وی ادامه داد: ملت ایران اطمینان خاطر داشته باشند که از لحاظ فنی، صنعت هستهای کشور با هیچ کندی و توقفی روبهرو نخواهد شد، البته یک سری محدودیتها در مذاکرات پذیرفته شده و این موضوع قطعی است اما این محدودیتها مسایلی نیست که ایران را در حوزه هستهای با کندی روبهرو کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: محدودیتهای پذیرفته شده از سوی ایران در حوزههایی است که ما اصلاً طی بازه زمانی وارد فعالیت در آن حوزه نمیشدیم، بهطور مثال در بحث ساخت فلز پلوتونیوم، ما از گذشته برای ورود به این حیطه در 10 تا 15 سال آینده برنامهای نداشتیم، از طرف دیگر اصلاً ما پلوتونیومی نداریم که بخواهیم فلز آن را بسازیم.
صالحی ادامه داد: یکی از دستاوردهای تیم مذاکره کننده در بحث برجام پذیرش حق غنی سازی ایران است که این موضوع با مقاومت، تلاش و رویکرد منطقی جمهوری اسلامی ایران بعد از 12 سال صورت گرفت، این در حالی است که در شرایط کنونی کمتر کشور در حال توسعهای بوده که به این حقوق دست یافته است.
وی به دستاوردهای بزرگ کشور در حوزه اکتشاف معادن اورانیوم طبیعی اشاره و تصریح کرد: در شرایط کنونی با تلاشهای صورت گرفته بیش از 63 درصد جغرافیای کشور مورد شناسایی قرار گرفته و امیدواریم در 4 سال آینده نقاط باقیمانده را نیز شناسایی و بررسی کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: من نمیتوانم درباره میزان ذخایر معادن اورانیوم کشور صحبت کنم اما این موضوع قابل توجه است که قبل از شناسایی هوایی به میزان ذخایر معدنی امید چندانی نداشتیم، خوشبختانه بعد از اکتشافات، میزان ذخایر امیدبخش شده است.
صالحی افزود: در شرایط کنونی روند استخراج از معادن اورانیوم ساغند یزد آغاز شده است، همچنین معدن اردکان در آیندهای نزدیک مورد بهره برداری قرار میگیرد.
منبع:خانه ملت