این واقعه ی اسف بار نه تنها در بین ملل مسلمان، بلکه در کشورهای غربی نیز واکنش های رسانه های مختلف را برانگیخت تا بار دیگر نحوه ی مدیریت آل سعود بر مراسم حج و حرم امن الهی زیر سوال برود.
گاردین در مطلبی اقدام پادشاهی عربستان در رابطه با تحریم گروه بن لادن را -در واکنش به حادثه ی روز جمعه- سوژه قرار داد و نوشت: ”تحقیقات نشان داده است شرکت ساختمانی که تملک جرثقیل ها را در اختیار داشته است مسئول این حادثه میباشد زیرا به مسائل امنیتی دقت نکرده است. جالب اینجاست که این شرکت متعلق به خانواده ی بن لادن است!" اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود که ابعاد هنگفت هزینه ای که به این شرکت ساختمانی بابت ساخت و ساز اطراف خانه ی کعبه پرداخت می شود بررسی گردد. رسانه ها مقدار آن را 100 میلیارد ریال عربستان –چیزی حدود 17.2 میلیارد پوند- عنوان کرده اند
گاردین در مطلبی دیگر به این موضوع پرداخته و عطش حکومت سعودی برای افتتاح پروژه های جدید را دلیلی برای گمانه ی انگیزه ی سوء استفاده ی مالی از پروژه های عمرانی مطرح می کند. در این مطلب تحلیلی و به نقل از یک کارشناس عرب که نخواست نامش فاش شود آمده است: ”تقریبا هر دو سال یک پروژه ی عمرانی جدید در اطراف حرم و حتی در محدوده ی آن در خود شهر مکه افتتاح می شود که هیچ ارتباطی با پروژه های قبلی ندارد و باعث می شود تا تقریبا هر دو سال شاهد تخریب بخشی از پروژه های قبلی و شروع ساخت و سازهای جدید باشیم. این وضعیت مخصوصا در پانزده سال گذشته باعث آزار و اذیت حاجیان و مردم مکه شده است."
وسعت ساخت و ساز در مکه علاوه بر خانه ی خدا، بالغ بر 356800 متر مکعب در اطراف آن است. ساکنین و شاغلین اطراف خانه ی کعبه در مصاحبه با نشریات و سایت های مختلف اذعان کرده اند همه ساله حوادثی از این دست برای کارگران اتفاق می افتد اما شرکت های ساختمانی و حکومت اجازه ی انتشار آن را در جراید نمی دهند. اما این بار وسعت و تلخی حادثه به حدی بود که نتوانستند آن را مخفی کنند.
انتقاد تایمز (ایرلند) اما از پادشاهی عربستان و به خاطر انداختن توپ در زمین شرکت ساختمانی بود. تایمز در این باره می نویسد: ”اگرچه کمکاری و اهمال شرکت ساختمانی وابسته به بن لادن در اطمینان از امنیت وسایل خود، علت اصلی حادثه بوده است اما چرا حکومت عربستان تا کنون به این مسئله دقت نکرده بود؟!"
رویترز نیز در این رابطه نوشت: ”تنها واکنش مثبت حکومت عربستان تاکنون، تعلیق کار ساختمانی شرکت بن لادن بوده است. اما باید دید این تعلیق تا چه زمانی ادامه می یابد زیرا خانواده بن لادن روابط نزدیکی با پادشاهی عربستان دارند."