کد خبر: ۳۳۴۰۰۴
زمان انتشار: ۱۱:۱۸     ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به انبار شدن کالاهایی که نیاز مصرف داخل است، عامل آن را سیاست‌های غلط دانست و گفت:‌ وعده دوساله بانک مرکزی برای باز شدن قفل تسهیلات پوچ بود.

به گزارش پایگاه 598،  اکبر توکلی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود تحریم‌ها و رکود حاکم بر صنایع بسیاری از تولیدات داخلی انبار شده و کارخانجات دیگر مصرف‌کننده این کالا هستند، از محصولات مشابه خارجی استفاده می‌کنند، اظهار داشت: برای اولین بار است که چند اقتصاددان در کابینه دولت حضور دارند و این مشکلات مربوط به برنامه‌ریزی کلان کشور می‌شود، پیش آمدن چنین مسائلی به گذشته برگشته است.

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تحریم‌ها روی درآمدها و نحوه تخصیص بودجه تاثیر گذشته است، تصریح کرد: در شرایطی که ارز به داخل کشور نمی‌آید، بسیاری از کالاها به شکل تهاتری به داخل وارد شده که بخشی از آنها کالاهای بنجل و بی‌کیفیت محسوب می‌شوند. به همین دلیل ملاحظه می‌شود که شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی از کالاهای بی‌کیفیت خارجی استفاده می‌کنند.

 

وی مشکلات گذشته از سیاست‌های کلان اعمال شده است به همراه تحریم‌های زنجیروار بر مشکلات افزوده است، گفت:‌ در حال حاضر بسیاری از شرکت‌هایی که زیرمجموعه بنگاه‌های بزرگ محسوب می‌شوند، تولیداتشان در این باره باقی مانده که این موضوع منجر به تعطیلی واحدهای مختلف شده است.

 

توکلی با اشاره به راه حل جلوگیری از تعطیلی واحدها و فروش تولیدات محصولات داخلی یادآور شد: تنها مجری که می‌توان مشکل را حل کند، نظام بانکی است و تحریم‌ها یک بهانه بوده و مدیریت منابع ضعیف و مشکل‌دار است.

 

این کارشناس با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته بانک مرکزی می‌خواهد تسهیلات به صنعت بدهد، یادآور شد: این موضوع متاسفانه عملی نشده و از طرفی صنایع به دولت بدهکار بوده و نمی‌توانند تولید و در پس آن صادرات داشته باشند.

 


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها