غروی ادامه داد: هرچند در حال حاضر فناوریهای نوین آزمایشگاهی در جهان متعدد و متنوع است، اما هدف این کنگره، ارائه روشهای نوینی است که متناسب با وضعیت آزمایشگاههای ایران باشد، بنابراین معرفی این فناوریها به جامعه آزمایشگاهیان ایران و سعی در تشویق و ترغیب آنان به اجرا و انجام فناوریهای نوین از یک سو و از سوی دیگر بومی سازی آنها از دیگر اهداف این کنگره سهروزه است.
وی ادامه داد: امروزه بهکمک فناوریهای نوین آزمایشگاهی میتوان حتی تا چند سال قبل از وقوع بیماریهای مختلف کلیوی و انواع بدخیمیها، آنها را تشخیص داد تا بتوان از بهوجود آمدن عوارض غیر قابل جبران جلوگیری کرد که قرار است یکی از پانلهای این کنگره به این موضوع اختصاص یابد.
دبیر اجرایی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی با اشاره به اینکه مسایل اخلاقی و فناوری دیگر پانل این کنگره را تشکیل میدهد، گفت: در بهکارگیری فناوریهای نوین همواره این پرسش مطرح است که تحمیل هزینههای مربوط به بهکارگیری فناوریهای نوین که عمدتاً هم هزینهبر است بر بیماران، اخلاقی است؟ و بهعکس خودداری از بهکارگیری آنها برای بیماران عملی غیراخلاقی است؟ که گردانندگان این پانل سعی دارند به این پرسشها نیز پاسخ دهند.
غروی ادامه داد: همچنین فناوریهای تشخیص "Multiplex" که بهکمک آن میتوان با دریافت یک نمونه از بیمار و با انجام یک آزمایش بیش از 500 بیماری را تشخیص داد در زمره فناوریهای نوین آزمایشگاهی قرار دارد که در این کنگره بدان پرداخته خواهد شد.
وی از پانل نانوبیوتکنولوژی و کاربردهای تشخیصی و درمانی آن در علوم آزمایشگاهی با هدف تشخیصهای حساستر و دقیقتر و نیز پانل تشخیصی ــ کاربردی "پزشکی فردمحور" با هدف ارایه یک الگوی تشخیصی مبتنی بر ساختار ژنتیکی، محیطی و تغذیهای هر فرد بهعنوان دیگر موضوعاتی نام برد که قرار است در این کنگره به آن اشاره شود.
دبیر اجرایی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی گفت: در پانل فناوریهای تشخیصی و انتخاب درمان مناسب برای بدخیمیهای خونی به معضل سرطان و شیوههای نوین درمانی آن پرداخته خواهد شد. همچنین از جمله محورهایی که قرار است در این کنگره مورد تأکید قرار گیرد، فناوریهای مربوط به سلولهای بنیادی است که امروزه نقش درمانی بسیار مهمی در حوزه آزمایشگاه بهویژه در زمینههای تشخیصی، نگهداری و تکثیر پیدا کرده است.
وی گفت: غیر از جامعه آزمایشگاهیان کشور، تمام پزشکان و متخصصان رشتههای مختلف بهدلیل ضرورت آشنایی آنان با این فناوریهای تشخیصی که سبب تعامل هرچه بیشتر و بهتر آنان با آزمایشگاههای تشخیص طبی خواهد شد، مخاطبان این کنگره را تشکیل میدهند. بر این اساس علاقهمندان به کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی اینترنتی www.labtc.ir مراجعه و یا با تلفن 22725033 تماس حاصل کنند.