کد خبر: ۳۳۴۵۶
زمان انتشار: ۱۰:۰۴     ۱۳ دی ۱۳۹۰
پژوهشی از سید محمد رضا خوشرو - پژوهشگر رسانه:
مهمترين فرد تصميم گير و اثرگذار بر روی شبکه های فارسی وان و زمزمه که در جلوی صحنه مشغول به فعاليت است، سعد محسنی است که به همراه خواهر و برادرانش گروه موبی را تشکيل می دهند. خانواده ای که در تأسيس و راه اندازی گروه رسانه موبی نقش به سزايي داشته و جدا از دست اندرکار بودنشان در شبکه هایي نظير فارسی وان و زمزمه، شنيده هايي از وجود رد پايشان در تأسيس شبکه نگين نيز وجود دارد.
سرویس نقد رسانه پایگاه 598 - سید محمد رضا خوشرو/ مهمترين فرد تصميم گير و اثرگذار بر روی شبکه های فارسی وان و زمزمه که در جلوی صحنه مشغول به فعاليت است، سعد محسنی است که به همراه خواهر و برادرانش گروه موبی را تشکيل می دهند.

سعد محسنی :

از سال 2002 که سعد همراه با دو برادرش جاهد و زید و خواهرش وژمه محسنی از استرالیا به کابل آمدند، آن ها شرکت رسانه ای «موبی مدیا گروپ» شان را با رادیو «آرمان» شروع کردند. محسنی ها تلویزیون طلوع را در سال 2004 با پولی که از اداره کمک های بین المللی ایالات متحده به دست آوردند (به نقل از نیویورک تایمز) راه اندازی کردند.

پس از آن دامنه فعالیت های "موبی گروپ" هر روز بیشتر و بیشتر شد تا این که امروز سه تلویزیون، یک رادیو، یک وب سایت خبری، شرکت تولید موسیقی، مجله انگلیسی، کافی نتهای زنجیره ای، شرکت خدمات اینترنتی فقط بخشی از آن است.

سعد محسنی در استرالیا و انگلستان تجارب بانکداری و سرمايه گذاری دارد. وی شریک تجاری شرکت «استار» که یکی از زیرمجموعه های «نیوز کارپوریشن» به مالکیت "رابرت مرداک" است می باشد.

او قبلا سریال «24» را برای طلوع خریده بود و این بار نیز چنین کاری را برای «فارسی 1» و «زمزمه» کرده است. بعضی  او را «رابرت مرداک افغانستان» لقب داده اند. عده ای بر اين باورند که سعد محسنی این سریال ها را نه بر اساس یک معامله تجاری بلکه بر اساس یک معامله سیاسی خریده است.



(سعد محسنی و فرید زکریا در مرکز لینکلن نیویورک)

چون شبکه طلوع افغانستان و بیشتر برنامه هایش بر اساس معاملات سیاسی-تجاری تولید می شود. کسی که بتواند برای تولید سریال افغانی «رازهای این خانه» از نیروی های آیساف پول بگیرد، حتماً می تواند برای راه اندازی شبکه های تلویزیونی ای که ملیونها ایرانی را به سوی خود کشیده است از آمریکایی ها پول بگیرد.

ارتباط سعد محسنی با رابرت مرداک :

راپرت مرداک سرمایه دار بزرگ آمریکایی-استرالیایی، طی یادداشتی به تمجید از صاحب شبکه فارسی وان پرداخت و از توجهات ویژه اش به این شبکه فارسی زبان خبر داد.

مرداک که بارها ارتباط با فارسی وان را تکذیب کرده، گرچه در این یادداشت اشاره ای به نقش خود در شکل گیری این شبکه نکرده است، اما تحلیلگران، اظهار نظر وی در مورد صاحب شبکه فارسی وان را، پذیرش تلویحی ارتباطش با این شبکه می دانند.

مرداک برای سعد محسنی که یکی از 100 چهره ی با نفوذ مجله تایم شناخته شده، نوشته است: من با سعد محسنی 44 ساله (تاجر جوان قندهاری) از طریق یک دوست مشترک آشنا شدم و من به سرعت دریافتم که او ارزش این را دارد که به او توجه شود.

وی می افزاید: به نظر من، او مطلع ترین فرد در جهان در مورد افغانستان است. برای همین است که ما با هم تجارت می کنیم.

این سرمایه دار مشهور آمریکایی - استرالیایی می افزاید: سعد به همراه برادرش پس از یازده سپتامبر از استرالیا به کشور خود بازگشت. البته مالکیت او بر روزنامه و تلویزیون، بدون شک او را تبدیل به بانفودترین فرد افغانستان کرده است و نقشی بزرگ در شکل گیری افکار مردم بازی می کند.

مرداک ادامه می دهد: او شجاعت زیادی از خود نشان می دهد و به شدت دولت کرزای را به اتهام فساد به باد انتقاد می گیرد.

وی با اشاره به سابقه ی طالبان در افغانستان و ترس و واهمه ی تلویزیون این کشور برای نشان دادن تصویر زنان می گوید: سعد از اینکه مردان و زنان را در تلویزیون نشان بدهد نترسیده ، چیزی که طالبان اجازه آن را هیچ گاه نمی داد.



(سعد محسنی، وندی دنگ(همسر مرداک) و مرداک)

مرداک، البته در بخش دیگری از یادداشتش، از "دردسرهای بسیار زیاد سعد به دلیل کارهایش" خبر می دهد وی می نویسد:  او از اینکه کار درستی انجام بدهد، نمی ترسد!

این اعتراف تلویحی مرداک در مورد نقشش در شبکه فارسی وان، پس از تکذیب چند باره ی ارتباطش با این شبکه فارسی جالب توجه است و نشان از سرمایه گذاری جدی برخی شرکت های غربی و هدف گذاری آن ها برای تخریب بنیان خانواده های پارسی زبان دارد.
 
جاهيد محسنی


برادر سعد محسنی که در افغانستان متولد شده است و اينک از مديران گروه موبی است. او مسئوليت های دولتی ای نيز در افغانستان داشته است: مسئول هماهنگی دفتر جذب کمک های اهدا کنندگان به افغانستان، اولين انجمن توسعه و بودجه های توسعه ملی افغانستان. او همچنین به عنوان دبیرخانه کمیته هماهنگی اقتصادی کابینه، و به عنوان یک مشاور وزير نيز خدمت کرده است.  او در سال 1980م (1358) به استراليا مهاجرت کرده و دارای مدرک کارشناسی بازرگانی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی می باشد. وی زبان های دری، انگلیسی و ژاپنی را به خوبی صحبت می کند.


زيد محسنی


برادر ديگر سعد محسنی که متولد سال 1969م می باشد. وی مدير بخش های فنی و حقوقی گروه موبی می باشد. او يک وکيل و حقوق دان خبره است که سوابق کاری نظير رياست اداره بازرگانی موسسه حقوقی ملبورن استراليا را در کارنامه دارد. زيد دارای تجربه قابل توجه در قانون شرکت های بزرگ و تجاری و تهیه پیش نویس های قانونی است. او همچنين شريک عامل مؤسسه حقوقی افغانستان می باشد که مشغول خدمات دهی به  مشتریان، شرکت ها و دولت درمسائل تجاری و دعاوی حقوقی است.

اقدامات حقوقی زيد محسنی  در زمینه های زیر متمرکز شده است:

• مالی و بانکی
• جمع آوری کمک های مالی، ادغام ها، تملک و اخذ پذيرش از بورس سهام استرالیا
• تجدید ساختار شرکت ها و برنامه ریزی جانشینی
• مالکيت معنوی
• سایر دارایی های معنوی
• رسانه ها و ارتباطات از راه دور

زيد محسني در گفتگو با "عرب بيزنس" با اشاره به آغاز بكار قريب الوقوع زمزمه گفته بود:از خلال تحقيقات و گفتگو با بينندگانمان دريافيم كه زمينه براي راه اندازي يك شبكه ديگر كه ارائه دهنده سرگرمي "با كيفيت بالا" بوده و جهت گيري آن بيشتر به سمت بانوان باشد، وجود دارد.

محسني در اين مصاحبه ضمن اعلام خبر راه اندازي شبكه ايي ديگر مشابه فارسي وان با هدف گيري مردان در آينده نزديك، تصريح كرده بود: ما قصد داريم بيينندگان را با ايجاد شبكه هاي مختلف حفظ كنيم، زيرا حفظ بيننده براي مدت طولاني با يك شبكه امكان پذير نيست.



وي همچنين از بازار يك ميليارد دلاري تبليغات تلويزيوني براي فارسي زبانان سخن گفته بود كه البته با توجه به سهام دار اصلي اين شركت يعني مرداك با درآمد ساليانه بيش از 30 ميليارد دلار از سويي و ممنوعيت دادن آگهي به اين شبكه ها از طرف اكثريت متقاضيان ارائه آگهي تجاري و بازاريابي براي محصولات خود بين فارسي زبانان، يعني توليد كنندگان داخلي ، تخمين محسني قدري اغراق آميز بوده و اصولا بعيد به نطر مي رسد انگيزه قوي تجاري پشت فعاليتهاي فارسي 1 و قل دوم تازه وارد آن وجود داشته باشد.

وژمه محسنی :

خواهر برادران محسنی است که هم اکنون مسئول استراتژی بازاریابی گروه موبی است. وی در زمينه بازاريابی ارشد شرکت بزرگ تکنولوژی تجاربی دارد. او در زمينه ارتباطات بازاريابی در هر دو زمينه بازار مصرف کننده و بازار کسب و کار به کسب و کار تخصص دارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۷
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
حسنی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۲۳ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۱۰
۰
خیلی جالب بود. متشکر
پاسخ
ستاره میلانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۳ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۵
۰
با سلام
تحقیق جامعی بود اما بهتر بود منابع اخبار و اطلاعات را هم درج می کردید.
با سپاس فروان
پاسخ
hossein
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۳۳ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۶
۱
matlabe ghabel edtefadeie bood. merciiiiiiii
پاسخ
سردار
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۴۷ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۶
۳
تمام اینها زیر سر صهیونیست ها می باشد و این ها حقوق بگیران این افراد بوده. اگر نگاهی به سوابق رابرت مرداک بیندازید خواهید دید که این فرد نیز صهیونیست می باشد.
پاسخ
محمد صادق
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۴۳ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۷
۵
واقعا که چگونه يک خانواده منحوس، بنیان خانواده های مسلمان رو هدف قرار داده. اللهم العنهم جمیعا
پاسخ
hashemian
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۰۵ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۵
۲
خیلی عالی و مفید بود. بر بصیرتمان افزوده گردید
پاسخ
آنتی صهیون
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۱۲ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۶
۵
مرگبر صهينیسم و صهيونیستا
پاسخ
دي نيوز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۵۴ - ۱۳ دی ۱۳۹۰
۰
۱
لطفا در انتشار اين سند ضد دانشگاه آزاد ما را ياري نماييد:
هياهوي مالي دانشگاه آزاد براي انتخابات
جابجايي هاي مالي سنگين در دانشگاه آزاد در آستانه انتخابات+3سند
در توافق نامه شماره 9588مورخ 6/11/1376پيوست، لطفا دستور فرماييد مبلغ 50000000000ريال از موجودي حساب هاي دانشگاه ازاد واحد آبادان برداشت و به حساب سيبا شماره 0102424241007بانك ملي شعبه زبرجد به نام سازمان مركزي دانشگاه آزاد واريز نماييد. با توجه به وجود چند صد واحد دانشگاهي آزاد در سراسر كشور مبلغي نجومي براي انتخابات جمع آوري مي گردد و تمام اين مبالغ در اين صندوق متمركز مي شود كه ما نيز با توجه به بضاعتمان تنها اسناد يكي از اين دانشگاه هها را منتشر مي كنيم .
http://daynews.ir/news/16148
"دي نيوز"
پاسخ
eyseoos
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۴۲ - ۱۴ دی ۱۳۹۰
۳
۱
ممنون.جالب بود.به قول دوستمون همش زیر سر این صهیونیتهاس.چه خوب میشه اگه اطلاع رسانی در مورد این شبکه های مسخری به حدی برسه که ایرونیا واقعا بفهمن دارن چی به سر خونواده هاشون میارن با دست خودشون
پاسخ
مرجان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۲۵ - ۱۶ دی ۱۳۹۰
۲
۲
متاسفانه بخش های سریالهای فارسی وان به یک برنامه روزانه بسیاری از زنان ایرانی تبدیل شده و شاهد هستیم که بنیان اخلاقی خانواده را نشانه گرفته اند
پاسخ
لاله از بهبهان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۲۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۰
۲
۱
خبر قشنگی بود از دقت نظر شما تشکر می کنم
پاسخ
امید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۲۵ - ۱۶ دی ۱۳۹۰
۱
۳
مرگ بر ضد ولایت فقیه
پاسخ
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۰۵ - ۱۷ دی ۱۳۹۰
۰
۴
سلام علیکم
لعن الله المنافقین و المعاندین و المحاربین
امیدواریم انقلابیون آمریکا این خبیثها را اعدام انقلابی کنند
یا حق
پاسخ
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۹ - ۱۹ دی ۱۳۹۰
۲
۱
موقعی که ماعرضه برنامه درست کردن نداریم باید هم این مسائل را تحمل کنیم
پاسخ
poya
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۲ - ۲۴ دی ۱۳۹۰
۰
۰
ali bood
پاسخ
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۷ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۰
۰
۱
بدبختی اینها این است که شاید خودشان هم نمی دانند که از آخور کی شخوار میکنند
پاسخ
وحید
AFGHANISTAN
۱۶:۳۶ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۰
۰
۱
متاسفانه شبکه طلوع ، لمر ، شبکه 1 که شبکه های معروف افغانستان هستن اقدام به پخش سریالهای مزخرفی میکنن که اکثرا در فارسی وان هم پخش میشه ! ولی این بار با دوبله ی حرفه ای تر ، واسه ما که اینجا زندگی میکنیم دقیقا مشخصه که از کجا تامین میشن و هدفشون چیه !
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها