کد خبر: ۳۵۷۴۳۸
زمان انتشار: ۰۹:۳۷     ۱۲ دی ۱۳۹۴
رئیس سازمان توسعه تجارت از کاهش فهرست کالاهای ورودی توسط مرزنشینان و ادامه این کاهش خبر داد و تاکید کرد: کالاهایی که از طریق بازارچه‌های مرزی توسط مرزنشینان وارد کشور می‌شوند مشمول ضوابط استاندارد اجباری یا تاییدیه‌های وزارت بهداشت نیستند، چون این کالاها در مقیاسی نیستند که بتوانند این مجوزها را دریافت کنند.
به گزارش پایگاه 598، رئیس سازمان توسعه تجارت از کاهش فهرست کالاهای ورودی توسط مرزنشینان و ادامه این کاهش خبر داد و تاکید کرد: کالاهایی که از طریق بازارچه‌های مرزی توسط مرزنشینان وارد کشور می‌شوند مشمول ضوابط استاندارد اجباری یا تاییدیه‌های وزارت بهداشت نیستند، چون این کالاها در مقیاسی نیستند که بتوانند این مجوزها را دریافت کنند.

ولی‌الله افخمی‌راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مبادلاتی از قبیل بازارچه‌های مرزی که توسط مرزنشینان، پیله‌وری و مدل‌های مشابه انجام می‌شود صرفا باید در حدی صورت بگیرد که نیازمندی‌های افراد ساکن مرزهای کشور تامین شود و نباید به گونه‌ای باشد که از این طریق، کالاها به‌صورت انبوه وارد کشور شود چون این موضوع به تجارت رسمی کشور لطمه می‌زند. وی با بیان اینکه فهرست کالاهایی که از طریق بازارچه‌های مرزی وارد می‌شود در حال کاهش است، افزود: به‌عنوان مثال، کالاهایی که در ایران ساخته نمی‌شوند از خارج وارد می‌شوند و از طرفی مدام در حال بازنگری و کاهش فهرست کالاهای وارداتی از طریق بازارچه‌های مرزی هستیم و به مراجع ذی‌ربط نیز پیشنهادهایی ارائه داده‌ایم. افخمی راد در عین حال بیان کرد: تجارتی که از طریق بازارچه‌های مرزی انجام می‌شود نباید به‌گونه‌ای باشد که به تجارت رسمی لطمه بزند و باید از این ابزارها فقط به اندازه‌ای استفاده شود که مردمی که در مرزها ساکن هستند، بتوانند نیازشان را برطرف کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت اصلاح نظام تعرفه‌ای نیز توضیح داد: سیاست‌های تعرفه‌ای از آن مواردی است که بسیار حائز اهمیت است و هرچه نظام تعرفه‌ای اصلاح شود، باعث می‌شود واردات از طریق قانونی صورت گیرد تا مسیر غیرقانونی. پیش از این رئیس سازمان توسعه تجارت گفته بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت با توسعه بازارچه‌های مرزی موافق نیست و در واقع این بازارچه‌ها را مخل مبادلات تجاری می‌داند. افخمی راد با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با توسعه بازارچه‌های مرزی موافق نیست، یادآور شد: با توسعه بازارچه‌ها به این مفهوم که در مرزها فضای جغرافیایی تشکیل شود و اقدام به مبادلات تجاری شود موافق نیستیم. در واقع، وزارت صنعت، معدن و تجارت بازارچه‌ها را مخل مبادلات تجاری تلقی می‌کند. به گفته وی، توسعه بازارچه‌ها اقدامی خلاف روال جاری تجارت کشور است که نه تنها نباید به توسعه آنها فکر کنیم، بلکه باید به دنبال اشتغال‌زایی برای مرزنشینان در نقاط دیگر باشیم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها