به گزارش پایگاه 598، سرپرستپژوهشکده غلات گفت : در تولید نان سنگک، میانگین کشوری درصد خاکستر
در ماده خشک، که بیانگر درصد سبوسگیری از گندم است، با استاندارد های
تعریف شده مغایرت دارد و بدین معنی است که در تولید نان سنگک صرفا از آرد
سنگک استفاده نمیشود.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی
ایران، حیدر علی نصر اظهار کرد: این مرکز نسبت به بررسی آماری، انطباق با
استانداردهای مرتبط و تحلیل نتایج آزمایشات کنترل کیفی انجام شده توسط
شرکتهای غله و خدمات بازرگانی استانها، اقدام کرده و نتایج حاصله رادر
قالب" گزارش فصلی سنجش کیفیت آرد" بصورت مستمر ارائه می دهد.
وی
افزود: دراین بررسی ها اگر مواردی مغایر با استاندارد دیده شود، مراتب به
مراجع ذیربط ازجمله: دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد در هر استان
منعکس و موضوع در کارگروه پایش کیفیت آرد و نان استان مورد پیگیری قرار می
گیرد.
نصر در خصوص اهم نتایج بررسی کیفیت آرد در سه ماهه دوم
سالجاری اظهار داشت: در بررسی های انجام شده، میانگین کشوری ویژگیهای کیفی
مهم آرد مصرفی نان های بربری، تافتون و لواش شامل: درصد رطوبت، درصد
خاکستر در ماده خشک، درصد پروتئین، درصد گلوتن مرطوب و ابعاد و اندازه ذرات
در محدوده مجاز و مطابق با استاندارد 103 آرد(تجدید نظر پنجم و اصلاحیه
شماره 1) است.
وی درخصوص ارزیابی میانگین کشوری ویژگیهای کیفی آرد
مصرفی نان سنگک نیز تاکید کرد:این ارزیابی ها شامل: درصد رطوبت، درصد
پروتئین، درصد گلوتن و ابعاد و اندازه ذرات در محدوده مجاز و مطابق با
استاندارد است.
سرپرستپژوهشکده غلات تصریح کرد:در تولید نان سنگک،
میانگین کشوری درصد خاکستر در ماده خشک، که بیانگر درصد سبوسگیری از گندم
است، با استاندارد های تعریف شده مغایرت دارد و بدین معنی است که در تولید
نان سنگک صرفا از آرد سنگک استفاده نشده و از آرد های روشن تر استفاده می
شود.