به گزارش پایگاه 598، ابراهیم کارخانهای رئیس کمیته هستهای مجلس شورای در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: در حدود 6 سال از کشف قابلیت شکاف هستهای عنصر اورانیوم گذشته بود که نخستین بمب اتمی در 6 اوت 1945 توسط آمریکا برسر مردم هیروشیمای ژاپن فرود آمد و این ماجرا در حالی رخ داد که جنگ جهانی دوم دیگر به پایان رسیده بود، و نیازی به استفاده از این بمب نبود ولی آمریکا برای اینکه آن را آزمایش کند چنین جنایتی را انجام داد.
وی افزود: این بمب بیش از 90 هزار نفر را یک جا خاکستر و دهها هزار نفر را هم مجروح کرد، بمبی آثار آلودگیهای زیست محیطی، انسانی و ژنتیکی آن هنوز هم در جامعه ژاپن وجود دارد.
نماینده مردم همدان در مجلس تصریح کرد: این بمب که ماده اصلی آن عنصر اورانیوم بود نخستین و کوچکترین بمب اتمی است که در هیروشیمای ژاپن منفجر شد. قدرت این بمب که در آن در حدود یک گرم اورانیوم به طور کامل به انرژی تبدیل شد، معادل 20 هزار تن تیانتی بود.
کارخانهای تأکید کرد: دومین بمب اتمی که ماده اولیه آن پلوتونیوم 239 بود 3 روز بعد در شهر ناگازاکی ژاپن منفجر شد که این هم آزمایش عملی نوع دوم بمبهای اتمی بود و در همان لحظات اول دهها هزار نفر را از بین برد.
رئیس کمیته هستهای مجلس با بیان اینکه آمریکا نخستین جنایتکار هستهای جهان است، یادآور شد: آن زمان بعد از روزهای پایانی جنگ آمریکا هیچ ضرورتی برای به کارگیری بمب هستهای علیه کشور روبهرویش نداشت و تنها به خاطر یک آزمایش، صدها هزار نفر را به خاک و خون کشید.
کارخانهای ادامه داد: آمریکا در جنگ جهانی اول و دوم دهها میلیون انسان را به خاک و خون کشید، این کشور تا کنون بیش از هزار آزمایش اتمی انجام داده است. این در حالی است که بر اساس معاهده CTBT، (معاهده منع آزمایشات اتمی) آمریکا نباید چنین کاری انجام دهد.
این نماینده مجلس گفت: آمریکا به معاهدات جهانی و بینالمللی هیچ اعتنایی ندارد و انگار این معاهدات برای کشورهای دیگر است و خود آمریکا مبرا از اجرای آنها است.
وی تأکید کرد: کشورهایی که در سال 1968 عضو NPT شدند به این دلیل چنین کاری را کردند که جلوی گسترش سلاح وحشتناک هستهای گرفته شود.
نماینده مردم همدان در مجلس افزود: با توجه به اینکه مدت اجرای معاهده NPT که در سال 1968 به تصویب رسید 25 سال بعد به پایان میرسید آمریکاییها معاهده CTBT را در رابطه با منع آزمایشات اتمی به قدری سنگین وضع کردند که اگر 25 سال بعد معاهده NPT تصویب نشد، معاهده CTBT بتواند جایگزین آن معاهده شود.
کارخانهای خاطرنشان کرد: امروز میبینیم آمریکاییهابه کمک همین 2 معاهده کشورهایی که بمب اتمی در اختیار ندارند را تحت شدیدترین شرایط قرار میدهند که یک نمونه آن جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس کمیته هستهای مجلس خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سال 1968 عضو این معاهده بینالمللی شد و بعد از پایان آن یعنی سال 1993 متأسفانه، بدون اینکه بررسی کاملی در رابطه با جوانب این عضویت انجام شود، عضویت NPT را پذیرفت و الان ملت ما بهای سنگین عضویت NPT را میدهد.
کارخانهای گفت: در حالی که هیچ کشوری در جهان مانند کشور ما وجود ندارد که رهبر آن با صراحت تمام اعلام کند که ما بمب هستهای را حرام میدانیم و هیچ کشوری اندازه ایران رسما انزجار خود را از بمب هستهای در قالب یک حکم مذهبی اعلام نکرده آمریکا و غرب با استفاده از عضویت ما در NPT علیه ما دائماً توطئه میکنند و این توطئهها همچنان ادامه دارد.
این نماینده مجلس تأکید کرد: اینکه امریکایی که بیش از هزار آزمایش اتمی انجام داده و کشورهای اروپایی که هر کدام حداقل بیش از 200 آزمایش اتمی انجام دادهاند امروز به دنبال این باشند که ایران را تحت شدیدترین شرایط قرار بدهند تعجب آور است.
کارخانهای خاطر نشان کرد: آمریکا در حالی ایران را تحت شدیدترین بازرسیها با محوریت آژانس قرار داده که حداقل 7هزار و 500 کلاهک اتمی در اختیار دارد.
رئیس کمیته هستهای مجلس تصریح کرد: مجموعه کشورهایی که روبروی ما در مذاکرات هستهای قرار گرفتند تا یک ادعای کذب را در قالب یک توافق بسیار سنگین بر ملت ما تحمیل کنند خودشان مجموعاً بیش از 16 هزار کلاهک اتمی در اختیار دارند که این ظلمی بر بشریت است.
کارخانهای ادامه داد: امروز میبینیم با وجود اینکه اینکه 12 سال است ملت ما را تحت شدیدترین بازرسیها قرار دادهاند و در این مدت به صورت علنی نتوانستهاند هیچ مدرکی در رابطه با انحراف ما پیدا کنند، دست از سر مملکت ما بر نمیدارند.
وی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مسئله آنها با ما سر مسئله هستهای نیست و موضوع هستهای یک بهانه است تا آنها بتوانند توطئههای خود را علیه ملت ما ساماندهی کنند. الان هم این توطئهها در قالب یک برنامهای به نام برنامه جامع اقدام مشترک ساماندهی شدهاست.
این نماینده مجلس اظهار داشت: از کشوری که خود سردمدار زیر پا گذاشتن معاهدههای بینالمللی است چیزی بیشتر از این انتظار نداریم که از مسئله هستهای به عنوان یک اهرم علیه ما استفاده کنند.
وی اضافه کرد: بعد از جمعبندی مذاکرات روزی نیست که ما شاهد تهدید نظامی مقامات آمریکایی علیه ایران نباشیم، و این بر خلاف مفاد برجام است و نشان میدهد آمریکاییها پایبند بر برجام نیستند.
کارخانهای اظهار داشت: مسئولان کشور ما باید تهدیدات آمریکایی و اقدامات آنها در رابطه با نقض برجام را جدی بگیرند. هنوز برجام قطعی نشده آمریکاییها مفاد آن را زیر پا میگذارند.
رئیس کمیته هستهای مجلس گفت: وقتی جانکری با صراحت اعلام میکند ما به دنبال خلع سلاح جمهوری اسلامی ایران هستیم و برجام این تضمین را به ما میدهد آیا همین کفایت نمیکند که مسئولین کشور ما در رابطه با نقض این معاهده توسط مقامات آمریکایی شکایت کرده و اعلام برائت کنند.
وی در خاتمه گفت: آیا این اطمینان وجود دارد که وقتی توافق اجرایی شد و ایران در ماههای آغازین تمامی تعهدات خود را انجام داد و دشمن بعد از اینکه هر آنچه را که میخواست به دست آورد ظرف چندین سال تعهدات خود را انجام بدهند؟ و توطئههای خود را ادامه ندهد؟ مسلما چنین اطمینانی وجود ندارد و به همین خاطر جا دارد مسئولان ما این مسئله را جدی گرفته و تدابیر لازم را برای جلوگیری از این توطئهها اتخاذ کنند.