به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم: ساقه این گیاه پوشیده از
تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از 13 تا 17 برگچه کوچک و دندانه دار
می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه
قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،متورم و نوک تیز بطول 2 تا
3 سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .
نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا وپر مصرف است
ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم نخود موادزیر موجود است :
آب 10 گرم
پروتئین 20 گرم
نشاسته 155 گرم
کلسیم 150 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 7 میلی گرم
سدیم 25 میلی گرم
پتاسیم 780 میلی گرم
ویتامین آ 50 واحد
ویتامین ب 1 0/3 واحد
ویتامین ب 2 0/15واحد
ویتامین ب 3 2 میلی گرم
مواد روغنی 5 گرم
نخود
همچنین دارای مقدر بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید
مالیک و املاح کمیابی نظیر بر ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند
لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز ،دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد
خواص داروئی:
نخود بعلت درا بودن اسد های آمینه مختلف ،ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .
نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که درد نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد .
1)نخود کمی ملین است
2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور درد
3)نخود کرم کش است
4)برای برطرف کردن درد سینه وریه باید نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید
6)روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
7)روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد .
8)روغن نخود را اگر به زیرشکم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است
9) نخود را می توان برای دفع رسوبات دری و درمان زردی بکار برد
10)نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است
11)یکی
از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی
است هموس می باشد که در کشورهای عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست .گیاه خواران
هموس را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی
نامیده می شود درست می شود
طرز استفاده:
طرز تهیه هموس بقرار زیر است
حدود
300گرم نخود را کاملا بپزید که نرم شود و تقریبا آب آن تمام شود . آب دو
لیمو ترش را بگیرید و با نخود پخته داخل مخلوط کن برقی بریزد که کاملا له
شود . سپس مقدر 100 گرم کره کنجد و یک چهارم سیر له شده و جعفری و نمک و
مقدری هم روغن زیتون بآن اضافه کرده و همه را بهم بزیند تا کاملامخلوط شود .
هموس را می توانید بصورت سرد برای ساندویج استفاده کنید . هموس حتی چاشت خوبی برای بچه هاست که به مدرسه می روند
منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران