کد خبر: ۳۴۹۶۵
زمان انتشار: ۱۱:۱۵     ۲۲ دی ۱۳۹۰
منابع آگاه و موثق آمریکایی از انقضای تاریخ مصرف عربستان برای کاخ سفید سخن گفته و تاکید می‌کنند،‌ پس از این‌که آمریکا قطر و ترکیه را در منطقه جانشین عربستان کرد، هم اکنون در اندیشه تجزیه آن است.
به گزارش فارس، پایگاه اطلاع رسانی الوعی العربی در مقاله‌ای به بررسی اوضاع جاری در عربستان سعودی و افول قدرت منطقه‌ای این کشور و دیدگاه کنونی جهان غرب بویژه آمریکا نسبت آل‌سعود می‌پردازد و در این‌باره می‌نویسد:
 
* تاکید منابع غربی بر لزوم تقسیم کشور عربستان سعودی
 
منابع آگاه و موثق تاکید می‌کنند، آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی‌اش هم اکنون بیش از پیش بر لزوم تقسیم کشور عربستان سعودی تاکید دارند.
این منابع در ادامه می‌افزایند: آمریکا و هم‌پیمانان غربی‌اش اعتقاد دارند که عربستان دیگر نمی‌تواند نقشی را که از آن خواسته شده در منطقه ایفا کند، علاوه بر این‌‌که در اجرای سیاست‌ها و خواسته‌های آمریکا و مقابله با جنبش‌ها و تحرکاتی که امروز در برخی از کشورهای عربی شاهد آن هستیم، ناتوان می‌نماید، برعکس کشور قطر که با شور و شوق بسیار طرح‌های آمریکایی را چشم و گوش بسته به اجرا می‌گذارد، بی‌آنکه در این میان به ابعاد اقدامات خود و بازتاب‌های خطرناکش بر شبه جزیره العرب توجه داشته باشد، این درحالی است که در راه اجرای سیاست‌هایش به شبکه خبری بزرگی چون الجزیره و منابع مالی هنگفت خود تکیه می‌کند تا فشار سیاسی بی‌سابقه‌ای را بر دیگر کشورهای عربی همچون سوریه اعمال نماید و هم‌چنان می‌نماید که به سخنگوی رسمی کاخ سفید تبدیل شده است.
 
* تغییر در روند روابط عربستان و آمریکا پس از 11 سپتامبر

این منابع تاکید می‌کنند که پس از حوادث 11 سپتامبر روابط آمریکا عربستان سعودی رو به سردی گرایید، بویژه پس از آن که آمریکا ادعا کرد، عاملان عملیات 19 نفر بودند که چند نفر از آنها تابعیت سعودی داشتند و حتی گفته شد که برخی از آنها توسط سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی عربستان آموزش دیده بودند. اما بازتاب واقعی این سردی روابط را باید از انتقال مرکز ثقل نظامی و امنیتی آمریکا از پایگاه‌های این کشور در ظهران و الخبر به پایگاه نظامی السیلیه و پایگاه هوایی العیدید قطر ملاحظه کرد که به نقطه شروع و آغاز طرح‌های نظامی و امنیتی آمریکا در منطقه تبدیل شد.
 
* تاریخ مصرف عربستان رو به پایان است
 
اطلاعات موجود نشان می‌دهد که از دید آمریکا تاریخ مصرف رژیم عربستان رو به پایان است و اموری هم اکنون در این کشور در جریان است که فروپاشی عربستان را تسریع بیش از پیش تسریع می‌کند. این موضوع موجب می‌شود، تا ایده تقسیم عربستان و بردن آخرین بهره‌های لازم از آن بیش از پیش در میان دولتمردان آمریکایی قوت بگیرد تا پس از تقسیم آن را به حال خود رها کند تا با سرنوشتی که برای آن رقم خورده سر کند. به همین اساس است که منابع موثق تاکید می‌کنند، هم اکنون کاخ سفید در انتظار مرگ ملک عبد الله 88 ساله است تا آخرین مراحل از طرح مورد نظر خود در عربستان را به اجرا بگذارد.
 
* مهمترین عوامل دخیل در ابتلا به این سرنوشت شوم
 
شاید بتوان گفت، "مذهب وهابیت" از جمله مهم‌ترین عواملی بود که آل سعود را به این سرنوشت شوم مبتلا کرد. این مذهب هم اکنون نه تنها به عاملی جهت شوریدن مردم عربستان بر رژیم آل سعود تبدیل شده، بلکه امروزه به اعتقاد خود آمریکایی‌ها وهابیت، آیین حامی صرف سلفی‌ها و تروریست‌هاست؛ به همین دلیل حال که آمریکا در صدور نمونه سعودی به دیگر کشورهای منطقه با شکست مواجه شده به جای نمونه سعودی، در صدد ترویج نمونه ترکی برای منطقه و خواهان تعمیم این نظام به دیگر کشورهای خاورمیانه است، اما مثل این‌که آمریکایی‌ها فراموش کرده‌اند، در جنگ سردشان علیه اتحاد شوروی سابق چگونه از بن لادن در افغانستان حمایت کردند و هنگامی‌که تاریخ مصرف آن به پایان رسید، چگونه او را به قتل رساندند، حال این منابع آگاه تاکید می‌کنند که واشنگتن قصد دارد، تیر خلاص را بر ال سعود به بهانه وهابیت آن شلیک کند.
 
* جنگ بی‌پایان قدرت در خاندان سعود
 
پس از آن اگر بخواهیم به دیگر عوامل خانمان برانداز آل سعود اشاره کنیم باید از جنگ دیرینه قدرت در این خاندان یاد کنیم؛ جنگی که بیش از چهار دهه واشنگتن آن را تغذیه کرد تا بهره‌های لازم را آن از ببرد؛ جنگی که از همان اولین روزهای شکل گیری عربستان سعودی به خوبی در این خانواده قابل ملاحظه بود و دلیل این مدعی برکناری ملک سعود از قدرت با توطئه برادرش فیصل و امریکا بود. پس از آن هم وقتی فیصل به قدرت رسید، توسط برادر زاده‌اش کشته شد و امروز نیز شاهد هستیم، عربستان سعودی پس از مرگ ولی‌عهد "سلطان بن عبد العزیز" و انتخاب نایف به جای وی و استعفای طلال بن عبد العزیز از شورای بیعت در اعتراض به این انتخاب در گیر چه جنگ قدرتی در داخل خویش است. این اختلافات بی‌شک با حضور شاهزاده‌هایی همچون بندر بن سلطان و فرزندانش در خاندان سلطنتی نه تنها کاسته نخواهد شد، بلکه هر روز بر عمق و ابعاد آن افزوده می‌شود،‌ بویژه آن که فردی چون بندر بن سلطان برای رسیدن به اهداف خود از هیچ اقدامی فروگذاری نخواهند کرد.
 
* نفت سومین عامل خانمان برانداز آل سعود
 
اما نفت و درآمدهای حاصل از آن را باید سومین عامل تاثیرگذار در براندازی رژیم آل سعود ملاحظه کرد، چرا که این درآمدها به جای این‌که به منبع نعمت برای مردم عربستان تبدیل شود، عامل نقمت و بدبختی آنها شده است، بگونه‌ای که هم اکنون مردم عربستان سعودی اطمینان دارند که این ثروت فقط به جیب شاهزادگان سعودی سرازیر می‌شود تا آنها را صرف لهو و لعب و ریخت و پاش‌های خود از ساختن کاخ‌ها و خرید ویلاها گرفته تا  خرید کشتی‌ها و هواپیماهای اختصاصی کنند، در حالی‌که بیش از یک چهارم مردم عربستان در حلبی آبادی‌ها زیر خط فقر مطلق زندگی می‌کنند، بگونه‌ای که شاهزاده "بسمه دختر سعود بن عبد العزیز آل‌سعود" اخیرا انتقادات تندی در این‌باره به مسئولان سعودی وارد و آنها را به کوتاهی در رسیدگی به امور مردم این کشور متهم کرده است.
شاهزاده بسمه تاکید می‌کند که ثروت نفت تنها به 5 درصد از سعودی‌ها می‌رسد و "عثمان الشویحی"، محقق سعودی تاکید می‌کند که مهمترین دلیل غوطه‌ور شدن برخی مناطق سعودی در فرق صرفا عامل طایفه‌ای است و این مناطق جزو مناطقی هستند که مورد غضب آل سعود واقع شده‌اند، چون دیدگاه‌ها و اعتقادات سیاسی‌اشان با دیدگاه‌ها و اعتقادات سیاسی‌ خاندان حاکم مطابقت ندارد.
 
* ظهور قطر و ترکیه
 
برخی منابع اعتقاد دارند، آمریکا این عوامل خانمان برانداز را در عربستان از این جهت تقویت و ال سعود را به‌گونه‌ای درگیر آنها کرد تا زمینه ظهور جایگزین‌های سیاسی دیگری مانند قطر و ترکیه را در منطقه بیابد.
این منابع تاکید می‌کنند، افزایش نفوذ قطر و گام‌هایی که "حمد بن خلیفة آل ثانی" به سوی واشنگتن و تل‌آویو برمی‌دارد، به شدت رژیم آل سعود را خشمگین کرده، بویژه آن که عربستان معتقد است، قطری که به برادران عرب خود در مصر و تونس و لیبی و سوریه خیانت کرده، در شرایط مناسب به عربستان هم خیانت خواهد کرد.
 
* توطئه تقسیم عربستان
 
این‌ها نکاتی است که منابع آگاه و موثق آمریکایی نیز بر آن تاکید دارند و از وجود نقشه‌ای سخن می‌گویند که هدف آن تقسیم عربستان و حمایت از معارضان سعودی است و تاکید می‌کنند که این طرح را سال‌ها پیش "ماکس سینجر"، بنیانگذار اندیشکده "هدسون" پایه‌ریزی و به مسئولان وزارت دفاع آمریکا ارائه کرد که در تقسیم عربستان به کشوری اسلامی در شرق که فقط چاه‌های نفتی را دربرمی‌گیرد و تشکیل کشوری سلطنتی که مابقی امرای جوان وابسته به آمریکا بر آن حکومت می‌کنند،‌ خلاصه می‌شود.
 
* اجرای طرح خاورمیانه جدید آمریکا
 
اخیرا نیز گزارش‌های خبری به این نکته اشاره می‌کنند که آمریکا تلاش می‌کند، طرح خود را در چارچوب خاورمیانه جدید به اجرا بگذارد و این طرح با تشکیل ائتلاف‌ها و محورها و صف‌بندی‌های جدید آغاز شده و پس از آن با تغییر بافت و ساختار جمعیتی برخی مناطق و انتقال ساکنان یک منطقه به منطقه دیگر ادامه پیدا می‌کند تا زمینه شکل‌گیری کشورهای جدید را فراهم کند.
این گزارش‌ها پس از دعوت اردن و مغرب جهت پیوستن به شورای همکاری خلیج فارس ارائه شدند و بر این اساس این اعتقاد وجود دارد که کاخ سفید قصد دارد، به هر طریق ممکن برخی از شیوخ و امرای جوان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به انقلاب علیه حکام‌اشان وارد تا از یک‌سو نسلی جدید از این شیوخ وارد عرصه سیاست شوند و از سوی دیگر امکان تجزیه این کشورها و تشکیل کشورهای جدیدتر فراهم شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها