به گزارش پایگاه 598، داروهای ضد سرفه هم فقط به طور موقتی علائم آن را کاهش می دهند و خیلی کم روی عفونت، سوزش و تولید خلط در مجاری تنفسی که باعث ایجاد سرفه می شوند، تاثیر می گذارند.
1- آب و مایعات فراوانی بنوشید.
این کار باعث نرم شدن خلط در قفسه سینه شما می شود. اگر سرفه شما در اثر
ابتلای به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، به وجود آمده باشد، مصرف زیاد آب و
مایعات بهترین راه برای کاهش طول مدت آن است. حداقل روزانه 8 لیوان آب
بنوشید. می توانید کمی آب لیمو ترش نیز به آن اضافه کنید.
2- هوای محیط زندگی خود را مرطوب نگه دارید.
هوای خشک باعث خارش گلو و ایجاد سرفه خشک می شود، لذا بوسیله یک دستگاه
بخور هوای خانه را مرطوب نگه دارید. هوای گرم و مرطوب، خلط را نرم کرده و
راه های تنفسی را باز می کند. اگر کمی هم قطره اکالیپتوس به آب دستگاه
اضافه کنید، خلط ها را سریع تر از بین می برد، زیرا ریه ها را تحریک کرده و
راه های بینی را پاک می کند.
اگر دستگاه بخور ندارید، روی سرتان یک حوله بیندازید و صورت خود را بر روی
یک بخارهای یک ظرف آب جوش بگیرید. چند دقیقه به آرامی زیر حوله نفس بکشید
(در اصطلاح بخور دهید) . چند بار در روز این کار را تکرار کنید.
3- عسل بخورید.
در یک بررسی روی کودکان 2 سال به بالا که مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی
فوقانی بودند، محققان قبل از خواب شبانه 2 قاشق مرباخوری عسل به کودکان
دادند. سپس دریافتند که عسل به اندازه داروهای ضد سرفه در کاهش سرفه های
شبانه (در خواب) و بهبود کیفیت خواب کودکان موثر بوده است.
بهترین راه برای بهبود گلودرد و سرفه های آزاردهنده این است که عسل را در چای کمرنگ یا آب گرم حل کنید و بنوشید.
اما به یاد داشته باشید که هرگز به کودکان زیر یک سال ، عسل ندهید، زیرا باعث بروز مسمومیت بوتولیسم خطرناک در آنها می شود.
4- از مواد محرک موجود در هوا دوری کنید.
مواد شیمیایی موجود در تمیز کننده ها و ضد عفونی کننده های خانگی و نیز در
خوشبو کننده های هوا می توانند مخاط گلو را اذیت کنند، سرفه را بدتر کنند و
باعث سوزش چشم ها، گلو و دهان شوند. اگر می خواهید سرفه هایتان بهبود
یابد، نباید از مواد شیمیایی پاک کننده با بوی تند و زننده استفاده کنید.
نکته: سیگار نکشید و در جاهایی هم که دود سیگار وجود دارد، توقف نکنید (یعنی حتی در معرض دود سیگار افراد دیگر هم قرار نگیرید).
مقالات پزشکی و بهداشتی - pcparsi.com
=================================
آیاشماهم دچارسرفه های مزمن وطولانی مدت می شویدوعلت این امررانمیدانید؟
ویتامین ب 12 از عوامل سازنده گلبولهای قرمز و مولکول وراثتی دی ان آ است و در کار سیستم عصبی نقش بسیار مهمی دارد. گیاهخواران و افرادی که از رژیمهای غذایی کم گوشت و لبنیات استفاده میکنند، همچنین افراد مسنتر در معرض خطرات ناشی از کمبود این ویتامین هستند.
محققان در یک پژوهش جدید دریافتهاند که کمبود ویتامین ب 12 عامل معمول بروز سرفههای مزمن است.
به گزارش ایسنا، پژوهش جدید که از سوی محققان دانشگاه تورین و بیمارستان مائوریزیانو در ایتالیا انجام گرفت، نشان داد که ارتباط مهمی بین کمبود ویتامین ب 12 و سرفههای مزمن بیدلیل وجود دارد.
این پژوهش که در کنگره جهانی آلرژی در سازمان جهانی آلرژی ارائه شده تاثیر این یافته جدید را در دنیای آلرژیها و ایمونولوژی مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. در این تحقیق 302 بیمار مبتلا به سرفه مزمن مورد آزمایش قرار گرفتند. محققان در این مطالعه به وجود رابطه احتمالی بین نوروپاتی حسی و کمبود ویتامین ب 12 پی بردند.
کمبود ویتامین ب 12، مشکلی است که بیشتر در افراد مسن بروز میکند. کمبود این ویتامین عوارضی مانند کم خونی، کاهش حافظه و آسیب سلولهای عصبی را در پی دارد. کمبود ویتامین ب 12 شایعتر از آن است که تاکنون تصور میشد. محققان دریافتهاند که در 17 درصد افراد، سطح ویتامین ب 12 در خون پایین است.
ویتامین ب 12 از ویتامینهای مهم است که در ماهی، گوشت و لبنیات یافت میشود و در حفظ سلامت اهمیت بالایی دارد. این ویتامین که به «کوبالامین» نیز معروف است، از ویتامینهای محلول در آب به حساب میآید.
ویتامین ب 12 از عوامل سازنده گلبولهای قرمز و مولکول وراثتی دی ان آ است و در کار سیستم عصبی نقش بسیار مهمی دارد. گیاهخواران و افرادی که از رژیمهای غذایی کم گوشت و لبنیات استفاده میکنند، همچنین افراد مسنتر در معرض خطرات ناشی از کمبود این ویتامین هستند.
این افراد یا از منابع گوشتی و لبنیاتی این ویتامین را دریافت نمیکنند و یا بدن آنها در جذب این ویتامین با مشکل روبرو است.
کمبود ویتامین ب 12 ممکن است توسط نوعی بیماری عفونی بوجود بیایید. این بیماری سلولهایی از سیستم گوارش که وظیفه دریافت ویتامین ب 12 را دارند، از بین میبرند. یکی دیگر از عوامل مشکل در جذب ویتامین ب 12 استفاده از داروهای درمان رفلاکس یا ضد اسیدهای معده است.
عملهای جراحی که روی بخشهایی از روده انجام میشوند نیز میتوانند سیستم گوارش را از جذب این ویتامین بازدارند. اگر میزان کمبود ویتامین ب 12 ناچیز باشد، ممکن است عوارض زیادی را به دنبال نداشته باشد و یا این عوارض کوتاه مدت و خفیف باشند. ولی کمبود زیاد این ویتامین باعث ایجاد کمخونی، افسردگی، اختلالات ذهنی و مشکلات سیستم عصبی میشود.
با توجه به شرایط بدن افراد، کمبود ویتامین ب 12 میتواند باعث بالا رفتن بیش از حد «هموسیستین» در بدن شود. بالا بودن مقدار این آمینو اسید در خون، افراد را مستعد بیماریهای عروقی و انسداد رگها میکند.
محققان توصیه میکنند که اگر با کمبود ویتامین ب 12 مواجه هستید به پزشک مراجعه کرده و از مصرف مکملهای غذایی خودداری کنید؛ چرا که این مکملها نمیتوانند میزان کمبود ب 12 را جبران کنند.
آکاایران: درمان سرفه با طب سنتی
در ابتدا لازم است یک توصیه داشته باشیم و
آن این است که هنگام خارج شدن از محیط گرم و وارد شدن به محیط سرد، بدن و
به خصوص ناحیه سر به صورت کامل پوشانده شود و ناگهانی وارد محیط سرد نشویم.
یکی از دلایل سرفه، خشکی هوا است به همین دلیل توصیه می شود از بخور
استفاده شود تا هوا مرطوب شده و مشکلات تنفسی کمتر شود. بخور با داروهای
گیاهی اعم از ترکیب آب جوش و داروهای گیاهی همچون آویشن، بابونه، پنیرک و
گل ختمی از روش های مناسب درمان سرماخوردگی است. به غیر از بخور، گیاهان دارویی و مواد غذایی مفیدی نیز برای تسکین سرفه وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
* گل ختمی که گیاهی با طبع سرد است اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه قوی دارد و مصرف جوشانده گل ختمی نیز به دلیل داشتن ترکیبات نرم کننده می تواند برای درمان سرفه های خشک و مزمن مفید باشد.
