زنان مسلمان اين طوفان توئيتري را عليه نخست وزير انگليس در اعتراض به اظهارات وي كه ظاهرا هفته گذشته به طور خصوصي درباره سلطهپذيري سنتي زنان مسلمان بيان شده بود به راه انداختهاند.
ظاهرا اين اظهارات در ارتباط با آزمون زبان انگليسي كه دولت كامرون اخيرا به عنوان بخشي از تلاشها براي بهبود تطبيق مهاجران در جامعه مطرح كرده بيان شده است.
روزنامه تلگراف به نقل از يك منبع دولتي گزارش داد: ديويد ميداند كه تمكين كردن زنان مسلمان از نظر سنتي مساله حساسي است اما رسيدگي به معضل گرايش جوانان به افراط گرايي بدون در نظر گرفتن عنصر تغيير فرهنگي در درون جامعه ميسر نيست.
جاي تعجب نيست كه عبارت «سلطه پذيري سنتي» مورد پسند بسياري از زنان مسلمان قرار نگرفته است.
«شلينا جان محمد» نويسنده ۴۱ ساله يكي از افرادي بود كه اين اظهارات را تاسف بار دانست. وي گفت: عقايد مختلف زيادي درباره زنان مسلمان با هم در آميخته است كه بيانگر تنوع، استعدادها، و موفقيتهاي زنان مسلمان در انگليس نيست. به نظرم آنها فقط به دنبال تثبيت كليشههاي خاص هستند.
وي افزود كه از ديدن تيترهاي خبري متاثر شده و معتقد است كه اين اظهاراتِ منتسب به كامرون فقط شرايط را براي زنان مسلمان دشوارتر ميكند.
جان محمد گفت در نتيجه به انگليسيترين شكل ممكن كه پاسخي آميخته با طعنه است واكنش نشان دادم.
وي افزود: توئيتهايي را با هشتگ «سلطهپذير سنتي» منتشر كردم كه هم جالب توجه است و هم طنزي تلخ را در دل خود دارد، كه مورد استقبال واقع شده است.
شماز زناني كه از اين هشتگ استفاده كردهاند رو به افزايش است و هدف آن رساندن پيام روشن به نخست وزير است.
جان محمد بازتاب اين هشتگ را به نحو چشمگير و فوق العادهاي الهامبخش توصيف كرد.
وي گفت: بسيار پر شور، پر هيجان و اميدواركننده و جالب بود... مردم به شكلي واقعا مثبت پيام خود را به نخست وزير منتقل كردند كه از خواست واقعي زنان مسلمان براي تعامل با دولت حكايت داشت.
جان محمد تصريح كرد كه اين امر لازم است ضمن مورد تأئيد قرار گرفتن نخست وزير در توسعه سياستهاي دولت در آينده نيز مد نظر قرار گيرد.