کد خبر: ۳۵۰۱۳۴
زمان انتشار: ۱۰:۱۹     ۲۳ آبان ۱۳۹۴
افزايش نفت ذخيره شده روي آب و كار سخت ايران
در حالي كه قيمت نفت همچنان به روند نزولي خود ادامه مي‌دهد آمارهاي جديد نشان مي‌دهد كه زمان بيشتري براي بازگشت تعادل به عرضه و تقاضا در بازار جهاني انرژي لازم خواهد بود.
به گزارش پایگاه 598، در حالي كه قيمت نفت همچنان به روند نزولي خود ادامه مي‌دهد آمارهاي جديد نشان مي‌دهد كه زمان بيشتري براي بازگشت تعادل به عرضه و تقاضا در بازار جهاني انرژي لازم خواهد بود.

به گزارش «جوان» عرضه جهاني نفت در شرايط كنوني آنقدر بالاست كه نمي‌توان نسبت به افزايش قيمت‌ها در شرايط كنوني اميدوار بود. تازه‌ترين آمارهاي منتشر شده از سوي روزنامه فايننشال تايمز نيز نشان مي‌دهد بيش از 100 ميليون بشكه نفت در نفتكش‌هاي شناور ذخيره شده است. به نظر مي‌رسد حتي در صورت كاهش عرضه جهاني نفت، زمان زيادي طول خواهد كشيد تا نفت ذخيره شده در نفتكش‌هاي شناور در آب‌هاي بين‌المللي به بازار عرضه شود. اين در حالي است كه ايران هم اكنون بيش از 50 ميليون بشكه از ميعانات گازي و نفتي خود را روي نفتكش‌ها ذخيره كرده است و درصدد است پس از لغو تحريم‌ها اين محموله‌ها را وارد بازار كند.

ميزان نفت ذخيره شده در نفتكش‌هاي شناور اكنون به دو برابر سطح اوايل سال 2015 ميلادي رسيده است. برخي تحليلگران انرژي بر اين باورند كه سطح 100 ميليون بشكه ذخاير نفت در نفتكش‌ها از نظر تاريخي يك ركورد جهاني به شمار مي‌رود. در حالي كه افت شديد قيمت نفت موجب تأخير يا لغو بسياري از پروژه‌هاي بزرگ انرژي در سطح جهان شده است، افزايش ذخاير نفتي روي نفتكش‌هاي شناور نيز خبر مأيوس كننده‌اي خواهد بود.

هزينه نگهداري نفت در نفتكش‌هاي غول پيكر شناور در آب‌هاي بين‌المللي روزانه به 60 هزار دلار رسيده است. اين رقم پيش از اين در 8 اكتبر به بيش از 111 هزار دلار رسيده بود.

وضعيت كنتانگو در بازارهاي جهاني نفت رو به افزايش است ولي هنوز توجيه لازم براي انبار كردن نفت در نفتكش‌هاي غول پيكر در درياها فراهم نشده است. كنتانگو به وضعيتي گفته مي‌شود كه قيمت قراردادهاي نفتي فعلي كمتر از ارزش قراردادهاي نفت تحويلي در آينده شود.

اختلاف قيمت نفت در شرايط كنوني و نفت تحويلي در شش ماه آينده هم اكنون به 50/4 دلار رسيده ولي برآوردهاي فايننشال تايمز نشان مي‌دهد كه اين رقم بايد به شش دلار برسد تا ذخيره كردن نفت روي نفتكش‌هاي شناور منطقي باشد.

در شرايط كنوني تجار و بازرگانان بازار نفت در حال مديريت ذخاير نفتي انبار شده روي نفتكش‌هاي غول پيكر هستند. هم اكنون ده‌ها نفتكش غول پيكر در بنادر چين، مالزي، اندونزي و سنگاپور هستند. ذخاير نفتي نفتكش‌هاي غول پيكر در خليج مكزيك در امريكا نيز رو به افزايش است.

در امريكا، ذخاير نفت خام در اوايل نوامبر به بيش از 487 ميليون بشكه رسيده بود كه اين رقم نزديك به بالاترين ركورد يعني 490 ميليون بشكه در اوايل سال جاري بوده است. اوپك نيز در تازه‌ترين گزارش خود اعلام كرده است كه ميزان ذخاير نفت خام كشورهاي عضو سازمان توسعه و همكاري به بيش از 210 ميليون بشكه رسيده كه اين رقم فراتر از ميانگين پنج سال گذشته بوده است.

سطح ذخاير نفتي كشورهاي عضو اين سازمان اكنون به بالاترين سطح در 10 سال اخير رسيده است. افزايش عرضه و رشد فزاينده ذخاير انرژي كشورهاي توسعه يافته نشان مي‌دهد كه روند نزولي قيمت نفت به اين زودي متوقف نخواهد شد.

بلومبرگ نيز اعلام كرده است كه حداقل 10 نفتكش عراقي در ماه نوامبر به سواحل امريكا خواهد رسيد و 19 تا 20 ميليون بشكه نفت را به امريكا تحويل خواهد داد. اين بزرگ‌ترين محموله نفتي عراق به امريكا از ژوئن 2012 ميلادي به شمار مي‌رود. صادرات نفت عراق به امريكا نسبت به اكتبر با رشد 40 درصدي روبه‌رو خواهد شد.

افزايش صادرات نفت عراق فشار بيشتري را بر توليد‌كنندگان امريكايي وارد خواهد كرد. توليد‌كنندگان شيل نفت در امريكا با كاهش شديد قيمت انرژي روبه‌رو هستند و اين در حالي است كه عربستان سعودي قصد دارد با ادامه روند صعودي عرضه انرژي و كاهش قيمت، توليد‌كنندگان شيل نفت را از بازار خارج كند.

توليد نفت عراق نيز طي يك سال گذشته به طور چشمگيري افزايش داشته است. در حالي كه توليد نفت امريكا از ماه آوريل تاكنون 500 هزار بشكه در روز كاهش داشته ولي توليد نفت عراق در اين مدت 600 هزار بشكه در روز افزايش داشته است.

توليد نفت عراق هم اكنون به بيش از 4 ميليون بشكه در روز رسيده است. اين رقم سال گذشته به 2/3 ميليون بشكه در روز رسيده بود.

در اين شرايط ايران كار سختي براي حضور مجدد در بازار نفت دارد زيرا سهميه اين كشور توسط كشورهاي ديگر به ويژه عراق، عربستان و روسيه غصب شده است. وزير نفت ايران مي‌گويد: قصد دارد محموله‌هاي ايران را بدون توجه به وضعيت قيمت نفت وارد بازار كند كه اين گفته احتمال سقوط قيمت‌ها را محتمل كرده است.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها