کد خبر: ۳۴۷۰۴۹
زمان انتشار: ۰۹:۰۸     ۰۴ آبان ۱۳۹۴
نظریه مترقی ایران در حفظ حکومت بشار اسد در خط مقدم مبارزه با تروریسم باعث شده تا قطب‌نمای وضعیت فعلی سوریه و عراق به نفع جبهه مقاومت تغییر جهت دهد و بار دیگر حقانیت مواضع ایران اسلامی در منطقه ثابت شود.

به گزارش پایگاه 598، روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «حسین رویوران» نوشت:

جنگ نیابتی در شامات در حالی وارد پنجمین سال خود شده است که غرب و ایالات متحده از تروریسم و برخی کشورهای منطقه مانند قطر، اردن، عربستان، امارات و ترکیه برای پیگیری توطئه خود در سوریه نهایت استفاده را نمودند تا آن را به نتیجه رسانند. شاید بتوان در منطقه، ایران را تنها کشوری دانست که افشاگری‌های فراوانی در مورد حیله‌گری و نیرنگ‌های آمریکا صورت داد. پوشش مزوّرانه آمریکا و استفاده این کشور از ادّعای مبارزه با تروریسم به عنوان ابزاری جهت دستیابی به اهداف توسعه‌طلبانه، حقایقی بودند که تنها گذشت زمان آن را ثابت کرد. متاسفانه در ابتدای آغاز بحران سوریه، نگاه ایران به عنوان برداشتی جانبدارانه از سوی متحدین آمریکا و برخی کشورها تلقی ‌گردید. این در حالی بود که ایالات متحده در سایه فریب و منحرف کردن افکار عمومی، کاملاً از تروریسم تکفیری حمایت به عمل آورد و در اردن و ترکیه به آموزش و تجهیز آنان اقدام نمود.

مدتی بعد، به طور طبیعی برخی زوایای بربریّت تکفیری‌ها آشکار گردید و آمریکا در ظاهر و بالاجبار داعش و جبهه‌النصره را در لیست سیاه خود قرار داد اما در عمل، هیچ اقدام قهرآمیزی علیه آنان اعمال نکرد. با گذشت زمان و فجایعی که تروریسم مورد حمایت غرب و ارتجاع در مناطق مختلف آنها را رقم زدند و نیز رخنه آنان به عراق و اشغال 3 استان این کشور، آمریکا بر آن شد تا ائتلاف نمادین به اصطلاح بین‌المللی علیه داعش را تشکیل دهد. رفتارهای چندگانه آمریکا در استفاده ابزاری غرب از تروریست‌ها در عین تشکیل ائتلاف علیه آنان، تشکیک جدی در میان کشورهای جهان و منطقه ایجاد نمود و آنان را به این سؤال اساسی رساند که آیا ایالات متحده و هم‌پیمانانش اساساً مخالف تروریسم هستند یا خیر؟

ایران، عراق، سوریه و روسیه هیچ کدام تعریف آمریکایی تروریسم و عملکرد و کارکرد ائتلاف بین‌المللی علیه نیروهای تکفیری را نپذیرفتند زیرا تعریف دیگری از تروریسم دارند و به راهکاری متفاوت معتقدند. غرب در کنار سوء استفاده از واژه انسان‌دوستانه مبارزه با تروریسم، در واقع به دنبال مدیریت تکفیری‌هاست و در مقابل، این چهار کشور به دنبال ریشه‌کنی تکفیری‌ها هستند. اختلافات عملیاتی و فکری این کشورها آنان را حول این موضوع گردهم آورد، عملا قطب جدیدی شکل گرفت و انتظار می‌رود پیشرفت‌های چشمگیر– آنچنان که این روزها خبرهای موفقیت‌های ائتلاف جدید به گوش می‌رسد-  منجر به تغییر محاسبات ائتلاف دروغین غرب گردد.

از سوی دیگر، زمانی که روسیه دیدگاه ایران در رابطه با سوریه را به طور کامل پذیرفت، به طور جدی در میدان تحولات این کشور ورود کرد و در نتیجه نقشه‌های دروغین آمریکا و ادّعاهای عوام‌فریبانه غرب در مبارزه با تروریسم رسوا و عریان گردید. اقدامات کارساز روسیه طی این مدت که منجر به تغییر چشمگیر معادلات شده است، حملاتی بود که آمریکا طی یک سال از انجام آن طفره رفته بود. این امر نشان می‌دهد آمریکا در جنگ علیه تروریسم جدی نیست و حملات بی‌فایده ائتلاف آنان تغییری در معادلات ایجاد نکرده است.

اخبار و گزارشات از داخل ارتش آمریکا و نیروهای معارض سوری نیز مؤید این حقایق است. «جان آلن» که سال گذشته به عنوان فرمانده نیروهای مسلح ائتلافی در مبارزه با داعش منصوب شده بود، به تازگی از سمت خود کنار رفت. علت استعفای این مقام برجسته، نارضایتی وی از روند نبرد با داعش ذکر شده است. «محمد دحیر» فرمانده گروه معارضان آموزش دیده توسط آمریکا نیز از سمت خود کناره گرفت و عملیات آمریکا را شکست خورده نامید. همزمان با رسوا شدن ائتلاف ضدداعش، نوع رویکرد در آمریکا و اروپا نیز تغییر کرد و زمزمه‌هایی از اجماع آنان بر نقش ایران در سوریه به گوش رسید.

نگاه ایران از همان آغاز بحران سوریه در مورد ماهیت تروریستی گروه‌های معاند، در واقع همان آگاهی‌بخشی زود هنگامی است که مطرح گردید. روسیه هر چند که دیر به باور ایران رسید اما ورود این کشور به معادله، ورودی جدی بوده است. اکنون نگاه ایران و روسیه برای حمایت تمام قد از عراق و سوریه، چنان است که منجر به فرار تکفیری‌ها از مرزهای ترکیه و اردن شده، حامیان آنها را به شدت نگران نموده و در موضع انفعال قرار داده است.  اذعان چندی پیش مقامات آمریکایی به شکست محاسبات در سامان‌دهی تروریست‌ها برگ دیگری از تحولات منطقه به نفع سیاست‌های منطقه‌ای ایران را ورق زده است. مدتی قبل وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرد با وجود هزینه چندین میلیون‌ دلاری برای آموزش و تسلیح معارضان سوری، اکنون حداکثر پنج نفر از آنها در نبرد با داعش شرکت دارند! غرب که پیشتر در پاسخ به تمام پرسش‌ها درباره سوریه به طور کامل و چشم‌بسته حضور بشار اسد را رد می کرد، اکنون با انعطاف بیشتری درباره رئیس جمهور سوریه سخن می‌گوید. «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس آمادگی غرب برای بحث با روسیه ایران و دیگر کشورها درباره سوریه را اعلام کرده و «سباستین کورتس» وزیر خارجه اتریش به روشنی از حضور بشار اسد در مذاکرات درباره آینده سوریه سخن به میان آورده است. «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا نیز چندی پیش اعلام کرد ما در جنگ علیه تروریسم شاید ناچار باشیم با اسد وارد گفت‌و‌گو شویم. این اظهار نظر اهمیت زیادی دارد و نشان می‌دهد همکاری با اسد یکی از گزینه‌های آمریکاست.

دیدار اخیر بشار اسد با پوتین، حملات کارساز روسیه به مواضع کلیدی داعش و در نتیجه تغییر نگرش جدّی غرب به تاثیرگذاری ایران در تحولات منطقه همه و همه ناشی از همان رویکرد اساسی و استراتژیک ایران است که پنج سال قبل بر آن تاکید کرده بود. تروریست‌ها و حامیان آنها که سخن از یکسره کردن کار دولت سوریه طی چند ماه می‌کردند، اکنون به شدت نگران شکست‌های پی‌در‌پی مزدوران خود هستند و چرخش مواضع آنان، سیاستی برای کنترل اوضاع تا حدّ امکان ارزیابی می‌گردد. موضع‌گیری غرب اکنون بر همگان آشکار شده است. غرب ضدتروریسم نیست و از آن به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به مقاصد خود استفاده می‌کند. مطالعه سیاست غرب نشان می‌دهد تا زمانی که حتی وحشی‌ترین گروه‌ها بتوانند در راستای تامین منافع آنان حرکت کنند، غرب حاضر به تعامل و هم‌پیمانی با آنهاست و تغییر رفتارهای غرب نسبت به گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه طی پنج سال گذشته، کاملاً این حقیقت را آشکار کرده است.

در واقع باید اینگونه نتیجه گرفت که نظریه مترقی ایران در حفظ حکومت بشار اسد در خط مقدم مبارزه با تروریسم باعث شده تا قطب‌نمای وضعیت فعلی سوریه و عراق به نفع جبهه مقاومت تغییر جهت دهد و بار دیگر حقانیت مواضع ایران اسلامی در منطقه ثابت شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها