وزرای دارایی و اقتصاد آلمان احتمال خطر اقتصادی بزرگتر از ناحیه این رسوایی برای اقتصاد آلمان را رد کرده اند.
مارتین شولز، رئیس پارلمان اروپایی که خود یک سوسیال دموکرات آلمانی است به روزنامه های آلمانی گفت: «این یک ضربه سنگین به کل اقتصاد آلمان است.»
وی افزود: «سخت می توان باور کرد که این کار از روی بی دقتی یا حتی با انگیزه مجرمانه انجام شده باشد. اما من معتقدم که فولکس واگن یک شرکت قوی است که شانس زیادی برای زنده بیرون آمدن از این بحران دارد.»
فولکس واگن ۶.۵ میلیارد یورو (۷.۳ میلیارد دلار) برای تامین هزینه های ناشی از این رسوایی کنار گذاشته، اما برخی تحلیلگران می گویند، هزینه تحمیل شده بر این شرکت از ناحیه رسوایی اخیر ممکن است بزرگتر از این رقم باشد. فولکس واگن اعلام کرده که ۱۱ میلیون خودروی تولیدی خود را که در آنها از این نرم افزار غیرقانونی استفاده شده، مورد بازرسی و تغییرات قرار خواهد داد.
صنعت خودرو نقش مهمی در اقتصاد آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا ایفا می کند. شرکت های خودروسازی قدرتمندی همچون بی ام دبلیو، دایملر و فولکس واگن بیش از ۷۵۰ هزار فرصت شغلی در اقتصاد این کشور ایجاد کرده اند.
روزنامه آلمانی ولت آم سونتاگ به نقل از هانس دیتر پوئتش، رئیس بخش درآمدهای فولکس واگن نوشت، این رسوایی تهدیدی برای موجودیت این شرکت است، اما فولکس واگن از عهده آن بر خواهد آمد.