کد خبر: ۳۴۲۰۰۹
زمان انتشار: ۱۲:۳۲     ۰۶ مهر ۱۳۹۴
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در مورد امنیت غذا و کالاهای اساسی سیاست روشنی مشاهده نمی‌شود؛ هر چند در برخی سال‌ها در زمینه تنوع مبادی وارداتی و حجم ذخایر راهبردی سیاست‌های مناسبی اتخاذ شده، اما در برخی دوره‌ها حجم این ذخایر به حداقل کاهش یافته و مبادی واردات نیز به کشورهای محدودی اختصاص یافته است.
به گزارش پایگاه 598، رضا میررحیمی  درباره وضعیت امنیت غذایی کشور با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: توجه به امنیت غذایی و تامین کالاهای اساسی و نیز ایجاد ذخایر راهبردی با تاکید بر افزایش کمی و کیفی تولید در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: این شاخص در حقیقت نشان‌دهنده وابستگی کشور در کالاهای اساسی است و در نتیجه کاهش آن، به معنای کاهش وابستگی مطلوب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است. اما آن‌طور که از شواهد پیداست، این موضوع در خصوص گندم، گوشت قرمز و برنج روند کاهشی داشته است؛ در حالی که این نسبت در روغن و شکر بالاست.

این کارشناس اقتصادی متذکر شد: این نشان می‌دهد که در این دو قلم جهتی نامطلوب داریم و نیز وابستگی کشور با وجود مصرف بالای آن بسیار زیاد است. گرچه این وابستگی در گندم هم مشاهده می‌شود؛ به خصوص در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۹۱.

میررحیمی با بیان این‌که البته شرایط نااطمینان بازار شکر هم این غذای اساسی را بحرانی و نیازمند تدابیر ویژه می‌کند، ادامه داد: بالا رفتن نسبت مزبور در سال‌های اخیر ناشی از کاهش سطح زیر کشت چغندر قند است که با روند رو به رشد بهای شکر در بازارهای جهانی، بهای شکر خام و شکر سفید در بازارهای جهانی از اواسط سال ۱۳۸۷ سیر صعودی در پیش گرفت.

وی گفت: در همین راستا یکی از مهم‌ترین راهبردهای تامین امنیت غذای پایدار، ایمن‌سازی مسیرهای واردات غذا برای کشور است که ایجاد تنوع در مبادی تامین کالاهای اساسی از جمله این اقدامات است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: براساس بند ۷ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، توجه به ظرفیت‌های تجاری موجود در منطقه با هدف گسترش و تقویت تعاملات اقتصادی، می‌تواند در ایمن‌سازی مسیرهای تجارت غذا به ایران نقش موثری داشته باشد.

میررحیمی عنوان کرد: در همین راستا، برنامه‌ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل‌دهی بازارهای جدید و تنوع‌بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه، به عنوان یکی از بندهای مورد تاکید در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره شده است.

وی افزود: اما بررسی روند این شاخص در هر یک از غذاهای اساسی نشان می‌دهد که روند کاهشی این نسبت تنها در گوشت سفید به طور مشخصی مشهود است، اما متاسفانه علاوه بر فراز و نشیب و سیر غیرمنطقی که در دیگر غذاهای اساسی وجود دارد، این شاخص کاهش قابل توجهی نداشته است. گرچه در سال‌های اخیر این تنوع مبادی بیشتر شده است، اما روند کلی این شاخص اقتصاد مقاومتی غیر از گوشت سفید نامطلوب ارزیابی می‌شود.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: در کل در مورد امنیت غذا و کالاهای اساسی سیاست روشنی مشاهده نمی‌شود؛ هر چند در برخی سال‌ها در زمینه تنوع مبادی وارداتی و حجم ذخایر راهبردی سیاست‌های مناسبی اتخاذ شده، اما در برخی دوره‌ها حجم این ذخایر به حداقل کاهش یافته و مبادی واردات نیز به کشورهای محدودی اختصاص یافته است.
منبع:افكار
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها