کد خبر: ۳۴۲۷۹۱
زمان انتشار: ۱۳:۱۳     ۰۹ مهر ۱۳۹۴
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم به اختصاص 200 میلیارد تومان یارانه به خودروسازان واکنش نشان داد و کارخانه‌های فولاد، معادن سنگ‌آهن و زغال‌سنگ را در این یارانه سهیم دانست.
به گزارش پایگاه 598، در جریان بازدید محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از صنعت خودرو اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه تولید به خودروسازان، شوکی بزرگ به تولیدکنندگان دیگر وارد کرد . این در حالی بود که هفته پیش گفته شده بود ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه قرار است به تولید اختصاص یابد. اما آنطور که تولیدکنندگان از صحبت هفته گذشته نوبخت برداشت کرده بودند ظاهرا این مبلغ قرار بوده حداقل به چند بخش از تولید اختصاص یابد، نه اینکه تنها نصیب خودروسازان شود.


با این حال سه‌شنبه گذشته وزارت صنعت در خصوص ابهام در این یارانه اعلام کرد که با وزارت صنعت، معدن و تجارت توافقنامه‌ای امضا شده که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در راستای پرداخت منابع تولید عمل کند و با تسهیلاتی که از سوی نظام بانکی مقرر است در اختیار صنعت قرار گیرد، بتواند مابه‌التفاوت سود را بپردازد. از این رو وزارتخانه یارانه ۲۰۰ میلیارد تومانی دولت را مربوط به کل تولید اعلام کرد.


اما ظاهرا با فرض اینکه این یارانه تنها در صنعت خودرو کشور هزینه می‌شود، صدای بسیاری از تولیدکنندگان دیگر درآمده است و به تازگی نیز مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم نسبت به آن واکنش نشان داده و در گفت و گو با یکی از خبرگزاری های رسمی گفته قرار نیست رقم ۲۰۰ میلیارد تومان سهیمه صنعت از هدفمندسازی یارانه‌ها، فقط در اختیار خودرو سازان قرار گیرد و سازمان ایمیدرو با تخصیص آن فقط به صنعت خودرو مخالف است. او وضعیت کارخانه‌های فولاد و معادن سنگ‌آهن و زغال‌سنگ را بحرانی مطرح کرده و تزریق سهمی از این یارانه را در این بخش‌ها ضروی دانسته است.


مهدی کرباسیان امروز در آئین تودیع و معارفه مدیران عامل قدیم وجدید شرکت ملی فولاد ایران، اظهار داشت: نباید خودروسازان سهمیه بقیه تولید کشور را از محل یارانه‌ها دریافت کنند، تصور می‌شود با سر و صدا کردن، می توان حقوق مربوط به مجموعه تولید را جذب کرد، درحالی که این برداشت، نادرست است.


او در این باره افزود: خودروسازان بر این باورند که با اقدامات خود می توانند، در آرای مسوولان در خصوص تخصیص یارانه برای دریافت سهیمه بیشتر اثر بگذارند، درحالی که اینگونه نیست و مقامهای ذیربط به موضوع اشراف دارند.


به گفته رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، امروز هر یک از کارخانه‌های فولادسازی کشور نیاز به منابع برای تامین مواد اولیه و هزینه‌های مربوطه را دارد و چنانچه تخصیص منابع به درستی صورت نگیرد، این واحدها با مشکل مواجه خواهند شد.


کرباسیان ضمن هشدار به مسوولان برای رسیدگی به وضعیت واحدهای فولادسازی با توجه به افت شدید قیمت فولاد در بازارهای صادراتی از هر تن یکهزار دلار به ۲۸۵ دلار، گفته است: شرایط بحران این بخش صرفا به بازار ایران مربوط نیست، بلکه شرکت‌های بزرگ بین المللی نیز با کاهش شدید ارزش سهام خود در بازار جهانی مواجه شده اند.


معاون وزیر صنعت همچنین تاکید کرده است که شرکت‌های فعال در عرصه سنگ‌آهن کشور نیز نیاز به رسیدگی دارند و آنها هم برای گذراندن مشکلات، باید از حمایت لازم برخوردار شوند. او حتی بخش زغال‌سنگ را مغفول‌ترین و مظلوم‌ترین بخش معدنی کشور ارزیابی کرده و گفته است زغال‌سنگ امروز در دنیا فقط جنبه مصرف حرارتی ندارد، بلکه در حوزه شیمیایی نیز تنوع بهره‌برداری را پیدا کرده است. اما نسبت به شرکت‌های فعال زغال‌سنگ کم توجهی شده و آنها با مشکلات مختلف مواجه شده‌اند تا جایی که مسایل کارگری و درکنار آن موضوع ایمنی آنها هم تحت تاثیر قرار گرفته است. اما با وجود این اظهارات باید دید دولت در اختصاص یارانه ۲۰۰ میلیاردی به کدام صنایع توجه دارد؟
مرجع : اقتصادنیوز

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها