کد خبر: ۳۳۰۷۰۵
زمان انتشار: ۱۱:۵۱     ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
مروري بر سياست هاي اعلامي كاخ سفيد در عرصه بين المللي در طول چند دهه اخير نشان مي دهد كه كمتر زماني به مانند اين روزها، دولت ايالات متحده آمريكا و شخص رئيس جمهور تحت فشار لابي هاي قدرتمند يهودي، رژيم اسرائيل و كنگره اين كشور بوده است، فشارهايي كه عمدتا نشات گرفته از سياست كاخ سفيد در قبال مسئله هسته اي ايران مي باشد.
به گزارش پایگاه 598، مروري بر سياست هاي اعلامي كاخ سفيد در عرصه بين المللي در طول چند دهه اخير نشان مي دهد كه كمتر زماني به مانند اين روزها، دولت ايالات متحده آمريكا و شخص رئيس جمهور تحت فشار لابي هاي قدرتمند يهودي، رژيم اسرائيل و كنگره اين كشور بوده است، فشارهايي كه عمدتا نشات گرفته از سياست كاخ سفيد در قبال مسئله هسته اي ايران مي باشد.

اختلاف ميان كاخ سفيد و لابي هاي قدرتمند رو به فزوني گرفته است. برآورد سخنان روزهاي اخير اوباما و مسئولين ديپلماسي اش نشان از اظهارات ملتمسانه او و تيم اش براي جلب رضايت نمايندگان و مردم آمريكا دارد، امري كه سابقه اندكي در طول تاريخ ايالات متحده آمريكا دارد. رئيس جمهور آمريكا مدام با توجيه توافق اتمي حاصل شده با ايران تلاش دارد تا اين گونه القا نمايد كه تنها جايگزين طرح فوق جنگ مي باشد. رئيس جمهور آمريكا در سخنان روز گذشته اش منتقدان توافق در كنگره را به سياسي كاري متهم كرده و گفت همان تفكري كه به جنگ عراق منجر شد، كه در بسياري از موارد توسط همان افراد هم بيان مي شود، الآن در تلاش است كه جلوي اجراي توافق را بگيرد.  اوباما گفت مدام اين را تكرار مي‌كنند كه اين توافق بدي است و بايد توافق بهتري به دست مي‌آورديم. كساني كه چنين حرف‌هايي مي‌زنند يا نسبت به ايران جاهلند يا با مردم آمريكا صادق نيستند، در واقع نه حكومت ايران و نه اپوزيسيون و مردم ايران حاضر به تعطيل حاكميت ملي خود نبوده‌اند.

اوباما در سخنراني روز گذشته خود از مردم آمريكا خواست بر نمايندگان كنگره جهت پذيرش توافق هسته اي با ايران فشار وارد نمايد.

با وجود تمامي تلاش هاي تيم ديپلماسي اوباما براي تثبيت توافق هسته اي، بنيامين نتانياهو هم چنان تمام هم و غم خويش را براي عدم تصويب آن به كار مي برد. نكته جالب توجه آن كه در طول گفتگوهاي اخير اوباما، جان كري، وندي شرمن و ساير مسئولين ديپلماسي آمريكا با مخالفين توافق ياد شده مدام از حزب الله لبنان و موقعيت آتي اين گروه پس از توافق هسته اي ياد مي شود، امري كه نشان از حيرت و نگراني آمريكا و رژيم صهيونيستي از قدرت مقاومت در منطقه داشته، قدرتي كه مي توان آن را براي جمهوري اسلامي به عنوان مهم ترين متحد و پشتيبان حزب الله فراتر از آن چه توسط دشمنانش بمب اتمي مي نامند دانست، قدرتي كه ضمن بالا بردن توان بازدارندگي ايران در منطقه مي توان آن را حافظ منافع ملي ايران ارزيابي نمود

موشك باران تل آويو

روز نبائوم از سران يهوديان در آمريكا چند روز پيش به نقل از باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا نقل كرد كه گفته است در صورت شكست مذاكرات هسته اي با ايران و پس از آن حمله نظامي به پايگاه هاي اتمي اين كشور، تل آويو پايتخت اسرائيل هدف حملات موشكي حزب الله قرار مي گرفت.

قدرت موشكي حزب الله بارها امنيت اسرائيل را به خطر انداخته است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، روزنبائوم يكي از رهبران يهوديان آمريكا كه شامگاه سه شنبه 4 اوت با اوباما در كاخ سفيد ديدار كردند، به راديو اسرائيل گفته است كه رئيس جمهوري آمريكا به طور مفصل از پيامدهاي به كار گيري گزينه نظامي و حمله به پايگاه هاه هاي اتمي ايران در صورت رد توافق هسته اي تهران و قدرت هاي جهان سخن گفت.

روز نبائوم كه از اعضاي شوراي ملي يهوديان و از اعضاي حزب دموكرات است، از اوباما نقل كرد كه گفته است: «اقدام ايالات متحده آمريكا در حمله به پايگاه هاي اتمي ايران، اين كشور را به سمت جنگي فراگير با آمريكا سوق مي داد... علاوه بر آن حمايت بيشتري از اين كشور از تروريسم را مي ديديد و موشك هاي حزب الله بر تل آويو سرازير مي شد.»

رهبر معظم انقلاب اسلامي صراحتا بر تداوم حمايت هاي مالي و نظامي ايران از حزب الله لبنان اذعان داشته است.

كسب حمايت يهوديان آمريكا و اسرائيل اولويت ويژه اي براي باراك اوباما جهت تثبيت توافق هسته اي در جامعه آمريكا محسوب مي شود. اظهارات اين عضو بلندپايه يهودي حزب دموكرات به وضوح نشان مي دهد كه چگونه جنبش حزب الله بسان ابزاري براي جمهوري اسلامي تا كنون مانع از حمله نظامي آمريكا به ايران شده است.

اذغان به ناتواني در ايزوله مقاومت

اوباما كه چهارشنبه 14 مرداد (5 اوت) در يك سخنراني در دانشگاه امريكن در واشنگتن از توافق جامع اتمي ميان ايران و شش قدرت جهاني دفاع مي كرد در پاسخ به دريافت حمايت مالي احتمالي حزب الله پس از انتقال مقاديري از پول هاي كشور حاصل از توافق هسته اي كه مدام از سوي منتقدينش مطرح مي شود گفت: « ايران هميشه راهي پيدا كرده است كه از گروه‌هايي مثل حزب الله لبنان حمايت كند.» اين امر نشان مي دهد كه تحريم هاي نظامي و مالي بر عليه ايران و حزب الله تا كنون در ممانعت از انتقال كمك هاي مالي و تسليحاتي به حزب الله موثر نبوده است. اوباما در اين سخنراني از نمايندگان كنگره آمريكا خواست كه بدون در نظر گرفتن ملاحظات حزبي، به توافق هسته اي رأي بدهند.

بنيامين نتانياهو بزرگترين مخالف توافق نامه هسته اي در سطح جامعه ي بين المللي است.

جان كري وزير خارجه آمريكا نيز در پاسخ به گولدبرگ كه از او پرسيده بود آيا مي توانيد با اين توافق مانع از ارسال راكت از ايران به سوي حزب الله شويد گفت: «در هر حال ما اين كار را مي كنيم. همين الان اين كار را مي كنيم، قبلا اين كار را كرده ايم.»

گولدبرگ مجددا پرسيد كه شما مانع ارسال راكت از ايران به حزب الله مي شويد؟ و كري در پاسخي از روي استيصال گفت: «اگر ببينيم جلوي آن را مي گيريم، اسرائيل آن ها را هدف قرار مي دهد. اگر اسرائيل آن ها را ببيند، راكت ها را بمباران مي كند. و البته ما بيشتر در اين مسئله مداخله خواهيم كرد. رئيس جمهور آمريكا گفت ما تلاش هاي مان را در اين خصوص دو برابر خواهيم كرد.

اوباما در سخراني ديروز: «بنيامين نتانياهو اشتباه مي‌كند. وظيفه من اين است كه بنا به آنچه درست مي‌دانم عمل كنم، ولو اينكه با متحد نزديكمان اسرائيل موقتا اختلاف نظر داشته باشيم

برآورد تحولات منطقه و اذعان مكرر مقامات ايراني، اعضاي حزب الله و حتي مقامات ارشد رژيم صهيونيستي و ايالات متحده آمريكا نشان مي دهد كه با وجود تمامي تدابير اتخاذ شده در اين باره، به مرور بر ميزان زرادخانه هاي موشكي حزب الله و برد آن ها افزوده شده است. آمريكايي ها در پاسخ به رهيافت هاي شان جهت ممانعت از ارسال كمك هاي مالي و نظامي به حزب الله پس از وضع توافق صرفا به بيان كلياتي واهي بسنده نموده اند. هم چنان كه وندي شرمن در جلسه كميته بانكي سنا روز گذشته گفت كه دولت آمريكا به تلاش براي محدود كردن فعاليت هاي حماس و حزب الله و جلوگيري از مسلح شدن آن ها ادامه خواهد داد. خانم شرمن در جلسه روز گذشته مدعي شد كه اين توافق بهترين توافق براي آمريكا، براي اسرائيل و براي همه جهان است. طرف‌هاي مذاكره تصميم‌هاي سختي گرفته‌اند تا به اين توافق برسند. بيان اظهارات فوق نشان مي دهد كه به باور مقامات كاخ سفيد وضع اين توافق به مراتب مي تواند منافع اسرائيلي را تامين نمايد تا بمباران مراكز هسته اي ايران، چرا كه مبادرت به اين امر منطقه را به آشوب كشيده و لطمات جبران ناپذيري را به منافع آمريكا و اسرائيل تحميل خواهد نمود.

حزب الله لبنان را مي توان از بزرگترين و منسجم ترين متحدين ايران در منطقه دانست.

اوباما در سخنراني روز گذشته اش در واشنگتن صراحتا به اين موضوع اشاره كرده و گفت: «انتخابي كه ما داشته‌ايم بين دو گزينه بوده است: بين ديپلماسي و بين شكلي از جنگ». رئيس جمهور آمريكا اظهار داشت: «حمله نظامي تنها براي چند سال برنامه هسته‌اي ايران را عقب مي‌راند كه مدتش كمتر از دوره‌هاي محدوديت توافق فعلي بود. علاوه بر اين در نتيجه چنان حمله‌اي بازرسي‌ها كم مي‌شد و ايران برنامه‌اش را مخفيانه‌تر پيش مي‌برد.» رئيس جمهور آمريكا اذعان داشت كه جنگ به ويژه در خاورميانه آسان نيست.

برآيند سخنان فوق نشان مي دهد كه بر خلاف برخي ادعاها به خصوص از سوي معارضين داخلي كه مدام حمايت از حزب الله را عاملي در راستاي تضعيف منافع ملي مي پندارند، چگونه اين جنبش و قدرت گيري فزاينده آن توانسته است ميزان مخاطرات امنيتي بر عليه كشور را كاسته و بساني بازويي براي جمهوري اسلامي در كنار مديترانه و سرزمين هاي اشغالي به ايفاي نقش بپردازد. فارغ از ضديت ايدئولوژيك جمهوري اسلامي با ايالات متحده آمريكا، تجربه نشان داده كه

منبع:فرهنگ نيوز


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها