گریپفروتت (انگلیسی: grapefruit) میوه ای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است. گریپفروتت احتمالاً از پیوند پرتقال و دارابی به دست آمده است.
این میوه دارای ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف به ویژه ویتامین ث (۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (۸٫۶۱ گرم در صد گرم) است. نوع سرخ و صورتی آن آنتی اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند. کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربی های اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی و همین طور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است.گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می کنند.
این میوه را در زبان انگلیسی «میوه خوشه ای» (grape+fruit) می نامند، زیرا به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید (مانند انگور). دم کرده گل های گریپ فروت برای رفع تب مؤثر است.
خواص گریپ فروت :
گریپ فروت ، اشتها را تقویت می کند.
گریپ فروت ، عمل هضم را آسان می نماید و جریان عصیر (شیره) معدی و ترشح کیسه صفرا را سرعت می بخشد.
گریپ فروت ، دارای ویتامین «ث» است. این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
گریپ فروت ، به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند.
گل های گریپ فروت از نظر طبی خاصیت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم می کنند و در موقع تشنج و تب می نوشند.
اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زیاد می شود و سموم از بدن خارج می کند.
گریپ فروت ، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می نماید.
گریپ فروت ، ضد خونریزی و بواسیر است.
گریپ فروت ، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.
گریپ فروت ، اختلال های مفصلی را درمان می کند.
گریپ فروت ، برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود.
گریپ فروت ، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
گریپ فروت ، علاوه بر مواد معدنی ( آهن و کلسیم) دارای ویتامین های آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
تأثیر منفی گریپ فروت بر داروهای ضد افسردگی و.....
ـ مصرف مرکبات به سبب داشتن ویتامین «ث» برای پیشگیری از سرماخوردگی توصیه می شود. گریپ فروت نیز برای سرما خوردگی خوب است و در فصل زمستان مصرف فراوانی دارد. این میوه آنتی اکسیدان و لیکوپن دارد، ولی مصرف آن به همراه برخی داروها (داروهای ضد تشنج، ضد افسردگی و بی نظمی ضربان قلب) خطرناک است. آب گریپ فروت بر آنزیمهای خاصی که این داروها در روده و کبد تجزیه می کنند تأثیر می گذارد و سبب بروز عوارض جدی دارویی می شود.
البته هنوز ماده یا مواد شیمیایی که به شکل مشخص مسئول این تداخل باشد در اب گریپ فروت شناخته نشده است.