به گزارش پایگاه 598، سرپرست پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران در حاشیه
بازدید جمعی از محققان و پژوهشگران این مرکز علمی از موسسه تحقیقات برنج
کشور در رشت گفت: تلاش7 ساله دانشمندان پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و
فنون هسته ای ایران و موسسه تحقیقات برنج کشور نتیجه داد و برنج هسته ای
آماده کشت انبوه است.
ابراهیم مقیسه با بیان اینکه هنوز برای این
رقم جدید نامی انتخاب نشده است، گفت : محققان ایرانی بذربرنج هسته ایی را
با روش پرتوتابی با اشعه گاما تولید کردند.
وی با بیان اینکه در حال
حاضر برنج هسته ایی به صورت آزمایشی در 3 استان گیلان، مازندران و فارس
کشت شده است، افزود: قرار است این رقم جدید برنج از سال 96 کشت انبوه شود.
سرپرست
پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران تصریح کرد: مقاومت
در برابر خشکسالی، آب شور و باد و باران، خوش عطری، زودرسی و قد کوتاه نسبت
به رقم های بومی هاشمی و طارم را از ویژگی های رقم برنج هسته ای است.
مقیسه تولید شلتوک برنج هسته ای درهر هکتار را حدود 6 تن اعلام کرد و افزود: این مقدار برای رقم های بومی نظیر هاشمی 3.5 تن است.
منبع: صدا و سیما