به گزارش پایگاه 598، هنگامیکه برق قطع میشود، نباید فراموش کنید که یخچال و فریزر شما پر از غذاهایی است که ممکن است فاسد شود.
براي اينكه غذاهایتان را پس از قطع شدن برق سالم نگهدارید، به اين توصيهها عمل كنيد:
- تا جایی که امکان دارد در یخچال یا فریزر باز نکنید. غذاها بهاینترتیب برای مدتهای طولانیتری سالم باقی خواهد ماند.
- یک فریزر پر از مواد غذایی درصورتیکه در آن را باز نکنید تا حدود دو روز منجمد باقی میماند.
-
اگر در یخچال را باز نکنید، دمای مناسب برای دستکم چهار ساعت حفظ خواهد
شد. محتویات یک فریزر نیمهپر برای یک روزمنجمد باقی خواهد ماند.
هنگامیکه برق دوباره وصل شد، این اصول راهنما را به کار ببندید:
- غذاها را تا زمانی که ایمن بودنشان ثابت نشده است، مزه نکنید.
-
اگر مواد غذایی دارای بلورهای یخ رویشان هستند یا در دمای۴ درجه
سانتیگراد یا کمتر باقیماندهاند، دوباره آنها را منجمد کنید و هر چه
زودتر مصرفشان کنید.
- غذاهای فاسدشدنی را درصورتیکه بیش از دو ساعت در درجه حرارت اتاق ماندهاند، دور بریزید.
- غذاهایی را که چندان فاسدشدنی نیستند را درصورتیکه قطع برق فقط برای چند ساعت طول کشیده باشد، ممکن است بتوان نگهداشت.
- هنگامیکه درباره غذایی شک دارید، آن را دور بریزید.
-
غذاهایی که بیرون از یخچال ماندگاری دارند مانند غلات آماده صبحانه،
سبزیهای کنسروشده یا آب بطری را برای موارد اضطراری قطع برق در قفسههای
آشپزخانهتان نگهدارید.
درصورتیکه قطع برق برنامهریزیشده است، پیش از قطع برق، این اقدامات را انجام دهید:
-
اطمینان حاصل کنید که دمای یخچال روی دمای ۴ درجهسانتیگراد یا کمتر
تنظیمشده است. در بالای این درجه حرارت عوامل بیماریزا که باعث
بیماریهایمنتقلشوندهبهوسیله غذا میشوند، بهسرعت رشد میکنند.
-
ترتیبی دهید که شیر و تخممرغهای شما در عقب یخچال قرار گیرند و نه درون
در آن. درجه حرارت در یخچال به علت باز و بسته کردن مداوم آن معمولاً
بالاتر است.
پس از وصل شدن برق به این نکات توجه کنید:
-
درجه حرارت درون یخچال و فریزر را چک کنید، اگر دما به هفت درجه سانتیگراد
یا بالاتر رسیده است، همه غذاهای فاسدشدنی مانند گوشت قرمز و طیور، ماهی،
تخممرغ و فراوردههای حاوی آن، پنیر نرم، لوبیای پخته، غلات پخته،
سیبزمینی پخته، سالاد سیبزمینی و پودینگ و ...را دور بریزید.
- صبر کنید تا دمای یخچال به چهار درجه یا کمتر برسد و بعد مواد غذایی را دوباره در آن بگذرید.