وی با بیان اینکه امروز قیمت محصولات فولادی از 2200 تومان به 1200 تومان رسیده است، افزود: این قیمت کف بازار بوده و دیگر واحد تولیدی نمیتواند محصولات خود را کمتر از آن به فروش برسانند. البته برخی از کارخانجات بزرگ با امید به تغییرات قیمتی اقدام به تولید و دپوی آنها در انبارها کردهاند.
این عضو انجمن فولاد تصریح کرد: کارخانجات بزرگ فولادی با این استدلال که نمیتوانند سهم خود از بازارهای صادراتی را از دست بدهند، حتی محصولات خود را پایینتر از قیمت محصولات داخلی صادر میکنند. این موضوع نیز ارتباط نزدیکی با کشش بازارهای صادراتی دارد.
شهرستانی با بیان اینکه در حال حاضر کشور چین با افزایش حجم صادرات محصولات فولادی خود اقدام به کاهش قیمتها کرده است، گفت: همین موضوع باعث میشود تا در آینده کارخانجات بزرگ نیز در صادرات محصولات خود با وجود رقیبی مثل کشور چین با مشکلات روبرو شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز بالای 90 درصد کارخانجات فولادی تعطیل، نیمه تعطیل و با دپوی محصولات مواجهند، اظهار داشت: براساس آمار بالای سه میلیون تن محصولات فولادی در کارخانجات دپو است که با احتساب تولید سالانه 15 میلیون تن فولاد در کشور میتوان به این نتیجه رسید که که بیش از 20 درصد مصرف یک سال فولاد در کارخانجات دپو بوده و این فاجعه است.
وی با اشاره به اینکه در فصل سرما رکود بازار فولاد تشدید پیدا میکند، تصریح کرد: دولت باید در این رابطه اقدام مناسبی را برای حل مشکلات صنعت فولاد به کار گیرد.