او درباره ی این کارشکنی دولت آل سعود و همچنین جریانی که برای تحریم حج واجب در برخی شبکههای مجازی شکل گرفته است، توضیح داد: موضوع سفر هیات ایرانی در سومین احضار کاردار عربستان در وزارت خارجه ایران مطرح شد و آنها نیز به ریاض منتقل کردند، ولی عربستان اینبار نیز مثل باقی موارد که عدم همکاری داشتند، تا کنون پاسخی نداده است.
جنتی سپس درباره تحریم حج واجب که به دنبال فاجعه منا مطرح شده است، تاکید کرد: این صحبت انحرافی است؛ چراکه حج فریضهای واجب بهشمار میآید و هر مسلمانی که استطاعت مییابد، به انجام آن موظف است. از سوی دیگر، حرمین شریفین در عربستان واقع شده و دولت این کشور موظف است تسهیلاتی برای مسلمانان فراهم و امنیت آنها را تامین کند.
وی ادامه داد: همواره سعی شده است اختلافهای سیاسی با دولت عربستان را از حج جدا بدانیم، چون این یک فریضه دینی است و آنها (عربستان) نیز موظفند شرایطی را فراهم کنند تا مسلمانان جهان این وظیفه دینی را انجام دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ماموریت ویژهای که قرار بود در این سفر انجام دهد، توضیح داد: ما باید تصویر روشنی از آن چه گذشته را بهدست آوریم و براساس اقدامات صورتگرفته، چالشها و مشکلات سازمان حج و هلال احمر را بررسی کنیم و در صورت امکان نیز با مقامات سعودی دیدار داشته باشیم؛ تا شرایط برای بازگشت جانباختگان و زائران مصدومشده تسهیل شود.
جنتی گفت: در عربستان محدودیتهایی برای زائران ایرانی ایجاد شده که باید تلاش کنیم آنرا به حداقل برسانیم.