به گزارش پایگاه 598، دکتر تهمینه توکلی اظهارکرد: هضم غذاهای چرب مدت زمان زیادی را طلب میکند و
افراد پس از مصرف این گونه غذاهای چرب، احساس سنگینی در معده میکنند.
وی
ادامه داد: همچنین سرخ کردن مواد غذایی باعث میشود هضم و جذب این مواد
دچار اختلال شود و اکثر ویتامینها، پروتئینها، مواد معدنی و املاح و
کربوهیدراتها به درستی جذب نشده و دفع شوند.
این فوق تخصص گوارش و
کبد با اشاره به بلاهایی که غذای چرب بر سر دستگاه گوارش میآورند، تصریح
کرد: مواد غذایی چرب و سرخ شده میتوانند منجربه آسیب رساندن به معده و
همچنین رفلاکس اسید و سوزش سر دل شوند. معده همیشه و حتما نسبت به غذاهای
خوب و بدی که میخوریم از خود واکنش نشان میدهد.
وی با اشاره به
اثرات سوء غذاهای چرب بر سلامت، تاکید کرد: با توجه به این که سرخ کردن
مواد غذایی باعث دفع اکثر ویتامینها از جمله ویتامینهای گروه B و ویتامین
C میشود و از آنجایی که این ویتامینها بر سلامت مؤثرند، با از بین رفتن
این ویتامینها سلامت فرد به خطر میافتد.
این فوق تخصص گوارش و
کبد، به بهترین و بدترین مواد غذایی برای سیستم گوارشی اشاره کرد و افزود:
از خوردن یکسری مواد غذایی مضر مانند؛ نوشابه و فست فوتها و چای زیاد
اجتناب کنید. قهوه، چای زیاد و نوشیدنیهای گازدار نه تنها باعث افزایش
اسید معده میشوند، بلکه میتوانند به عنوان دیورتیک عمل کرده و منجر به
اسهال و گرفتگی عضلات شوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد، با اشاره به
میوههای مقوی برای معده، خاطرنشان کرد: موز کمک به بازگرداندن عملکرد روده
به حالت طبیعی موثر است و ماست هم در هضم غذا کمک میکند.