کد خبر: ۳۳۷۸۸۳
زمان انتشار: ۱۵:۴۲     ۱۶ شهريور ۱۳۹۴
نامه‌ای محرمانه از سوی کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به دبیرکل این فدراسیون ارسال شده تا خیلی سریع ‌ساز و کاری برای برخورد با متخلف‌ها در این زمینه تعیین کند.
به گزارش پایگاه 598، روزنامه خبرورزشی در گزارشی نوشت:

این زنگ خطری است برای بازیکنانی که این روز‌ها پاتوقشان سفره‌خانه‌هاست و به قول خودشان برای آرامش، سیگار دود می‌کنند. آن‌ها که برای بهبود مصدومیتشان و بالا بردن قوای جسمانی، قرص‌های ترامادول مصرف می‌کنند هم در خطر جدی قرار دارند. در این بین، کسانی که خلافشان سنگین‌تر از این حرف‌هاست، باید بیشتر و بیشتر احساس خطر کنند. همین چند هفته پیش بود که خداداد عزیزی ستاره سابق تیم‌ملی اعتراف کرد اکثر چهره‌های فوتبال قلیان می‌کشند. در این سال‌ها جسته و گریخته شایعات زیادی درباره نفوذ سیگار به فوتبال مطرح بوده و حتی بعضی از بازیکنان می‌گویند: «مگر بازیکنان خارجی برای آرامش سیگار نمی‌کشند؟ پس مشکلی وجود ندارد!» اما آنچه بیش از هر چیز فوتبال ایران را تهدید می‌کند، ترامادول است. این دارو در لیست قرص‌های ممنوعه نیست اما دارویی است که از درون، فوتبال ایران را می‌خورد و به گفته مسئولان، بعضی از باشگاه‌ها هم در تجویز آن نقش مهمی دارند.
ترامادول قرصی است که شاید خیلی از بازیکنان به اشتباه آن را مصرف می‌کنند و از بلایی که این دارو به مرور زمان بر سرشان می‌آورد، بی‌اطلاع هستند. در این سال‌ها بوده‌اند فوتبالیست‌هایی که می‌توانستند همچنان با قدرت به کار خود ادامه بدهند ولی قرص ترامادول آن‌ها را ناک‌اوت کرد. آبانگاه عضو کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال می‌گوید استفاده از این قرص در فوتبال ایران رایج شده و خیلی از فوتبالیست‌ها در خطر هستند: متأسفانه باید بگویم استفاده از این قرص رایج شده. کسانی که مصدوم می‌شوند و مخصوصاً کشاله‌شان آسیب می‌بیند، از این دارو استفاده می‌کنند چون کمک می‌کند ورزشکار زود‌تر برگردد ولی متأسفانه این یک نیروی کاذب است و بعد از یک مدت فوتبالیست‌ها به استفاده از این قرص عادت می‌کنند. من پزشک نیستم ولی از پزشک‌ها در این‌باره اطلاعات کافی را گرفته‌ام. ترامادول به مرور زمان کلیه بازیکنان را از کار می‌اندازد. خیلی زود هم باعث می‌شود تا آن‌ها سنگ کلیه بیاورند و مشکلات دیگر کلیوی برایشان ایجاد شود. متأسفانه خیلی‌ها این موضوع را نمی‌دانند.
او از دو باشگاه سپاهان و ذوب‌آهن تشکر می‌کند و جمله‌ای کلیدی به زبان می‌آورد: آن‌ها اصلاً برای بازیکنانشان چنین چیزی تجویز نمی‌کنند و مخالف استفاده‌اش هستند ولی متأسفانه بعضی از پزشکان لیگ‌بر‌تر خودشان این قرص را به بازیکنان می‌دهند. در بعضی از تیم‌ها این قرص‌ها استفاده می‌شود که باید سریعاً جلوی چنین چیزی را بگیرند.

فوتبالیست‌ها این آزمایش‌ها را می‌دهند

در آیین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال هیچ ‌بندی درباره تخلف بازیکنان دودی یا قرصی و نحوه برخورد با آن‌ها وجود ندارد، به همین دلیل در نامه کمیته اخلاق به دبیرکل ذکر شده که باید سریعاً به همراه کمیته تدوین و مقررات تشکیل جلسه دهند و بندهای تازه‌ای را به اساسنامه انضباطی اضافه کنند. این تکاپو نشان می‌دهد وضعیت قرمز است و اگر جلوی این اتفاق‌های تلخ گرفته نشود، اتفاقات ناگواری رخ می‌دهد. به احتمال فراوان از فصل آینده لیگ‌بر‌تر تمام بازیکنان لیگ‌بر‌تر باید تست خون و همین‌طور تست فالو‌آپ بدهند تا مشخص شود آیا اهل دود و دم هستند و حتی از مواد مخدر استفاده می‌کنند یا نه؟ امسال تمام بازیکنان لیگ‌بر‌تر با حضور در آکادمی فوتبال، تست‌های پزشکی دادند و از سال آینده احتمالاً آزمایش‌های جدید هم در دستور کار قرار می‌گیرد. تست خون به تنهایی نمی‌تواند اطلاعات کافی به پزشک‌ها بدهد ولی آزمایش فالوآپ تمام کمبود‌ها را جبران می‌کند و به خوبی نشان می‌دهد بازیکنان آیا از نوشیدنی‌های الکلی، آمفی‌تامین‌ها، مورفین و حشیش استفاده کرده‌اند یا نه. آزمایش خون هم به سادگی مسئولان را به این نتیجه می‌رساند که آیا بازیکن مورد نظر نیکوتین، متادون یا ترامادول مصرف کرده یا نه.

آبانگاه توضیح می‌دهد: ما به دنبال این هستیم که مجوز آزمایش‌ها را بگیریم و بتوانیم این کار را انجام دهیم. نیازمند بودجه و یک ‌ساز و کار هستیم و امیدواریم این اتفاق سریعاً بیفتد.» او در پاسخ به این سؤال که چرا تصمیم گرفتید سرانجام در این زمینه اقداماتی انجام دهید، می‌گوید: «فوتبالی‌ها باید بدانند الگو هستند. ما هر جا احساس کنیم الگوی بدی هستند، با این مسئله برخورد می‌کنیم. شما ببینید کریس رونالدو خالکوبی نمی‌کند چون می‌خواهد خون بدهد ولی بعضی از بازیکنان ما در ایران چنین طرز فکری ندارند. ما جلوی این بازیکنان می‌ایستیم. متأسفانه الان ما آیین‌نامه‌ای برای برخورد با متخلفان سیگاری و قلیانی و ترامادولی نداریم اما می‌خواهیم سریعاً آیین‌نامه قضایی برای برخورد با متخلف‌ها در این زمینه داشته باشیم. متأسفانه درصد زیادی از فوتبالیست‌های ایران قلیانی هستند و حرف خداداد عزیزی هم درباره آن‌ها کاملاً درست است. بی‌شک رسانه‌ها هم از اجرای چنین طرحی استقبال می‌کنند. آنچه غیر قابل انکار است، علاقه شدید فوتبالی‌ها به قلیان است. خیلی از بازیکنان دیگر در سفره‌خانه‌ها هراسی از دیده شدن ندارند و هر روز بر تعدادشان اضافه‌تر می‌شود. داستان استفاده از ترامادول هم دست‌کمی از قلیان ندارد و بی‌شک می‌تواند همان‌طور که تا الان آسیب زیادی به فوتبال ایران وارد کرده، در آینده هم عمق این آسیب را بیشتر و بیشتر کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها