به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: علیرضا مروتپور در مورد طرح حذف قیمت مصرف کننده از روی برخی محصولات صنایع غذایی، اظهار داشت: این تصمیم به دنبال جلسات طولانی بین تولیدکنندگان و مسئولان وزارت صنعت اتخاذ شده و در جلسهای با حضور خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت مقرر شد حذف قیمت از روی محصولات غذایی طی یکیدو روز جاری صورت گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای اجرای این طرح، بخشنامهای از سوی دولت صادر شده است؟ گفت: اجرای این طرح قطعاً با هماهنگی دولت انجام میشود و مسئولان اتاق اصناف با هماهنگی مسئولان دولتی این مسئله را اعلام کرده است.
مروت پور با بیان اینکه اجرای طرح حذف قیمت از روی بستهبندی تنها روشی است که میتواند کشور را از بحران چند قیمتی و دلالبازی نجات دهد، گفت: این طرح در تمام کشورهای پیشرفته اتفاق افتاده و در واقع، مصرف کنندگان با رصد بازار نسبت به خرید کالا از مراکزی که قیمت مناسبتری را ارائه میکنند، اقدام خواهند کرد.
* صدور فاکتور فروش توسط تولیدکنندگان
وی تصریح کرد: بدنه دولت نباید سنگینتر شود و به همین دلیل نباید انتظار داشته باشیم که سازمان حمایت یا دستگاههای دیگر نظارت مستقیمی بر قیمت کالاها داشته باشند، زیرا بهترین ناظر، مردم هستند.
مروت پور با اشاره به اینکه در این طرح، تولیدکننده موظف است فاکتور فروش برای عرضه کنندگان کالا صادر کند، گفت: سازمانهای نظارتی میتوانند بر فاکتورهای صادر شده برای فروشندگان نظارت داشته باشند.
* نصب صندوق در مراکز فروش از ابتدای ماه جاری
عضو هیأت مدیره کانون صنایع غذایی در عین حال اظهار داشت: طبق مذاکرات انجام شده در جلسه با خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت قرار شد صندوقهای فروش در مراکز عرضه و فروشگاهها از ابتدای بهمنماه نصب شود تا قیمت کالاها از این طریق قابل کنترل باشد و علاوه بر این، دریافت مالیات نیز با روند بهتری صورت گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که در ایران تعداد مراکز خرده فروشی و عرضه کالا بسیار زیاد است و عدم درج قیمت بر روی کالا باعث سردرگمی خریداران خواهد شد، اظهار داشت: خریداران با رصد مراکز مختلف فروش میتوانند در مورد خرید خود تصمیمگیری کنند و علاوه بر این، مراکز عرضه و فروشگاهها نیز برای جلب مشتریان بیشتر، محصولات خود را با قیمت پایینتری عرضه خواهند کرد.
به گفته وی، مرحله اول اجرای طرح حذف قیمت از روی بستههای کالا مشمول محصولاتی مانند شیرینی و شکلات، اسنک شامل چیپس و پفک و ماکارونی میشود که در واقع کالاهای غیراساسی هستند.
وی ادامه داد: ممکن است رصد مردم یک، دو یا سه ماه زمان ببرد اما در نهایت مشخص میشود که کدام یک از مراکز عرضه، کالا را با قیمت مناسبتری ارائه میکنند.