براساس ماده 1 این طرح، در صورتی كه هر یك از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از زمان اعلام تایید صلاحیت تا زمان تایید نتایج نهایی انتخابات از صلاحیت های قانونی تنزل یابد یا مرتكب هر یك از جرایم و تخلفات مذكور در این قانون شود، وزارت كشور موظف است طبق نظر شورای نگهبان نسبت به رد صلاحیت داوطلب اقدام كند. همچنین احزار عدم صلاحیت هر یك از نامزدها توسط شورای نگهبان پس از تایید نهایی نتایج انتخابات، یكی از موارد رد اعتبارنامه نمایندگان تلقی خواهد شد.
در ماده 2 این طرح نیز پیشنهاد شده است: تبصره 2 ماده 8 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به این شكل اصلاح شود كه چنانچه انتخابات یك یا چند حوزه انتخابیه متوقف یا باطل شود همچنین در صورتی كه نامزدی پس از پیروزی در انتخابات رد صلاحیت شود یا اعتبارنامه منتخبین مورد تایید مجلس واقع نشود وزارت كشور مكلف است با هماهنگی شورای نگهبان حداكثر ظرف هفت ماه انتخابات مجدد را همزمان در حوزه های انتخابیه مذكور برگزار كند.
مهلت هفت ماه از تاریخ تعیین وضعیت آخرین حوزه در بین حوزه های انتخابیه مورد نظر محاسبه می شود.
همچنین در ماده3 این طرح آمده است: ماده 14 قانون انتخابات مجلس به صورت زیر اصلاح و یك تبصره به آن الحاق میشود:
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مكلف است علاوه بر تدوین جایگاه مجلس و وظایف نمایندگان، برنامههای آموزش عمومی انتخاباتی را كه وزارت كشور یا هیا مركزی نظارت منتخب شورای نگهبان ضروری تشخیص میدهند و همچنین همه اعلامیهها و اطلاعیههای مربوط به انتخابات و نیز تبلیغات انتخاباتی داوطلبان را به صورت محلی، عادلانه و در شرایط برابر از شبكه سراسری یا محلی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش كنند.
تبصره - دستور العمل اجرایی این ماده به پیشنهاد مشترك صدا و سیما و وزارت كشور به تصویب هیا وزیران میرسد.
در ماده 4 این طرح نیز پیشنهاد شده است ماده 17 قانون انتخابات مجلس نیز به این صورت اصلاح شود:
ماده17- قوه قضاییه مكلف است یكی از شعب موجود در حوزه قضایی هر شهرستان را به منظور رسیدگی فوقالعاده و خارج از نوبت به تخلفات و جرائم انتخابات مذكور دراین قانون اختصاص دهد.
همچنین براساس ماده 5 این طرح، تبصره 3 ماده 45 قانون انتخابات مجلس به تبصره 4 تبدیل و تبصره زیر به عنوان تبصره 3 به آن ماده الحاق میشود:
تبصره 3- داوطلبان انتخابات باید همراه به فرم ثبتنام لیست تمامی داراییهای منقول و غیرمنقول خود و همسر و فرزندان خود را اعلام كنند و حداكثر 24 سال پس از پایان زمان قانونی تبلیغات نیز گزارش مكتوب عملكرد و هزینههای انتخاباتی خود و منابع تامین آنها را به هیاتهای اجرایی و نظارت تحویل دهند.
در ماده 6 نیز آمده است: ماده زیر به عنوان ماده 57 مكرر به فصل ششم قانون انتخابات مجلس الحاق میشود:
جزییات شامل موضوع، متن، صوت و محل انجام یا انتشار آنها را حداكثر 24 ساعت پس از انتشار یا انجام در اختیار هیئت اجرایی و هیئت نظارت حوزه مربوطه قرار دهند.
همچنین در ماده 7 آمده است: ماده زیر و تبصره آن به عنوان ماده 65 مكرر به فصل ششم قانون انتخابات مجلس الحاق ششود.
ماده 65 مكرر- وزارت كشور با هماهنگی شورای نگهبان موظف است پس از شروع زمان تبلیغات انتخاباتی، به منظور آگاهسازی و آموزش داوطلبان نمایندگان نسبت به قوانین انتخابات وظایف و اختیارات نمایندگی تخلفات، جرایم و مجازاتهای قانونی اقدامات لازم را انجام دهد.
تبصره- هزینه برگزاری آموزشهای مذكور در این ماده توسط وزارت كشور از داوطلبان نمایندگانی اخذ میشود.
طراحان در ماده8 پیشنهاد كرده اند: موارد زیر به بندهای ماده 66 افزوده شده و تبصره ماده 66 به تبصره 3 تبدیل و تبصرههای زیر به این ماده الحاق میشود:
19- تبلیغات و هزینههای غیر متعارف،
20- تبلیغات انتخاباتی پیش از موعد،
21- دادن وعدههای بیش از حد اختیارات قانونی، از قبیل دادن وعده مسئولیت و غیره به نحوی كه منجر به انحراف افكار عمومی شود.
22- اقدامات ضد امنیت ملی در تبلیغات انتخاباتی از قبیل ایجاد اختلافات قومی و قبیلهای،
23- زیر سؤال بردن سلامت انتخابات،
24- هتك حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی،
25- زیر سؤال بردن سلامت نظام اسلامی و عملكرد مسئولین نظام،
تبصره 1- انجام هر یك از موارد موضوع بندهای 19 تا 25 موجب سلب صلاحیت فرد داوطلب میشود.
تبصر2- مصادیق تبلیغات و هزینههای غیر متعارف پیش از آغاز هر دوره از انتخابات، به پیشنهاد وزارت كشور به تصویب هیئت وزیران میرسد.
در ماده 9 نیز پیشنهاد شده است: ماده زیر به عنوان ماده 66 مكرر یك به فصل هفتم قانون انتخابات مجلس الحاق میشود:
ماده 66 مكرر یك- در صورتی كه داوطلبی به دلیل ارتكاب تخلفات و جرائم مندرج در این قانون، رد صلاحیت شود، از داوطلب شدن در انتخابات ریاست جمهوری مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا به مدت 8 سال محروم میشود.
در ماده 10 نیز آمده است: ماده زیر به عنوان ماده 66 مكرر 2 به فصل هفتم قانون انتخابات مجلس الحاق میشود:
ماده 66 مكرر 2- علاوه بر دستگاههای مسئول در امر انتخابات همه دستگاههای امنیتی، انتظامی، اجرایی و نظارتی نیز در حیطه صلاحیت خود ملزم به انعكاس سریع و مستند تخلفات انتخاباتی به هیاتهای اجرایی و نظارت هستند.
در ماده11 این طرح نیز قید شده است: این قانون از تاریخ تصویب لازمالاجراست.