به گزارش پایگاه 598، آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای عبادی ـ سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی اظهار داشت: ابرار در آیات قرآن بدان معناست که اهلبیت(ع) و پیامبر(ص) به همراه امیرالمومنین حضرت علی (ع) از جامی مینوشند که دانه ولایت در آن رشد میکند و آن مصداق شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) است که در ادامه امامان دیگر هم آن جام را نوشیدهاند که مملو از کافور است.
وی ادامه داد: امام باقر (ع) میفرمایند که اگر بنا بود قیام حضرت زهرا (س) وجود نداشته باشد در کنارش آثار مجاهدات حضرت علی (ع) و دین هم وجود نداشت.
امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) در نخستین مجلس حرکت انقلابی خود در قیام عاشورا میفرمایند ذلت را خدا نمیپسندد و آن دامنی هم که ما را پرورش داده است او هم این ذلت را نمیپذیرد؛ با این نگرش آشامیدن ابرار جام ارزشی شخصیت حضرت زهرا (س) است.
آیتالله علمالهدی تصریح کرد: امروز روز دوم ماه محرم است، امام حسین (ع) با اصحاب، فرزندان و خانواده خود در چنین روزی وارد کربلا شدند، لشکر حُرّ ایشان را محاصره کرده بود و این کاروان به نقطهای رسیده بودند که از نظر حرکت به سمت کوفه بنبست وجود داشت و هنگامی که امام حسین(ع) نام این سرزمین را پرسیدند زهیرابن قین پاسخ داد اینجا کربلاست، سپس امام حسین (ع) فرمودند قسم به خدا اینجا جایی است که ما باید بار را بر روی زمین بگذاریم و مکانی است که خونمان بر زمین ریخته میشود، حریم ما هتک میشود و مردان و بچههای ما را میکشند و محل قبورمان این سرزمین است؛ با این نگرش این را جدّم پیامبر بر من وعده داد.
وی تبیین کرد: این جملات جانگدازی که امام حسین (ع) فرمودند مقابل خانواده خود رخ داد، بنابراین بنا به روایت، خانواده ایشان بعد از شنیدن سخنان آن حضرت شگفتزده ایشان را تماشا میکردند و حضرت اباعبدالله(ع) اشک میریختند و با صدای بلند گریه میکردند که در ادامه صدای شیون خانواده ایشان هم بلند شد.
خطیب جمعه مشهد تأکید کرد: امام حسین (ع) برای نشان دادن عمق فاجعه این مطالب را بیان کردند، باید گفت برای منتظر ماندن در رکاب ایشان برخی نباید برخورد انفعالی کنند.
آیتالله علمالهدی یادآور شد: حُرّ وقتی جملات امام را شنید آن را درک کرد و از همانجا به رکاب ایشان پیوست و به شهادت رسید؛ برخی از اصحاب ایشان در شب عاشورا امام را ترک کردند و کربلا دانشگاه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تشریح کرد: تفاوت کسانی که عمق فاجعه را ندیدند و امام را ترک کردند در واقعبینی و سهلاندیشی بود، حُرّ در آئینه فرمایشات امام حسین(ع) این عمق را دید و تصمیم خود را گرفت، اما کسانی که ایشان را ترک کردند، سهلاندیش بودند، مقام معظم رهبری سهلاندیشی را چند روز پیش مطرح کردند که در این راستا افراد عمق فاجعه را نمیبینند؛ عدهای در این نظام انسانهای بدی نیستند اما عمق فاجعه را نمیبینند و سهلاندیشی را متأسفانه در مجلس شاهد بودیم.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه ابتدا برجام در شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید و چون طبق ماده 176 قانون اساسی آنچه در شورای عالی امنیت ملی تصویب میشود بعد از تأیید رهبری قابل اجراست، گفت: مقام معظم رهبری این را تأیید نکردند و فرمودند باید به مجلس برود و در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز فرمودند مجلس نباید از برجام برکنار باشد.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: آن روز نخست، مجلس حرکت شایستهای انجام داد و برای بررسی برجام کمیسیون ویژهای را تشکیل دادند که اعضای آن براساس آرای نمایندگان انتخاب شدند؛ یعنی به عنوان نخبهترین نمایندگانی که قدرت بررسی برجام را دارند و 40 روز برجام را بررسی کردند در نهایت با یک جمعبندی به مجلس ارائه شد.
وی تصریح کرد: اما با توجه به تحقیقات، یک طرح دوفوریتی آوردند که یک فوریت آن تصویب شد و برای کلیات رأی گرفتند و برای جزئیات نیز در 15 دقیقه رأیگیری شد در حالی که این طرح برای 15 سال کشور را درگیر میکند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه هرکس بخواهد مخالفان طرح را مورد توبیخ قرار دهد و آنها را وابسته به جریانی نشان دهد گناه است و خداوند آنها را نمیبخشد و هرکس نیز بخواهد موافقان را توبیخ کند گناه است، عنوان کرد: منتهی این عزیزان سهلاندیشی کردند، در حالی که برجام جریانی است که عمق دارد و ممکن است عمق آن فاجعهآمیز باشد؛ در طول انقلاب اسلامی سابقه نداشته برای این موضوع طرح بیاورند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جزئیات طرحی که 15 سال سرنوشت ملت و حتی سرنوشت انقلاب به آن بستگی دارد در 15 دقیقه تصویب میکنند و این سهلاندیشی است و خداوند این سهلاندیشی را نمیبخشد.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه میگویند ما در تمام مواد و بندها همه چیز را در نظر گرفتیم، اظهار داشت: در مهمترین بند این طرح یعنی بند هشتم تصویب کردند دولت و دستگاههای حاکمیتی و عمومی موظفند در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی تدابیر لازم را در نظر بگیرند تا در اثر اجرایی شدن برجام به هیچوجه اجازه فرصتطلبی و سوءاستفاده در داخل کشور به آمریکا و یا دیگر قدرتهای خارجی داده نشود و فرصتی برای نفوذ یا سوءاستفاده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در اختیار استکبار جهانی قرار نگیرد و آیا این کفایت میکند؟ اگر شورای امنیت چیزی را تصویب کرد و به تأیید رهبری رسید دیگر به تصویب مجلس نیاز ندارد.
وی ادامه داد: شما که 40 روز این طرح را بررسی کردید آن نقطههایی که در برجام وجود دارد و راه منفذی که ممکن است استکبار از آن نفوذ کند را با یک قانون پیدا میکردید و جلوی آن را میگرفتید نه اینکه یک توصیه به شورای عالی امنیت ملی بدهید.
امام جمعه مشهد اظهار کرد: ما با برجام نه موافق هستیم و نه مخالف، این حق مجلس هست که این طرح را تصویب کند یا نه، اما چرا اینگونه؟ حیثیت نظام به این مسئله بستگی دارد، 170 سئوال در این زمینه طرح شد که اجازه ندادند سئوالها مطرح شود که این سهلاندیشی است.
آیتالله علمالهدی افزود: واقعبینی مأمور عمرسعد را یاور امام حسین(ع) میکند که در طول تاریخ بینظیر است و سهلاندیشی آن است که صحابه از دستگاه امام حسین(ع) در کربلا بیرون میرود.
امام جمعه مشهد تبیین کرد: مجلس شورای اسلامی دچار سهلاندیشی شد و حال چاره این است که از روز اول پیروزی انقلاب تکیه ما نخست به خدا و بعد به بیداری و هوشیاری شما مردم بود، مقام معظم رهبری فرمودند برجام تصویب شود یا نشود آمریکا دشمن خدعهگر این نظام و مردم است.
وی در پایان با بیان اینکه در آینده نیز با وجود همه سهلاندیشی نمایندگان در مجلس هرجا بخواهد حرکتی سبب نفوذ دشمن به کشور شود هم رهبر هوشیار و بیدار است و هم مردم پشت سر رهبری بیدار هستند، توضیح داد: شما مقابل قضیه میایستید و بعد از خدا امید به هوشیاری شما مردم است.