به گزارش پایگاه 598، «… آمریکائیها نسبت به همه جای دنیا این روح استکباری را دارند. در جنگ بینالملل دوم، بعد از آنی که ژاپن را شکست دادند، پایگاه در آنجا درست کردند، که هنوز پایگاه آمریکائیها در ژاپن هست. ژاپنیها با این همه پیشرفتهای علمی، هنوز نتوانستند پایگاه آمریکا را در ژاپن جمع کنند! … به مردم ظلم میکنند، اذیت هم میکنند؛ … تجاوز به نوامیس و کارهایخلاف دیگر؛ … در کرهی جنوبی هم پایگاههای آمریکا هنوز هست. در عراق، نقشهی آمریکا این است که پایگاه بسازد و پنجاه سال، صد سال در عراق مستقر بشود؛ و در افغانستان؛ چون افغانستان نقطهای است که اگر آنجا پایگاه داشته باشند، میتوانند بر کشورهای آسیای جنوب غربی، بر روسیه، بر چین، بر هند، بر پاکستان و بر ایران تسلط داشته باشند. دارند این همه آنجا تلاش میکنند، برای اینکه آنجا پایگاه دائم درست کنند و بمانند. این معنای استکبار است.(۱۳۸۸/۰۸/۱۲)»
جملات بالا سخنان رهبر انقلاب در روز ۱۳ آبان ۱۳۸۸ است که بدرستی «نفوذ سخت» ایالات متحده آمریکا را در سراسر دنیا نشان می دهد؛ آمریکا عمدتاً بعد از جنگ جهانی دوم در کشورهایی که جنگ را باخته بودند مانند ژاپن، آلمان و ایتالیا و همچنین در کشورهایی که به کمک آمریکا در بازسازی کشورشان نیاز داشتند مانند سایر کشورهای اروپایی اقدام به تأسیس پایگاههای نظامی کرد.
البته ایالات متحده از طریق پیمانهایی نظیر «ناتو» نیز بهانه های خوبی برای نفوذ نظامی خود در کشورهای مختلف بدست آورد؛ به گزارش مسیرآنلاین سایر پایگاههای نظامی آمریکا در سایر کشور ها بر اساس موارد زیر ایجاد شده اند:
۱- حفاظت از منابع استراتژیک انرژی
حمله به افغانستان و عراق و حضور سنگین نظامی در خلیج فارس از طریق پایگاههای نظامی آمریکا در عربستان(مقر فرماندهی مرکزی آمریکا با ۸ پایگاه نظامی)، بحرین (مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا)، کویت (پس از آزادسازی کویت از اشغال صدام)، عمان، امارات(۴ پایگاه نظامی) و قطر
۲- کنترل اقتصادی، مواد معدنی و انرژی های تجدیدپذیر دنیا
در واقع پایگاه های نظامي آمریکا در قسمتی از آفریقا و آمریکای جنوبی صرفا براي کنترل و دسترسی به منابع گسترده اقتصادی، بیولوژیکی، مواد معدنی و منابع آبي نظیر حوزه آمازون است.
۳- کنترل کشورهای مخالف با سیاستهای آمریکا و جنبشهای مردمی
ایجاد پایگاههای نظامی در کره جنوبی، حاشیه خلیج فارس، افغانستان، عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه غربی روسیه نشان از عزم امریکا برای کنترل جدی کشورهای مخالف و جنبشهای مردمی علیه آمریکا در کشورهای مختلف دارد.
پایگاههای مهم نظامی آمریکا
۱٫ فرماندهی اروپا- اشتوتگارت منطقه ای در حدود ۱۳
میلیون مایل مربع را در ۸۹ کشور از نروژ تا بالتیک مدیترانه بخشی از
خاورمیانه تا کیپ گود هوپ در آفریقای جنوبی را تحت پوشش هوایی دریایی و
زمینی دارد.
۲٫ مرکز آموزشی ارتش هفتم و مرکز یکصدم گروه پشتیبانی در شهر Grafenwoehr آلمان.
۳٫ مرکز تمرین در آب و هوای استوایی در شهر Fort Clayton پاناما از ۱۹۶۲
۴٫ مرکز نیروی دریایی در اروپا و گوام که ۱۰۰ میلیون مایل مربع را در برمی گیرد و شامل ۲۰۰ کشتی و ۲۵۰ هزار دریانورد است
۵٫ مرکز هوایی نیروی دریایی در Keflavik, Iceland
۶٫ مقر پشتیبانی دریایی در , Naples, Italy
۷٫ مقر دریایی در اسپانیا تنگه جبل الطارق Rota, Spain
۸٫ پایگاه عملیاتی نیروی دریایی در ژاپن Sasebo, Japan این پایگاه مقر ناوگان هفتم دریایی با ۶۰ کشتی ۳۵۰ جنگنده و ۶۰ هزار پرسنل است
۹٫ پایگاه هواییSigonella Italy ایستگاه سیگونلا ویژه عملیات در مدیترانه
است. این پایگاه مرکز استقرار ۳۱۰۰ نظامی و ۸۰۰ غیر نظامی است که بیشتر به
یگان هوایی شانزدهم و ناوگان جنگی سی و یکم اختصاص دارد.
۱۰٫ پایگاه هوایی توزلا در بوسنی Tuzla Air Base, Bosnia-Herzegovina
۱۱٫ پایگاه هواییIncirlik در جنوب ترکیه مختص یگان سی و نهم رزمی هوایی است
۱۲٫ پایگاه هوایی Kadena Air Base at Okinawa در ژاپن
۱۳٫ پایگاه هوایی Misawa Air Base در ژاپن جزیره Honsyu مرکز یگان سی و پنجم رزمی
۱۴٫ پایگاه هوایی Yokota Air Force Base ژاپن در ۲۸ مایلی توکیو مقر یگان ترابری ۳۷۴
۱۵٫ پایگاه هواییUSMC Air Station Iwakuni در ۴۵ مایلی هیروشیما مرکز یگان هوایی یکم نیروی دریایی
۱۶٫ پایگاه هوایی Kunsan Air Base در کره جنوبی ۱۵ مایلی سئول مقر یگان هشتم رزمی نیروی هوایی
۱۷٫ پایگاه هوایی Osan Air Base کره جنوبی یگان ۵۱ رزمی هوایی و یگان هفتم هوایی
۱۸٫ پایگاه هوایی Ramstein Air Base در آلمان یگان ترابری هوایی هشتاد و ششم
۱۹٫ پایگاه هوایی Taszar Air Base مجارستان وابسته به یگان ۴۰۶ ام
۲۰٫ پایگاه هوایی در بگرام افغانستان
آنچه که مشخص است آمریکا با وجود اینکه قدرتمند ترین کشور جهان از نظر میزان و حجم تجهیزات دفاعی و تهاجمی است اما در عین حال از یک روانشناسی ترس برخوردار است و با ایجاد پایگاههای متعدد نظامی بسیاری از تعاملات سیاسی در دنیا و معادلات منطقه ای و جهانی ناشی از حضور نظامی مستقیم خود در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا رقم زده است؛ ناگفته پیداست استفاده یا به عبارتی دیگر غارت منابع ملی کشورها بویژه در آفرریقا و آمریکای لاتین و … تنها بواسطه تحت لوای حضور نیروهای زمینی، دریایی و هوایی آمریکا شکل میگیرد و البته ایالات متحده علاوه بر نفوذ سخت، در کشورهایی که امکان حضور نظامی ندارد، «نفوذ نرم» یا همان نفوذ فرهنگی را انتخاب می کند.