وی افزود: این مشکلات علاوه بر تحریمها و همچنین ضعف ساختاری نظام بانکی و نوع نگاه به وظیفه بانک، سیستم بانکی را دچار مشکل کرد به طوری که هماکنون ترازنامه بسیاری از بانکها دچار مشکل است.
مدیرعامل بانک ملی با بیان اینکه ۹۰ درصد تأمین مالی توسط سیستم بانکی انجام میشود، به سرمایه پایین بانکها اشاره کرد و گفت: بسیاری از افزایش سرمایهها از محل تجدید ارزیابی داراییها انجام میشود که به اعتقاد من تجدید ارزیابی یعنی گچ. سرمایه بانک باید از محل آورده نقدی افزایش یابد.
وی افزود: کل سرمایه بانکهای دولتی و خصوصی در مجموع حداکثر ۴۰ هزار میلیارد تومان است و اگر این سرمایه را در برابر حداقل ۷۰۰ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی در نظر بگیریم، میبینیم که نرخ کفایت سرمایه بانکها زیر ۵ درصد است.
همتی تصریح کرد: در کنار این موضوع حداقل ۵۰ درصد منابع شبکه بانکی به دلیل مطالبات معوق، بدهی دولت به بانکها و سپرده قانونی قفل شده است و در واقع بانکها باید به ازای ۵۰ درصد منابع خود ۹۰ درصد تامین مالی اقتصاد را انجام دهند،اینجاست که مشکلات بوجود میآید و به بانکها حمله میکنند.
وی با اشاره به عدم تمایل بانکها به پرداخت وام مسکن، گفت: برخی رسانهها تیتر میزنند که بانکها تسهیلات وام خرید مسکن پرداخت نمیکنند اما نمیگویند که بانک از کجا منابع بیاورد، وقتی منابع نیست و بانک درگیریهای بسیاری دارد چنین وضعیتی بوجود خواهد آمد.
مدیرعامل بانک ملی با اشاره به تقاضای بالای نقدینگی در اقتصاد ایران، گفت: از یک طرف تقاضا بالاست و از طرف دیگر بانکها منابع کافی برای تامین آن را ندارند، اما برخی تصور میکنند همه بدبختیها زیر سر بانکها است در حالیکه بسیاری از پروژههای اقتصادی که در کشور به نتیجه رسیده است توسط بانکها تأمین مالی شده و بانکها نقش بیبدیلی در توسعه کشور داشتهاند.
وی تاکید کرد: کلیت بانکها وظیفه خود را انجام میدهند اما حالا ممکن است شخصی در جایی تخلفی انجام داده که این را نباید به حساب همه بانکها گذاشت.
همتی اظهارداشت: امسال سختترین سال مالی است و به عبارت دیگر امسال خشکسالی مالی است؛ امیدوارم با اجرای توافق، گشایشهایی در مبادلات بین بانکی و بینالمللی انجام شود و آن وقت خواهیم دید بانکها نقش بهتری را در اقتصاد ایفا خواهند کرد.
منبع:فارس