* جوشانده آویشن نیز در درمان سرفه بسیار مفید است. البته این جوشانده را می توان با عسل و لیمو نیز مصرف کرد چون آویشن برای درمان سرماخوردگی و سرفه های شدید مؤثر است.
* جوشانده زنجبیل، پیازچه و عسل نیز برای کاهش یا درمان سرفه های شدید مؤثر است.
* از دیگر مسکن های سرفه می توان دم کرده عناب و زنجبیل را نام برد.
* مصرف غذاهای ملین مثل حریره، آش کدو و میوه های پخته شده برای تسکین سرفه مؤثر است. همچنین مصرف آش سبزی و سوپ سبزیجات حاوی گشنیز، جعفری و اسفناج نیز مفید است.
* مصرف آبلیموی شیرین، آب انار شیرین، زردآلو، برگ هلو و انجیر خشک به هنگام سرفه منعی ندارد.
* برای درمان سرفه های مزمن و خشک به خصوص در شهرهایی با آب و هوای سرد و خشک حریره بادام، حریره فندق و به دانه بهترین گزینه ها هستند؛ چرا که این ماده غذایی به ویژه به دانه، التهابات مجاری تنفسی ناشی از سرماخوردگی را بهبود می بخشد و حالت تحریکی که منجر به سرفه شده است را از بین می برد. حریره ها باعث تقویت فرد و بهبود خشونت و گرفتگی صدا نیز می شوند.
* کسانی که زیاد سرفه می کنند یا دارای تورم در ناحیه مجاری تنفسی هستند، مصرف جوشانده شکوفه سیب و خود سیب نیز برایشان بسیار مفید است.
* یک قاشق مرباخوری به دانه را در نصف لیوان آب جوش بریزید تا به قوام بیفتد. سپس آن را صاف کنید و لعاب به دانه را بنوشید. حتی می توانید مقداری نبات نیز به آن بیفزایید. در صورتی که گلودرد و سرفه شدت یافت، می توان یک فنجان از این دمنوش را در صبح و فنجان دیگر را در شب نوشید چراکه نوشیدن این دمنوش در تسکین سرفه های خشک مؤثر است و باعث خروج خلط نیز می شود.
* در صورتی هم که سرفه ها مداوم، آزاردهنده و پر سر و صداست و مانع خواب فرد و دیگران می شود، می توان از ریشه گردن تا تمام نواحی تمام قفسه را روغن بادام شیرین اصل مالید. استفاده از این روش درمانی، به خصوص در کودکان که دچار سرفه های شدید هستند، بسیار مفید است. توصیه می شود در کودکان پس از استفاده از روغن بادام شیرین، قفسه سینه او با شال پشمی لطیف پوشانده و تا صبح یکی دو بار این کار تکرار شود.
* بذر کتان نیز در رفع سرفه های خشک مؤثر است. برای این منظور یک تا دو قاشق مرباخوری بذر کتان را در یک لیوان آب جوش ریخته و 15 دقیقه صبر کنید تا لعاب بیندازد و سپس آن را صاف کرده و بعد با افزودن مقداری عسل بنوشید.
* از خوردن مایعات سرد به خصوص پس از خواب باید خودداری کرد.
بنا به گزارش آکاایران : * بهتر است مصرف غذاهای سرخ شده و با ترکیبات اسیدی مثل ترشی در زمانی که فرد دچار سرفه است خودداری شود.
مصرف خودسرانه داروهای گیاهی ممنوع!
مصرف شربت آویشن و زوفا نیز که در داروخانه های طب سنتی موجود می باشد
داروهای خلط آوری هستند که البته باید با تجویز پزشک مصرف شود و از مصرف
خودسرانه آن اجتناب کرد.
منابع:
فارس - علیرضا صالحی، متخصص طب سنتی
تسنیم - سید حسن ضیایی، محقق طب اسلامی
وبدا - دکتر مجید امتیازی، متخصص طب سنتی
سلامانه - دکتر لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی