به گزارش
سرویس سیاسی پایگاه 598، دکتر فؤاد ایزدی کارشناس سیاسی مسائل اروپا و آمریکا در بیست و یکمین همایش کشوری دفتر پژوهشهای فرهنگی موضوع روابط ایران و آمریکا چالشهای نفوذ و فرصتهای پیش رو که عصر امروز در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، با اشاره به سخنان دیروز رهبر معظم انقلاب گفت: برای تبیین نظرات رهبر معظم انقلاب لازم است که چند نکته را بدانیم.
ایزدی ادامه داد: سئوال اساسی این است که نگاه مقامها و شخصیتهای آمریکایی نسبت به اسلام چیست؟ چون جمهوری اسلامی هستیم قدم اول این است که بدانیم طرف مقابل نسبت به اسلام چه تفکر و نگاهی دارد و در مرحله بعد به این سئوال پاسخ دهیم که رابطه ایران و آمریکا چه میشود چون نگاه طرف مقابل به ایران به عنوان کشوری است که متأثر از آموزههای اسلامی است.
کارشناس سیاسی مسائل اروپا و آمریکا با مد نظر قرار دادن اختلافاتی که در حوزههای فکری، سیاسی و اجتماعی جهان اسلام حاکم است گفت: آمریکاییها به این مسأله قائل هستند و به این نتیجه رسیدهاند که در دعوای درونی جهان اسلام باید یک سمت را حمایت و طرف دیگر را سرکوب کنند.
وی ادامه داد: مؤسسهای در آمریکا میگوید که ما در درون آمریکا جنگ ایدهها داریم و آمریکا نباید در این بین بی طرف باشد؛ آمریکاییها میگویند همان کاری را که غرب با نازیسم کرد، همان کاری که با کمونیستها کرد باید با اسلام سیاسی انجام دهد.
ایزدی تصریح کرد: آمریکاییها اعتقاد دارند که باید در نظام فکری، سیاسی و حتی نظامی جهان اسلام وارد شوند و با توجه به سخن رهبر معظم انقلاب که ناتوی فرهنگی فرمودند این ناتوی فرهنگی سمت و حرکتش به سمت ما است و الان میبینیم که جزوهها و متنها منتشر میشوند و همان نکتهای که ایشان فرمودند را میبینیم.
کارشناس سیاسی مسائل اروپا و آمریکا ترویج ارزش های آمریکایی را هدف نهایی سیاستمداران این کشور دانست و گفت: اینها دستور دارند که در جنگ پیش رو علاوه بر فکر، از کمکها و جنگ نظامی هم باید استفاده کنند و با دیپلماسی و سیاست و فرهنگ و عزم سیاسی با عزم واحد باید انجام دهند.
وی با مد نظر قرار دادن نفوذ فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی ابراز داشت: آنها میگویند که ما از راه اطلاعاتی، تجارت، سیاست، فرهنگ و مانند اینها باید برای مبارزه با اسلامگرایی استفاده کنیم.
ایزدی ابراز داشت: آمریکاییها به دنبال مسلمانی هستند که هر وقت یک مقام آمریکایی را میبیند بخندد و با سیاستهای آمریکاییها همراهی کند و به دستورات آمریکاییها گوش دهد و تابع امرشان باشد.
کارشناس سیاسی راهکار انجام فعالیتهای آمریکایی ها را ساخت شبکه و در پس آن ساختن دینی جدید توصیف کرد و گفت: آنها به دنبال جنگ احادیث هستند و می گویند باید از ابزار حدیث علیه اسلامگرایان استفاده کنیم.
وی گفت: همان که امام میفرمودند اسلام آمریکایی اینها میگویند یو اس اسلام همان اسلام آمریکایی است که به دنبالش هستند که اسلامی از دیدگاه آمریکا به مسلمانان القا کنند.
ایزدی با بیان این که آمریکایی ها از اندیشه و تفکر ایران اسلامی وحشت دارند، گفت: آنها فکر میکنند که اهرم قدرت هستهای را کنترل کردند؛ در حالی که قدرت واقعی ایران در اندیشه و تفکر است.
کارشناس سیاسی مسائل اروپا و آمریکا با اشاره به اشتباه صدا و سیما و رسانه ها که از لغو تحریم ها سخن می گویند، اظهار داشت: لغو تحریم نداریم بلکه تحریمها به مدت 120 تا 180 روز تعلیق می شوند و بعد از این مدت رییس جمهور آمریکا تصمیم میگیرد که این تعلیق ادامه پیدا کند یا نه؟ آنها از همین الان بهانه جویی های خود را شروع کرده اند و برای امضای دوباره تعلیق تحریم ها سؤال میکنند که موشک تست کردهاید؟ در سوریه آنچه میخواستیم انجام دادید؟ رفتارتان با عربستان چطور بوده است؟ تحریمهای جدید را هم همینطور ادامه میدهند.
وی تحریمهای بعد از برجام را بیشتر از تحریمهای قبل از امضای برجام دانست و گفت: طبق قانون محدودیت ویزا که اخیرا اوباما آن را امضا کرد از هر کشوری که بخواهند به ایران سفر کنند، دچار محدودیت می شوند، یکی از مجریان شبکه بی بی سی فارسی چون قبلا به ایران آمده است از انگلیس نمیتواند به آمریکا برود؛ این در حالی است که دولتمردان ما میگفتند که جایگاه پاسپورت ایرانی را ارتقاء میدهیم.
ایزدی ابراز داشت: اگر وضعیت توانمندی موشکی ما در این حد بماند و نتوانیم این توان را ارتقا دهیم قطعاً از نظر امنیتی مشکل پیدا خواهیم کرد. در حوزه هستهای که متوقف شدیم و در دراز مدت بحث استحاله نظام و عملکرد نظام و سرنگونی است.
کارشناس سیاسی مسائل اروپا و آمریکا با اشاره به متمم قانون 2016 آمریکا گفت: در آنجا برنامههای دموکراسی در ایران را دارند حدود 2.3 میلیارد دلار که مسؤول اجرای آن آقای کری است یعنی همین آقای کری که ساعتهای زیادی با او مذاکره کردیم مسئول براندازی جمهوری اسلامی است.
وی 32 طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا را معرفی کرد و ابراز داشت: قبل از برجام پیش بینی میکردیم که سونامی تحریمهای دیگر را خواهیم داشت و وقتی به دوستان میگفتیم که اینها خودشان میگویند میگفتند نگران نباشید و اینها مصرف داخلی دارد./رسا