کد خبر: ۳۴۲۳۵۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۵     ۰۷ مهر ۱۳۹۴
دبیر کل کانون سراسری تولید مرغ تخم‌گذار ایران از زیان 800 میلیارد تومانی تولید کنندگان مرغ تخم‌گذار خبر داد.

به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، سید فرزاد طلاکش دبیرکل کانون سراسری تولید مرغ تخم‌گذار ایران امروز در همایش گرامیداشت 60 سالگی پرورش مرغ تخم‌گذار ایران (به روش صنعتی) گفت: متاسفانه تا سال گذشته کارکرد صنعت مرغداری و رویکرد دولتی در تنظیم بازار تخم مرغ با 40 سال پیش تفاوتی نداشته و این ناشی از اشتباهات و کوتاهی‌ متولیان صنف و مسئولان سیاست‌گذار ذیربط بوده که خوشبختانه با رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی رو به بهبود است.

وی افزود: گرچه صنعت در نیمه دوم از 60 سال عمر خود در بخش تولید به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته، اما چالش‌های فراوانی هم داشته است.

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران گفت: در این راستا حاکمیت دولتی با استفاده از قوانین دستوری و به کار بردن ابزار قدرت قیمت برآوردی را پایین نگاه داشته و تعادل قیمت را از بازار عرضه و تقاضا و بازار رقابتی خارج ساخته که همیشه به ضرر تولید کننده بوده است.

طلاکش اظهار داشت: این در حالی است که باید با پرینت قیمت این محصول روی تخم مرغ قیمت واقعی آن برای مصرف کننده مشخص باشد.

*زیان 800 میلیارد تومانی تولید مرغ تخم‌گذار

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران با بیان اینکه در 5 سال گذشته همواره صنعت مرغ تخم‌گذار زیان‌ده بوده است، تصریح کرد: در سال 93 با میانگین 1200 تومان زیر قیمت تمام شده این صنعت در مجموع 800 میلیارد تومان خسارت دیده است.

وی افزود: برابر این مرغداران به ناچار از هزینه‌های عمرانی می‌کاهند، تا از عهده هزینه‌های جاری برآیند و این موضوع منجر به پایین‌ آمدن بهره‌وری می‌شود.

طلاکش با اشاره به واردات نهاده طیور اظهار داشت: حدود 90 درصد کنجاله سویا و 55 درصد ذرت مورد نیاز در فرمول خوراک مرغ  تخم‌گذار وارداتی است.

طلاکش تصریح کرد: به علت فرسودگی و کهنگی واحدهای مرغداری حداقل 10 درصد دان که از کشورهای دیکر وارد می‌شود، دور ریز دارد.

وی به نقاط قوت صنعت مرغ تخم‌گذار کشور اشاره کرد و گفت: اجداد مرغ تخم‌گذار ما تا حدی است که تا 20 سال آینده هیچ احتیاجی به سرمایه‌گذاری و توسعه نداریم.

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران گفت: با تعداد 1600 واحد مراغداری ظرفیت تولید اسمی تخم‌مرغ حداقل یک میلیون و 300 هزار تن است که در سال 93، 830 هزار تن تولید تخم مرغ محقق شد.

طلاکش بیان داشت: حدود 80 درصد مرغداری‌های مرغ تخم‌گذار در 7 استان کشور واقع است و این موضوع مدیریت را راحت‌تر می‌کند.

وی تصریح کرد: همچنین تعداد 85 واحد آماده‌سازی و بسته بندی مجاز تخم‌مرغ به صورت وابسته یا مستقل در صنعت مرغ تخم‌گذار برای ایجاد بازار مدرن فروش تخم مرغ در قالب‌های برندهای متفاوت فعالیت نموده و تخم مرغ شناسنامه دار بسته‌بندی شده را تولید می‌کنند.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران تصریح کرد: در این صنعت برخلاف صنایع دیگر تعدد تشکل وجود ندارد و تنها دو تشکل داریم که کار سیاست‌‌گذاری و اجرایی فعالیت تشکیلاتی را انجام می‌دهند.

وی افزود: انجمن صنفی تخم‌مرغ شناسنامه‌دار ایران به عنوان متولی مراکز بسته‌بندی و پاستوریزه تنها انجمن صنفی است و بسیار با قدرت عمل می‌کند و در نظام قیمت‌گزاری تخم‌مرغ کاملا مستقل عمل می‌کند.

وی افزود: ما از دولت خواسته‌ایم تا برای پایداری صادرات تخم مرغ و همچنین از دست ندادن بازارهای صادراتی حداقل به 10 درصد صادرات تخم‌مرغ کاری نداشته باشد. 

طلاکش تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجام‌شده از سال 89 تاکنون 24 درصد مرغداری‌های کشور دارای ساختمان و تاسیسات بین 30 تا 35 عمر و حدود 53 درصد مرغداری‌های کشور دارای تجهیزات بین 10 تا 35 سال است.

وی افزود: فرسودگی تجهیزات باعث می‌شود فرسودگی مرغ نداشته باشیم و منجر به هدر رفتن کراک یا پایین آمدن راندمان و منجر به عدم کارایی اقدامات بهداشتی می‌شود.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران تصریح کرد: در سه سال گذشته هیچ گونه تسهیلات دولتی در اختیار مرغداران قرار نگرفته است.

وی افزود: باید پایانه‌های سروش در 7 استان اصلی تولید مرغ تخم‌گذار جمع‌آوری شود و در این استان‌ها پایانه‌های جمع‌آوری و فروش تخم‌مرغ ایجاد شود تا هم قیمت‌گذاری و هم توزیع آن به صورت مناسب صورت گیرد.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها