به گزارش پایگاه 598، یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، از تمایل یک شرکت بزرگ نفتی اروپایی، یک شرکت چینی و شرکتی از یک کشور عربی برای خریدن پروژه نیمه کاره ایران LNG و سرمایهگذاری در آن خبرداد.
این منبع آگاه اضافه کرد: بعضی از این شرکتها قیمتهایی برای خرید پروژه اعلام کردهاند و بعضی هنوز قیمت مشخص اعلام نکردهاند و باید صبر کرد تا با شفاف شدن پیشنهادها امکان تصمیمگیری در این باره فراهمتر شود.
وی افزود: از زمان لغو تحریمها برای تکمیل این پروژه که به سرمایهگذاری قابل توجهی نیاز دارد حدود 2 سال زمان نیاز خواهد بود.
به گزارش فارس، شرکت ملی نفت ایران سرمایهگذاری چند صد میلیارد تومانی در این پروژه انجام داده و برای تکمیل این پروژه مهم سرمایهگذاری بسیار زیادی پاید انجام شود.
در حال حاضر بحث درباره سرنوشت تنها پروژه LNG ایران در صندوق بازنشستگی نفت در جریان است.
بعضی کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه تحریمها به جای لغو شدن، تعلیق میشوند و امکان بازگشتپذیری سریع آنها وجود دارد، احتمال اینکه شرکتهای اروپایی در این شرایط سرمایهگذاریهای کلانی در حد تکمیل پروژه ایران LNG انجام دهند چندان جدی به نظر نمیرسد.
طبعاً احتمال بازگشت تحریمها ریسک شرکتهای خارجی به خصوص اروپاییها را برای سرمایهگذاری در پروژههای نفت و گاز ایران افزایش میدهد و این افزایش ریسک به معنای افزایش هزینه برای کشور میزبان سرمایهگذاری خواهد بود و بالاتر رفتن ریسک سرمایهگذاران را منصرف خواهد کرد.
پیش از این یک شرکت کوچک فرانسوی پیشنهادی را درباره تبدیل گاز همراه نفت میدان فروزان در خلیج فارس به LNG روی دریا که اصطلاحاً FLNG نامیده میشود، ارائه کرده بود.
اروپا به دلیل وابستگی شدید به گاز روسیه نسبتاً پایه دنبال گزینههای موازی و جایگزینی واردات گاز است که LNG یا گاز طبیعی مایع شده یکی از مهمترین گزینههای اروپاییها محسوب میشود.
در ایران نیز به تازگی مباحث مفصلی درباره به صرفه نبودن صادرات گاز ایران به اروپا از طریق خط لوله مطرح بوده است. در آخرین اظهار نظر، امیرحسین زمانینیا معاون بینالملل وزیر نفت گفته است:« ایران در آینده نزدیک برنامه ای برای صادرات گاز به اروپا ندارد. هم اکنون اولویت نخست صادرات گاز ایران کشورهای همسایه و منطقه هستند که هم از نظر سیاسی و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.»
گفته میشود در صورتی که ایران بتواند تأسیسات تولید ال ان جی خود را تکمیل کند میتواند به حجمی بیش از ظرفیت لولههای انتقال گاز دست یابد.