به گزارش گروه فرهنگی ایرنا ، در زیارتي از زیارتهاي امام حسین (ع) كه در روز اربعین خوانده ميشود، جملهاي بسیار پرمعنا وجود دارد و آن، این است 'و بذل مهجته فیك لیستنقذ عبادك من الجهالة'. فلسفه فداكاري حسین بن علي (ع) در این جمله گنجانده شده است.
زایر به خداي متعال عرض ميكند كه این بنده تو، این حسین تو خون خود را نثار كرد تا مردم را از جهالت نجات بدهد 'و حیرة الضلالة'، مردم را از سرگرداني و حیرتي كه در گمراهي است، نجات بدهد. ببینید، این جمله چقدر پرمغز و داراي چه مفهوم مترقي و پیشرفتهاي است.
مساله این است كه بشریت همیشه دستخوش شیطنت شیطان هاست. همیشه شیطان هاي بزرگ و كوچك، براي تامین هدف هاي خود، انسان ها و تودههاي مردم و ملت ها را قرباني ميكنند. در تاریخ گذشته هم این را خواندهاید و شرح حال سلاطین جابر و ستمگر و رفتار آنها با ملت ها و وضع امروز دنیا و روش قدرت هاي بزرگ را دیدهاید.
بشر، دستخوش اغوا و خدعه شیطانها قرار ميگیرد. باید به بشر كمك كرد، باید به بندگان خدا مدد رساند تا بتوانند خود را از جهالت نجات بدهند و از سرگرداني و گمراهي خلاص بشوند. چه كسي ميتواند این دست نجات را به سوي بشریت دراز كند؟
آن كساني كه چسبیده به مطامع و هوس ها و شهوات باشند، نميتوانند. چون خودشان گمراهند. آن كساني كه اسیر خودخواهيها و منیت ها باشند، نميتوانند بشر را نجات بدهند. باید كسي پیدا بشود و خودشان را نجات بدهد یا لطف خدا به سراغ آنها بیاید تا اراده آنها قوي بشود و بتوانند خودشان را رها كنند.
آن كسي ميتواند بشر را نجات بدهد، كه داراي گذشت باشد، بتواند ایثار كند و از شهوات بگذرد، از منیت و خودپرستي و خودخواهي و حرص و هوي و حسد و بخل و بقیه گرفتاری هایي كه معمولا انسان دارد، بیرون بیاید تا بتواند شمعي فرا راه بشر روشن كند.
اسلام به ملت هاي طرفدار خود، این توان را ميبخشد كه بتوانند بشر را هدایت كنند. ملت ما به بركت اسلام بود كه توانست پرچمي را بلند كند، تا ملت هاي مظلوم دنیا به آن پرچم، به چشم پرچم نجات نگاه كنند. از تبلیغات بلندگوها و بوقهاي تبلیغاتي استكباري و صهیونیستي كه همیشه همه حقایق را وارونه جلوه ميدهند بگذرید، خواهید دید كه جمهوري اسلامي، انقلاب اسلامي، چهره امام و شخصیت ملت ما، در میان ملت هاي عالم مایه امید بوده و به آنها نشاط و حركت داده است. این، به بركت اسلام بود.
* از بیانات رهبر انقلاب در دیدار با فرزندان ممتاز شاهد، جانبازان شهرهاي مشهد و تهران و استان كردستان (بیست و یكم شهریور1369)