به گزارش پایگاه 598، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با صدور نامهای خطاب به حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور کشورمان اعلام کرد: پس از دو سال روی کار آمدن دولت جدید نه تنها مشکل رکود مرتفع نشد بلکه بر شدت آن افزوده شد، از جمله مهم ترین دلایل آن، گره زدن مشکلات به تحریمها و سعی در امیدوارسازی جامعه به بهبود شرایط اقتصادی در دوران پساتحریم بوده است که متأسفانه همین گونه انتظار بخشی بر رکود فعلی شدت بخشیده است.
در ابتدای این نامه آمده است: پس از گذشت دو سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید که یکی از مهمترین وعده های انتخاباتی آن خروج از رکود تورمی بوده است، خوشبختانه مهار مناسب تورم توسط تیم اقتصادی دولت را شاهد بودهایم ولیکن متاسفانه نه تنها معضل رکود مرتفع نشد بلکه بر شدت آن افزوده شد؛ که از جمله مهمترین دلایل آن، گرهزدن تمام مشکلات به تحریمها و سعی در امیدوارسازی جامعه به بهبود شرایط اقتصادی در دوران پساتحریم بوده است که متأسفانه همین گونه انتظاربخشی بر رکود فعلی شدت بخشیده است.
این تشکل دانشجویی با تأکید براینکه در برونرفت از مشکلات اقتصادی فعلی چارهای جز اجرای دقیق و صحیح اقتصاد مقاومتی آن هم نه در حرف بلکه در عمل نیست، اعلام کرد: ناگوار است آنچه در این مدت شاهد بوده ایم تنها تأیید زبانی این سیاستها از سوی اعضای دولت بوده ولی ظاهراً در عمل هیچ عزمی برای پیادهسازی این سیاستها وجود ندارد.
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه نامه خود تصریح کرد: چندی از مهمترین مشکلات نظام اقتصادی کشور، مرتبط با سیستم بانکی است. در شرایطی که بانکها بسیاری از تسهیلات را عوض مصرف در جهت حمایت از تولید داخل، در امور غیرمولد مانند واردات، بنگاه داری، برج سازی و موارد دیگر صرف کردهاند و نیز بر خلاف مصوبه شورای پول و اعتبار اقدام به پرداخت سودهای فراتر از قانون میکنند و در حالیکه رشد مؤسسات غیرمجاز را شاهد هستیم ، بانک مرکزی در موضعی منفعلانه قرار گرفته و به جای شکایت به قوه قضاییه به تذکر زبانی بسنده کرده است.
«شایسته است از مسئولین بانک مرکزی پرسیده شود تا چه زمانی برخورد جدی با متخلفان را به تعویق می اندازند؟ آیا اکنون که اقتصاد کشور با رکود دست به گریبان شده ، زمان این اقدام فرا نرسیده است؟»
دانشجویان بسیجی دانشگاه صنعتی شریف در نامه خود خطاب به روحانی اعلام کردند: معضل دوم اقتصاد را شفافیت اطلاعات میدانیم. انتظار میرفت دولت جنابعالی در این راستا تلاش بیشتری میکرد که متاسفانه اقدامات راهگشا و اثربخش در این زمینه گزارش نشده است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: قطعا با شفاف سازی اطلاعات از دارایی و تملکات وزرا، نمایندگان و سایر مسئولین مرتبط و همچنین اطلاعات مربوط به قراردادهای دولت، اعتماد توده مردم به دستگاه های اجرایی بیشتر خواهد شد و انشاءالله همکاری و همدلی بیشتری در حل مشکلات کشور بروز خواهد یافت.
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف چالش دیگر اقتصاد را کنترل واردات عنوان کرد و گفت: متأسفانه سیاستهای دولت در مسیر کنترل واردات نه تنها در قالب کاهش تدریجی آن صورت نپذیرفته، بلکه افزایش چشمگیری را نیز نشان داده است. البته شایان تقدیر است که کاهش واردات برنج، تصمیم به جایی بود که امید میرود در سایر کالاهایی که بنیه قدرتمندی از داخل برای تولید آنها وجود دارد، این قبیل سیاستهای حمایتی اتخاذ شود. نگرانی ما دانشجویان در این زمینه بیشتر از دوران پساتحریم است.
«ما مسئولان را متذکر میشویم که نباید همزمان با آزاد شدن پولهای بلوکه شده و رفع برخی از تحریمها، واردات به کشور (خصوصا از کشورهایی که اصلأ قابل اعتماد نیستند) گستردهتر شود که جز آسیب به تولید داخل ارمغانی نخواهد داشت».
در پایان این نامه آمده است: این موارد تنها گوشهای از مسائل و مشکلات کشور است که حل مناسب آن میتواند کشور را در نیل به اهداف بزرگ خود یاری کند. ضمنا یادآور میشویم هرگونه اقدامات عجولانه در سیاستهای ابلاغی خروج از رکود مانند ارزان کردن نرخ خوراک پتروشیمیها (که بالطبع ادامه رانت این شرکتها را در پی دارد) نه تنها در رفع معضلات اقتصادی کشور مؤثر نیست، بلکه بر شدت آنها نیز خواهد افزود.