کد خبر: ۳۶۱۱۲۷
زمان انتشار: ۱۴:۴۴     ۰۵ بهمن ۱۳۹۴
رویترز با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به ایتالیا و فرانسه که با هیئتی ۱۲۰ نفره انجام می گیرد نوشت: مقامات فرانسوی و ایتالیایی انتظار ندارند در جریان این سفر، قراردادهای مهمی امضا شود.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم: رویترز طی گزارشی نوشت پس از لغو تحریم ها و بازگشت اقتصاد ۸۰ میلیون نفری ایران به عرصه تجارت جهانی، حسن روحانی، این هفته برای نشان دادن پتانسیل بالای سرمایه گذاری در ایران به اروپا سفر می کند.

 

روحانی  در اولین سفر خارجی خود از زمان اجرایی شدن توافق، در راس هیئتی ۱۲۰ نفره متشکل از کارآفرینان ایرانی، وزیر نفت و دیگر مقامات دولتی برای پنج روز به پاریس و رم می رود. وی با پاپ فرانسیس و فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

 

یک هفته پس از لغو تقریبا همه تحریم ها، مقامات فرانسوی و ایتالیایی همچنان انتظار ندارند در جریان این سفر، قراردادهای مهمی امضا شود. خود روحانی از «مسیر طولانی» پیوستن مجدد اقتصاد ایران به اقتصاد جهانی سخن گفته است.

 

با این وجود، ایران قبلا در کنفرانس هوایی که در روز قبل از این سفر برگزار شد، تمایل خود را برای خرید کالاهای اروپایی اعلام کرده و روز یکشنبه برنامه هایی را برای خرید ۸ جت سوپرجامبوی ای ۳۸۰ از ایرباس و نهایتا خرید ۱۰۰ هواپیما از بوئینگ اعلام کرده است.

 

یک مقام ارشد ایرانی در این باره گفت: «این یک سفر بسیار مهم است... زمان آن است که ورق را برگردانیم و درهای همکاری بین کشورهایمان در حوزه های مختلف را باز کنیم.»

 

سفر روحانی به فرانسه، که اولین سفر یک رئیس جمهور اسلامی ایران به این کشور از ۱۹۹۹ تاکنون است، فرصت هایی را برای بهبود روابط با کشوری که از نظر تاریخی مناسبات نسبتا دوستانه ای با ایران داشته ایجاد می کند.

 

از ماه جولای به این طرف، فرانسه بر خلاف مواضع سرسختانه اش در طول انعقاد توافق هسته ای، موضعی مصالحه جویانه تر در پیش گرفته است. یک هیئت ارشد اقتصادی و سیاسی فرانسوی در ماه سپتامبر به تهران سفر کرد. نمایندگان حدود ۱۳۰ شرکت فرانسوی از بخش های مختلف کشاورزی گرفته تا ساخت و ساز و گردشگری در این سفر حضور داشتند.

 

 

یک دیپلمات دیگر فرانسوی گفت: «ما از زمانی که همه می گفتند از مواضع سختگیرانه مان در مذاکرات هسته ای، به لحاظ اقتصادی متضرر خواهیم شد، خیلی فاصله گرفته ایم. قراردادهایی بسته شده و پیشرفت هایی در قراردادها به دست آمده است... اما من احساس می کنم تا حدی ملاحظه و احتیاط بین شرکت ها وجود دارد.»

 

اما مقامات ایتالیایی از فرانسوی ها مشتاق ترند. ایتالیا به صورت سنتی همواره روابط اقتصادی نزدیکی با تهران داشته است.

 

ساکه، آژانس اعتبارات صادراتی ایتالیا گفته صادرات کالاهای ایتالیایی به ایران ممکن است در طی ۴ سال و در فاصله سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ حدود ۳ میلیارد یورو افزایش یابد. ارزش کل صادرات ایتالیا به ایران در سال گذشته ۱.۵۶ میلیارد یورو بود.

 

اما یک منبع صنعتی گفت، انتظار نمی رود قراردادهای مهمی در جریان این سفر به امضا برسد. یک مقام یک شرکت مهم انرژی گفت، هنوز روشن نیست که ایران برای این بخش چه قراردادهایی در ذهن دارد.

 

روحانی پس از گفت و گو با رهبران بنگاه های اقتصادی، برای گفت و گو با پاپ فرانسیس به واتیکان خواهد رفت. پس از توافق هسته ای، پاپ گفته بود امیدوار است که این توافق آغاز «یک گام قاطعانه به سمت جهانی امن تر و برادرانه است.»


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها