کد خبر: ۳۵۸۶۵
زمان انتشار: ۱۴:۴۴     ۲۹ دی ۱۳۹۰
رییس دانشگاه باقرالعلوم با اشاره به نابسامانی بازار سکه و ارز گفت: این که برخی می گویند در بازار سکه تزریق کنید تا حباب آن بشکند اشتباه است، چون اگر امروز توانستیم مسأله سکه را حل کنیم، فردا متوجه دلار می‌شوند، روز دیگر متوجه بازار مسکن و این حرص و ولع برای ثروت‌مند شدن هر روز یک سمت و سو پیدا می کند.
حجت‌الاسلام شمس‌الله مریجی، معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با رسا گفت: بخشی از مسائلی که امروز در بازار سکه و ارز و اقتصاد کشور شاهد هستیم به احساس فقر بر می‌گردد، به این معنا که جامعه و مردم ما به داشته های خود قانع نیستند.
 
وی در ادامه افزود: بسیاری از افراد جامعه ما فقیر نیستند، اما احساس فقر می کنند، زیرا زندگی خود را با زندگی فرد یا افرادی بالاتر از خود می سنجند، در حالیکه در روایات ائمه اطهار (علیهم السلام) آمده که در امور مادی باید به پایین تر از خود و در امور معنوی به بالاتر از خود نگاه کرد، ولی امروز در جامعه ما بر عکس عمل می شود.
 
این جامعه شناس حوزوی خاطر نشان کرد: امروز مسؤولان تلاش می‌کنند جنبه مادی زندگی مردم را درست کنند و از جنبه معنوی و فرهنگی زندگی آنها غافل هستند در حالی است که اگر جنبه معنوی و فرهنگی زندگی مردم درست نشود هیچگاه نمی‌شود جنبه مادی زندگی آنان را سر و سامان داد.
 
حجت الاسلام مریجی یادآور شد:‌ اگر جنبه فرهنگی و معنوی زندگی مردم درست نشود، افراد مدام در حال حرص زدن هستند، در حالی که انسان یک موجود اخلاقی و معنوی است و جنبه معنوی او پررنگ‌تر از جنبه های دیگر است، در حقیقت جنبه مادی زندگی ابزاری برای تغذیه و تقویت جنبه معنوی است.
 
وی تأکید کرد: این که برخی می گویند در بازار سکه تزریق کنید تا حباب آن بکشند اشتباه است، چون اگر امروز توانستیم مسأله سکه را حل کنیم، فردا متوجه دلار می‌شوند، روز دیگر متوجه بازار مسکن و این حرص و ولع برای ثروت‌مند شدن هر روز یک سمت و سو پیدا می کند.
 
این جامعه شناس حوزوی تصریح کرد: همه این مسائل و مشکلات به این دلیل است که بر روی مسائل فرهنگی و معنوی کار نشده است، به طور مثال فردی که مبتلا به بی بند و باری اخلاقی است تا روح او درمان نشود به دنبال این مسائل است و در این مسأله جسم او نقش کمتری دارد.
 
وی ادامه داد: یک کارمند معمولی با وجود مشکلات مالی فراوانی که دارد هنگام ساختن خانه هزینه سنگینی بر خود تحمیل می کند و به امید داشتن ماشین، دو درب ورودی برای خانه خود می سازد، بعد از مدتی می گوید حالا که خانه ما درب ماشین‌رو دارد خوب است ماشین هم بخریم و برای تهیه ماشین مجبور می شود به شغل دوم یا سوم روی بیاورد.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام) بیان داشت: فردی که تاجر است چون با فراز و نشیب های بازار آشنایی دارد، نوسان در بازار برایش طبیعی است، اما فردی که تمام زندگیش را فروخته و نه علم و نه صبر تجارت دارد ممکن است با شکست در بازار، سکته کند و زندگیش را از دست بدهد.
 
وی ادامه داد: حضرت علی(علیه السلام) می‌فرماید «برای دنیا چنان تلاش کن که گویی تا ابد زنده خواهی ماند و برای آخرت چنان تلاش کن که گویی فردا خواهی مرد» از نگاه دیگر این روایت به این معنا است که انسان برای مادیات نباید حرص بزند چون روزی آن را به دست خواهد آورد بلکه لازم است برای رسیدن به معنویت تلاش کند چون ممکن است فردا بمیرد و فرصت را از دست بدهد.
 
معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی تأکید کرد:‌ اگر در جامعه فرهنگ سازی شود و به مردم آموزش داده شود که زندگی چیست؟ ‌نگاه ما به زندگی چیست؟‌ از زندگی چه خواسته هایی داریم؟‌ خواسته های مادی و معنوی ما چیست؟،‌ این ابتلائات و مشکلات کمتر خواهد شد.
 
وی بیان داشت: ضرب المثلی است که می گوید «شتر صد دینار، یک دینار»، یعنی اگر توانایی مالی نداشته باشم، شتر حتی اگر یک دینار هم باشد نمی خرم، و اگر سرمایه داشته باشم، قیمت شتر صد دینار هم که باشد خریداری می کنم.
 
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: اگر فرهنگ درست شود، کسی که سرمایه داشته باشد، بر اساس نیاز و توانایی خود از بازار خریداری می کند و اگر توانایی مالی نداشته باشد، خریداری نمی‌کند و اینگونه نیست که برای خرید یک کالا خود را به در و دیوار بزند.
 
وی در پایان گفت:‌ در غرب این فرهنگ سازی صورت گرفته و سعی شده افراد بر اساس این فرهنگ رشد کنند، به طوری که افراد بر اساس نیاز خود خریداری می کنند، حتی حقوق افراد به صورت کارت اعتباری نه به صورت نقدی، در اختیارشان قرار می گیرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها