به گزارش پایگاه 598، شهربانو منصوریان قهرمان ورزش ووشو در رشته ساندا (مبارزه) از استان اصفهان؛ برخاسته از شهرستان سمیرم با کسب 5 مدال طلای مسابقات آسیایی، جهانی و جام جهانی در بین تمام بانوان ووشوکار ایرانی در ساندا رکورددار و صاحبنام است.
وی تنها بانویی است که در کشور، سه مدال طلای جهانی، یک طلای آسیایی و یک مدال طلای جام جهانی را در این رشته در کارنامه ورزشی خود در افتخاراتش به ثبت رسانده و با سر برآوردن از یک خانواده ورزشی؛ برای دو خواهر رزمیکار خود در همین رشته و تمام بانوان سانداکار، ورزشکار، غیر رزمیکار و غیر ورزشی ایرانی و اصفهانی الگویی به تمام معنا و درخور محسوب میشود.
به تازگی مسابقات جهانی اندونزی در رشتهها و سبکهای مختلف ووشو(تالو و ساندا) در رده سنی بزرگسالان به پایان رسیده و بازگشت پرافتخار و غرورآمیز بانوان ملیپوش ووشوکار شهر و استانمان به اصفهان؛ زهرا کیانی بانوی جوان تیم ملی با 16 سال سن با حضور در این رقابتها از رده جوانان در رده سنی بالاتر(بزرگسالان) با دریافت مدال نقره در تالو، سبک چانگ چوان(فرم با دست) و شهربانو منصوریان در ساندا با مدال طلا، درخششی پیروزمندانه با خود به همراه داشته است.
به پاس قدردانی و قدرشناسی از تلاش و زحمات این دو بانوی ووشوکار در تیم ملی؛ به سراغ شهربانو منصوریان ملیپوش اصفهانی تیم ملی ساندای بانوان رفتهایم که نشان دهیم وی با گرفتن مدال طلای جهانی، تصاحب عنوان قهرمانی و ایستادن بر سکوی اولی در وزن 65 کیلوگرم؛ نه تنها باعث سربلندی و سرافرازی بانوان اصفهانی شده بلکه تمام بانوان میهن عزیزمان ایران از تکرار دوباره موفقیتهایش با به اهتزاز درآوردن پرچم ایران در عرصههای ملی و جهانی شادمان هستند.
*پیشرفت چشمگیر حریفان در مسابقات جهانی اندونزی
شهربانو منصوریان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: 15 سال است که به طور حرفهای در این رشته ورزشی در تیم ملی مشغول به فعالیت هستم؛ همچنین در حال حاضر هفت ساله که عضو تیمهای لیگ برتری بوده و جزو بازیکنان ستارگان ایران به شمار میآیم.
وی افزود: شکلگیری نخستین تجربه ملی من با حضور در مسابقات جهانی ترکیه و کسب مدال طلا همراه بوده است و به ترتیب در رقابتهای آسیایی ویتنام مدال طلا، مسابقات جهانی مالزی طلا، رقابتهای جام جهانی اندونزی مدال طلا و امسال نیز در مسابقات جهانی اندونزی موفق به دریافت مدال طلا و عنوان قهرمانی شدم.
این ملیپوش تصریح کرد: قبل از آغاز مسابقات جام جهانی اندونزی؛ همان سال در رقابتهای آسیایی کره شرکت کردم و به هنگام مبارزه با حریف چینی، مانند دیگر مسابقات که معمولا داوری به چین توجه بیشتری نشان میدهد؛ در این رقابتها نیز داوری به نفع وی قضاوت کرد و من در آن مسابقات به هیچ مدالی دست پیدا نکردم.
وی خاطر نشان کرد: سرمربی ما در تیم ملی در زمانی که در مسابقات آسیایی کره حضور یافتم؛ چینی بود که هماکنون وی سرمربی تیم ملی چین است و در آن مبارزه به این صورت با من صحبت کرد که اگر شما یک بازیکن چینی بودید؛ بازی را در اختیار داشتید و مطمئنا مدال میگرفتید و در حقیقت میخواهم بگویم حتی خود چینیها هم بر این واقعیت معترف هستند.
منصوریان عنوان کرد: امسال در مسابقات جهانی که به میزبانی اندونزی صورت گرفت، نسبت به رقابتهای آسیایی و جهانی سالهای گذشته از سطح بسیار بالایی برخوردار بوده و حریفان هر چه قدرتمندتر در این مسابقات ظاهر شدند و من در وزن 65 کیلو سختترین بازیها را انجام دادم.
وی با بیان اینکه هر سال چین و ویتنام از رقبای اصلی ما به حساب میآمدند، تأکید کرد: امسال علاوه بر این دو کشور(چین و ویتنام)، از فیلیپین و فرانسه نیز بازیکنان حرفهای و قوی شرکت کرده بودند که من به جز چین که در گروه ما قرار نداشت؛ با بقیه در مبارزهای دشوار رودررو شده و مسابقه دادم.
به گفته ملیپوش اصفهانی تیم ملی ساندای بانوان حدود 89 کشور در این مسابقات حضور پیدا کردند که در وزن 65 کیلوگرم نیز بازیکنان خوبی با خود به این رقابتها آورده بودند و وی در چیدمان جدول 16 تایی جای گرفت به طوری که دو گروه(جدول) 8 تایی تشکیل شد و پس از انجام مبارزات در هر یک از این گروهها در نهایت برنده یکی از گروهها با برنده گروه دیگر بازی پایانی را انجام میدهند.
وی اظهار داشت: در نخستین بازی من با ویتنام یک فینال زودرس اتفاق افتاد؛ راند اول برنده شدم و راند دوم با اشتباه خودم تعادلم به هم خورد و به زمین افتادم و از حریف عقب ماندم؛ در آن لحظه با خود فکر کردم که با حملات پیدرپی وی را خسته کرده و در نهایت ناکاوتش کنم که دقیقا به همین صورت عمل کردم و با مشتزدنهای متوالی از چپ و راست توانستم حریف را ناکاوت کنم و دو رانده بازی را ببرم.
منصوریان بیان کرد: در مبارزهای که با فرانسه انجام دادم؛ حریف را خیلی دست کم گرفته بودم در حالی که آنها پیشرفت فوقالعادهای در عملکردشان در این رقابتها از خود نشان دادند و من سعی کردم دو رانده بازی را با نتیجه برد تمام کنم به طوری که بازی به بازی رقابت سختتر میشد.
وی تصریح کرد: مسابقه پایانی با فیلیپین انجام گرفت زیرا فیلیپین در آخرین بازیش با روسیه توانست حریف را شکست دهد و به عنوان سرگروه گروه خودش با من که با از رده خارج کردن حریف فرانسوی؛ سرگروه گروه خود شده بودم درفینال مبارزه کند؛ البته فیلیپین در آن گروه حریفان سرسختی را از پیش رو برداشته بود.
*سه خواهر سمیرمی قهرمانان ساندا
بازیکن تیم ملی با اشاره به اینکه در بازی پایانی فیلیپین را شکست داده و توانسته مدال طلا و قهرمانی را از آن خود کند، یادآور شد: خواهرم الهه ملیپوش این رشته که در بسیاری از مسابقات قبل من را همراهی میکرد و با هم در اکثر رقابتها شرکت میکردیم؛ امسال در این مسابقات حضور نداشت.
وی افزود: هر دو خواهر من از ملیپوشان تیم ملی ساندا هستند و به ویژه الهه که به عنوان پرمدالآورترین بازیکن از زمانی که در رده سنی جوانان بود تا این زمان شناخته شده است و هر دومان در مسابقات جهانی مالزی موفق به کسب مدال طلا شدیم و خواهرم در رقابتهای آسیایی کره به مدال نقره دست یافت و امسال رقابتهای جهانی اندونزی تنها مسابقاتی بود که ما با هم نبودیم.
منصوریان ادامه داد: ما سه خواهر به نوعی حریف تمرینی یکدیگر هستیم و هر لحظه و هر ساعت در دسترس هم قرار داریم؛ با هم کار میکنیم و این یک امتیاز مهم برای ما است زیرا در مسابقات نیز سه تایی در کنار هم نیرو و قدرتی ایجاد میکنیم که با وارد آوردن دلهره، ترس و استرس به حریفان و تضعیف روحیه آنها میتوانیم نتیجه را به نفع خود رقم بزنیم.
وی تأکید کرد: به هنگام مبارزه با حریف در رقابتها هر کدام از ما در کنار دیگری قرار میگیرد و خاضعانه با راهنماییهای پیاپی خود و روحیهدادن میتواند در پیروزی خواهر مؤثر واقع شود در حالی که سایر بازیکنان ممکن است یک فرد غریبه کارهای راهنمایی و هدایتشان به سمت حریف را بر عهده بگیرد.
*تقدیر از مقام معظم رهبری با تقدیم مدال طلا
این ملیپوش با اشاره به اینکه باشگاهداری من برمیگردد به علاقهام، یادآور شد: میتوانستم مغازه لوکس پوشاک راه بیندازم و درآمدزایی بیشتری داشته باشم اما به دلیل علاقه وافر به رشته ورزشی خود؛ تصمیم گرفتم امکانات باشگاهی برای تمرین و آموزش بانوان علاقهمند به این رشته فراهم کنم.
وی تصریح کرد: شاگردان من در مسابقات استانی و کشوری حضور پیدا میکنند و گاهی اوقات به هنگام غیاب خواهرانم در باشگاه با شاگردان؛ هر کدام حریف تمرینی دیگری قرار میگیریم و به تمرین میپردازیم؛ در واقع من هم در جایگاه مربی و هم بازیکن به فعالیتهای ورزشی خود همچنان ادامه میدهم.
منصوریان با بیان اینکه در چند سال آینده در ورزش ووشو؛ این امکان وجود دارد که رشته تالو المپیکی شود اما ساندا المپیکی نیست، تأکید کرد: آرزوی هر ورزشکاری است که روزی مربی تیم ملی شود و من هم امیدوارم در این زمینه در آینده به آرزویم برسم و مربی تیم ملی شوم.
وی خاطر نشان کرد: من مدال طلای خود را به مقام معظم رهبری تقدیم میکنم تا از ایشان به خاطر همه زحماتشان در برقراری امنیت و آرامش در کشورمان قدردانی کنم با توجه به اینکه کشورهای همسایه در جنگ و عدم آرامش و امنیت به سر میبرند اما ما ایرانیان از امنیت کامل برخوردار هستیم و دست دشمنان از کشورمان کوتاه است؛ همچنین به کشورهای بیگانه آمریکا و اسرائیل بفهمانم که ما قشر جوان همواره پشتیبان رهبر عزیزمان هستیم.
*انتظار تجلیل از سوی مسئولان وزش
ملیپوش اصفهانی تیم ملی ساندای بانوان افزود: من از رئیس اداره ورزش و جوانان انتظار حمایت از نظر مادی ندارم اما حداقل توقع دارم از لحاظ معنوی با تجلیل از قهرمانان استان بیشتر به این مسئله مهم دقت و توجه نشان دهد زیرا در بالا بردن روحیه و انگیزه ورزشکاران در ادامه راهشان بسیار تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: از فرماندار، رئیس تربیتبدنی و مردم شهرستان سمیرم تشکر و قدردانی میکنم که در بدو ورودم با تجلیلی که انجام دادند، سنگ تمام گذاشتند.
گزارش از میترا پدیدار