کد خبر: ۳۶۰۵۵۶
زمان انتشار: ۱۴:۰۱     ۰۱ بهمن ۱۳۹۴
بخش فارسی شبکه دولتی انگلیس با مرور اتفاقات انتخابات مجلس هفتم می‌گوید اصلاح‌طلبان در آن زمان با تهدید به استعفا هیجان‌آفرینی کردند اما از عهده کار برنیامدند و باعث ناامیدی حامیان خود شدند.

به گزارش پایگاه 598، وبسایت بی‌بی‌سی نوشت: رایزنی بر سر موضوع صلاحیت‌ها موثرترین کاری است که از روحانی در زمین واقعی سیاست ایران برمی‌آید.  احتمالا این شیوه مطلوب طیفی از حامیان روحانی نیست که امکان دارد از او، انتظار مواجهه شدید با شورای نگهبان بر سر موضوع صلاحیت‌ها را داشته باشند. با وجود این، منطقا تضمینی وجود ندارد که چنین مواجهه‌ای، حتی از نظر تامین انتظارات رای‌دهندگان نیز، نهایتا به نفع دولت انتخابات مجلس هفتم، از جمله تجربه‌های قابل استناد در همین ارتباط است. در آن مقطع، در پی رد صلاحیت بی‌سابقه کاندیداهای اصلاح‌طلب از سوی شورای نگهبان و تحصن اعتراضی ۱۳۹ نماینده مجلس، وزارت کشور اعلام کرد که انتخابات را برگزار نخواهد کرد، خبر استعفای ۱۴ عضو کابینه، ۲۸ استاندار و بیش از ۸۰ فرماندار انتشار یافت (که البته پذیرفته نشد)، و حتی رئیس‌جمهور وقت به اعضای دولت گفت: «محکم بایستید اگر نخواستند با هم می‌رویم».


بی‌بی‌سی ادامه می‌دهد: این واکنش‌ها، البته برای چند هفته هیجان زیادی را در سطح مطبوعات و مخاطبان آنها ایجاد کرد. اما باحمایت تمام قد آیت‌الله خامنه‌ای از شورای نگهبان، دولت دو روز مانده به انتخابات اعلام کرد که انتخابات را به روال عادی برگزار می‌کند و نتیجتا، همان استانداران و فرمانداران «مستعفی»، مسئول برگزاری انتخابات به شیوه مورد نظر شورای نگهبان- و البته از موضعی پایین‌تر از زمان قبل استعفا - شدند. نتیجه اجتناب‌ناپذیر چنین وضعیتی، ناامیدی حامیان اصلاح‌طلبان بود.


شرایط سیاسی امروز ایران، در مقایسه با زمان برگزاری انتخابات مجلس هفتم تغییر زیادی کرده ولی می‌توان تصور کرد که هنوز یک معادله منطقی در عرصه سیاست ایران برقرار باشد: اینکه سیاستمداران در هنگام چالش‌های تعیین‌کننده، از ایجاد انتظاراتی در اجتماع که توان تحققشان را ندارند، سود نمی‌برند. ایجاد انتظارات تحقق‌ناپذیر، احتمالا بر سر موضوعاتی که سرنوشت آنها در آینده دور روشن می‌شود نیز بی‌هزینه نیست، اما قطعا در ارتباط با موضوعاتی که تکلیفشان در آینده بسیار نزدیک - مثلا تنها پنج هفته بعد - روشن می‌شود، بسیار سنگین است.


منبع : رجانیوز
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۱۸ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۴
۱
۰
مردم به خاطر مشکلات مالی و عدم اجرای وعده ها ناراحتند و ممکن است حضور کمرنگی در انتخابات داشته باشند .البته این مردم نشون دادن که دقیقه نودی هستند و در اخرین لحظه ها تصمیم می گیرند که شرکت کنند یا نه و این امر به یک سری عوامل هم ربط دارد.یکی از این عوامل که بسیار تعیین کننده و مهم است و در رای یا عدم رای دادن انها بسیار موثر است .رد یا عدم رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب و میانه رو است. اصولگرایان که همیشه طیف رای دهندگان سنتی را داشتند و با خود همراه می دیدند ولی انها حداکثر بیست سی درصد رای دهندگان را تشکیل می دهند .اگر کاندیداهای به اصطلاح میانه رو و اصلاح طلب رد صلاحیت شوند بدون شک بی شک مردم اگر می خواستند رای هم بدهند رای نخواهند داد.و حضور مردم بسیار کمرنگ خواهد بود. نکته دیگری هم هست که اصولگرایان خوب به ان واقفند .تایید صلاحیت کاندیداهای میانه رو و اصلاح طلب در صورت حضور اکثریتی مردم پای صندوقهای رای امضای نامه شکستشان خواهد بود و بدون شک اکثریت مجلس را از دست خواهند داد و تبدیل به اقلیت خواهند شد.همچنین مجلس خبرگان. تنها دو راه پیش رو دارند یا تایید صلاحیت میانه روها و اصلاح طلبان که به احتمال زیاد با حضور اکثریتی مردم پای صندوقهای رای منجر به شکستشان خواهد شد. یا پایمال کردن حقوق مردم و کاندیداها با رد صلاحیت ناعادلانه برخاسته از هدفها و اغراض جناحی و شخصی و منفعتی که حضور اقلیتی مردم در پای صندوقهای رای را در پی خواهد داشت که حتی اگر به پیروزی هم منجر شود پیروزیی ناعادلانه و غیر ارزشمند خواهد بود و چون خانه ای استوار بر بند خواهد بود.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها