه با ان انجام دهد وگرنه دیر می شود و لطمات جبران ناپذیری وارد می شود ان موقع دیگر نمی تواند تمام قصور و کوتاهی تاریخی خود را بر گردن احمدی نزاد بیاندازد
پاسخ
ناشناس
SWEDEN
۲۱:۲۱ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۴
۱
۰
از بین بردن آب شیرین برای پر کردن دریاچه آب شور به هر عنوان - نظیر
حقابه دریاچه و یا محیط زیست و...- جنایت است. اگر دریاچه ارومیه نظیر
هامون دریاچه آب شیرین بود و یا نظیر تالاب هورالعظیم یا گاوخونی ارزش
اکولوژیکی خاصی داشت می شد اینکار را توجیه کرد. اما برای دریاچه آب شوری
که فاقد موجود زنده بود اینکار چه معنایی دارد؟

دریاچه ارومیه نه ارزش از لحاظ شیلات دارد و نه ارزش اکولوژیکی. صرفا
برای قشنگی و تفریح و گردشگری خوب است که آنهم را به قول پرفسور کرداوانی
می تواند خشکاند و به آفرود یا برداشت نمک یا پرورش شتر و شترمرغ اختصاص
داد.
تنها دلیل حامیان دریاچه
ارومیه این است که احتمال دارد در اثر خشک شدن دریاچعه طوفان نمک ایجاد
شود! که البته این هم دروع است چون ذرات نمک بسادگی قابل حمل نیست مگر با
بادهای بسیار شدید که اصولا در آذربایجان نمی وزند. و در این چند سال هم
که دریاچه مزبور خشکید عملا هیچ اتفاق بدی برای مناطق اطرافش رخ نداد و
جنین طوفانی هم اتفاق نیفتاد.

اما به هر حال کسانی که هنوز اصرار دارند این دریاچه را احیا کنند، حق از
بین بردن آبی شیرین برای چنین کاری را ندارد. اگر خیلی دلشان می خواهد
راهش انتقال آب از دریاچه وان ترکیه یا گوگچه سوان ارمنستان است که در
ارتفاع بالاتری نسبت به دریاچه ارومیه واقع هستند و بدون زحمت می شود
آبشان را به دریاچه ارومیه منتقل کرد. اما طرح مسخره انتقال آب از دیای
خزر منتفی است چون آب سربالا نمی رود و باید بزور آن را پمپ کرد با هزینه
های شاق.
پاسخ
مجرد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۱۹ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۴
۱
۱
این دولت بی تدبیر مسوول خشک شدن دریاچه ارومیه است.
پاسخ
یاسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۴۶ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۴
۰
۰
به نظرم به جای اینکارا بیان از دریای مازندران اب رسانی کنند به طرف دریاچه ی ارومیه ....این بهتر کاری هستش که باید انجام بدن ..محدود کردن اب های کشاورزی هم به خود زمینها و محصولات کشاورزی ضربه میزنه هم باعث کاهش اب های شیرین خواهیم شد ..
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها