وی افزود: اتاق بازرگانی و کانون صنایع غذایی ایران برنامههای مختلفی برای تحقق این امر دارند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی داریم، گفت: با استفاده از این ظرفیتها و بهرهگیری از موقعیت ایران در منطقه جغرافیایی خود سازه مناسبی برای صادرات محصولات صنعت غذای ایران به کشورهای اطراف وجود دارد.
جلالپور افزود: یکی دیگر از مزایای صنعت کشور تولید غذای حلال است اما نگرانیهایی نیز از لحاظ تامین آب مورد نیاز وجود دارد که این مشکل با افزایش بهرهوری در سطح زیر کشت فعلی و حضور در اراضی سراسر زمینی قابل رفع است.
وی با تاکید بر اینکه 17 درصد از اشتغال کشور مربوط به صنعت غذای است گفت: اگر به دنبال افزایش بهرهوری و تولید محصولات کشاورزی نباشیم صنایع ما در سالهای آینده نمیتواند اشتغال خود را حفظ کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: برخی از شایعات موجود در بخش صنایع غذایی مربوط به نحوه بازاریابی کالاهای قاچاق، رقابتهای ناسالم و تولیدات زیرزمینی است که در این ارتباط از مسئولین میخواهیم با گسترش نظارتها اعتماد مردم جلب شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: با واگذاری امور نظارتی به تشکلهای تولیدی، بخش صنایع غذایی میتوان نظارتها را توسعه را بهبود داد که از این طریق علاوه بر انجام نظارتهای لازم اعتماد مردم نیز جلب میشود.
این مقام مسئول در بخش خصوصی گفت: برای داشتن رقابت سالم در اقتصاد کشور لازم است که بخشی از خریدهای تضمینی توسط بخش خصوصی انجام گیرد.
وی یادآور شد: در مواردی مشاهده شده که کالاهایی که به صورت تضمینی و توسط دولت خریداری میشود منجر به رقابت در بازار میشود.
جلالپور با تاکید بر ایجاد برند مشترک در کشورهای اطراف گفت: صنعت غذای کشور میتواند با ایجاد برند مشترک در کشورهای اطراف در عرضه محصولات خود موفقتر باشد.
وی گفت: صنعت زیرزمینی از کیفیت و سلامت لازم برخوردار نیست و در این ارتباط باید رسانهها و فضای مجازی پررنگتر درباره آنها بپردازند تا ماهیت آنها مشخص شود همچنین صنایع غذایی شفاف و سالم در بازار حضور بهتری داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: بسته خروج از رکود ساعت 12 امروز رونمایی میشود که این مهم میتواند نقش مهمی در صنعت غذایی کشور داشته باشد.