وی افزود: اگر توافق به هم بخورد معلوم نیست که کشور تحت ضوابط آژانس باشد و شاید مسیر دیگری را طی کند.
رئیس دستگاه قضا گفت: متأسفانه سیاستمداران کشورهای غربی در چند روز پس از توافق حرف های یاوه بسیار گفتند، تهدید نظامی را دوباره تکرار کردند و محدودیت هایی را ادعا می کنند که در متن توافق نیست.
وی گفت: آنها گاهی با مکاری و حیله گری گفتند که دارایی های ایران را آزاد نمی کنند چرا که تحریم های هسته ای که برداشته شود، تحریم حقوق بشری مطرح خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه افزود: توافق هسته ای خودش یک بحث و رفتارهای کشورهای غربی پس از توافق، مقوله دیگری است.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: این نشان می دهد که کشور ما باید روی پای خود بایستد و هر کجا اقتدار ملی در همه ابعادش بود ما پیش رفتیم و حتی این توافق هسته ای که به تعبیر رئیس جمهور محترم پیروزی بود اگر بخواهد پیروزی باشد، پیروزیای است که از اقتدار ما ناشی شده است.
رئیس دستگاه قضا افزود: اگر اقتدار کشور نبود و 8 تا 10 تن مواد غنی شده هسته ای نبود و اگر موشک ها و توانایی های نظامی کشور نبود همین ها هم حاصل نمی شد.
وی با اشاره به اینکه منطق غربی ها زور و قدرت است گفت: آنها هیچ ابایی از گفتن این حرفها ندارند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: آنها برای مصرف داخلی خود می گویند تحریم ها اثرگذار شد و ایران پای میز مذاکره آمد اما اگر واقعاً این مسئله بود وزیرخارجه امریکا 13 روز می آمد و جایی لنگر می انداخت؟
وی افزود: واضح است که آمدن این کشورها پای میز مذاکره و پایبندیشان به دنبال کردن مذاکره بر اساس منافعشان بود و این چیزی جز اقتدار کشور ما نیست که موجب این موضوع شد.
رئیس دستگاه قضا گفت: اکنون هم به نظر می رسد که اگر بخواهیم در ادامه و اجرای این توافق شاهد پیشرفت باشیم باید اقتدار خود را حفظ کنیم و این اقتدار باید در سطح ملی و وحدت میان مسئولان و اقتدار در جهات اقتصادی باشد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه دولت با تدبیر و تلاش مشکلات اقتصادی کشور را حل خواهد کرد، افزود: مردم نقش اساسی دارند و باید سرمایه، کار، استعداد و خلاقیت خود را به میدان بیاورند چرا که کشور را باید خودمان بسازیم و نگاه بیرونی فایده ای ندارد.
رئیس دستگاه قضا گفت: البته نمی گوئیم که رفع تحریم ها بی فایده است و همه می دانند که تحریم ها اثر دارد اما آنچه که کشور را نجات می دهد اقدامات جهادی مردم و مسئولان است.
وی افزود: نظامیان، مسئولان سیاسی و رؤسای قوا و مردم عزیز باید به هوش باشند که کشور با صرف یک توافقنامه نجات پیدا نمی کند و همه باید تلاش کنند اقتدار را حفظ کنند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: در خصوص محتوای توافقنامه، انصاف این است که قدم های بلندی برداشته شده است و تیم مذاکره کننده واقعاً تلاش کرد.
رئیس دستگاه قضا افزود: در جلسات رسمی شورای عالی امنیت ملی، این مسائل بحث می شود و واضح است که تیم مذاکره کننده واقعاً مسلط هستند و در مقابل شبهاتی که مطرح می شود پاسخ های خوب و روشنی دارند.
وی گفت: من از تیم مذاکره کننده تشکر می کنم اما در عین حال باید قبول کنیم که نقاط ابهامی وجود دارد و این نقاط باید بررسی شود که البته نهادهای مسئول در حال بررسی هستند و امیدواریم این نقاط ابهام هم تبیین و ابعادش روشن شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: محدودیت های بسیاری پذیرفته شده که برخی روشن است اما باید دید چیزی فراتر از خطوط قرمز پذیرفته نشده باشد.
وی گفت: توقع ما این است که همه مسئولان، دلسوزان و منتقدان در چارچوبی منطقی حرکت کنند و ارزیابی های عجولانه و توأم با توهین هیچ فایده ای ندارد.
ْْآیت الله آملی لاریجانی افزود: ذوق زدگی در مقام ارزیابی هم اشتباه است و عده ای گفته اند این توافقنامه هیچ نداشته است که به نظر می رسد این سخن خلاف واقع و خلاف انصاف است.
وی گفت: بالأخره در این توافقنامه حق هسته ای ایران پذیرفته شده و البته تعبیر حق نیامده اما ایران عملاً مجاز شمرده شده است که بتواند غنی سازی و برخی مراحل تحقیق و توسعه را داشته باشد و بحث برداشته شدن تحریم ها هم تصریح شده است.
رئیس دستگاه قضا افزود: اینها همه نکات مثبت و روشن است و نباید در مقام ارزیابی گاهی غلیان احساسات باعث شود که زحمات شبانه روزی عده ای از فرزندان این مرز و بوم و دلسوزان نظام دیده نشود.
وی با اشاره به اینکه محدودیت های زیادی در تحقیق و توسعه و در مباحث موشکی و رفع تحریم ها و اجرا در این توافق آمده است گفت: این محدودیت ها هم باید با تأمل، تدبر، تأنی و طمأنینه بررسی شود.
آیت الله آملی لاریجانی انتقادهای بی حساب به توافق را اشتباه خواند و افزود: همه باید همدلانه و مسئولانه برخورد کنند تا ان شاء الله نتیجه این توافق به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی گفت: از همه مهمتر این است که در مقام اجرا هم اینها را ببینیم و حتی اگر توافق همه ابعادش بررسی شد و مقبول افتاد، نقطه آخر اجراست، چرا که غربی ها در به هم زدن نتایج و مذاکرات و نقض قراردادها ید طولایی دارند و همه باید مواظب باشند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: مسئله اجرا نقطه اثر نهایی است و شاید توافقی خوب باشد اما اگر اجرا نشود فایده ای ندارد.
رئیس دستگاه قضا گفت: غربی ها متأسفانه در این توافق فرمولی برای خود درست کردند که اگر نقضی را ادعا کنند می توانند بدون مشکل تحریم ها را برگردانند و این مسئله ای کلیدی است که باید رسیدگی کرد.
وی افزود: البته راه حل اجرایی شدن این توافق برای جمهوری اسلامی ایران همان اقتدار است و اقتدار ما بازدارنده بازیگری سیاسی آنهاست.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: البته نگاه بدبینانه ای به رفتار غربی ها حاکم است و ما در دولت های قبلی هم شاهد این رفتار غربی ها بودیم چرا که آنها ادعا می کردند شش ماهه مذاکرات را به سرانجام برسانند اما همه دیدیم که چه بهانه جویی ها میکردند.
رئیس قوه قضائیه گفت: ابزاری بودن بحث حقوق بشر در کشورهای غربی، امروز برای همه روشن است .
آیت الله آملی لاریجانی افزود: بحث حقوق بشر به لحاظ مبنایی نیاز به تعاملات دقیق فلسفی دارد ، البته در مغرب زمین در این خصوص کارهای بسیاری کرده اند.
وی ادامه داد: طبیعتا در دیدگاه الهی نیز باید این مبانی بر اساس دیدگاه الهی تبیین شود چرا که حقوق بشر در یک جای و در یک ملتی که فهم خاصی از حقوق بشر دارد ، یک جور ترسیم و در جای دیگر، جور دیگری ترسیم می شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: متاسفانه برخی خواستند بگویند اینگونه حقوق بشر، متافیزیکی است و حقوق بشری که در سازمان ملل در میان ملت هاست یک حقوق بشر قراردادی ، وسیله ای و ابزاری است که این سخن پذیرفته شده نیست.
وی افزود: جوامع مختلف براساس اعتقادات و دیدگاههایی که دارند طبیعتا حقوق بشرشان مختلف خواهد شد و سیستم حقوق بشری ناگزیر به یک مبانی عقیدتی ، ایدئولوژیکی و فلسفی استوار است.
آیت الله املی لاریجانی گفت: اینکه بخواهیم بی طرفانه، بحث های دینی و اعتقادی حقوق بشر را ترسیم کنیم، از بیخ و بن قبول نداریم این بحث فلسفی و نیاز به تحقیق دارد.
وی افزود: اکنون که جوامع یک نگاه کثرت گرا درباره حقوق بشر خود دارند طبیعتا کشورهای غربی حق ندارند نظام حقوق بشری خودشان را به جوامع دیگر تحمیل کنند ، این کار خلاف عقلانیت ، خلاف عدالت و خلاف حقوق بشر است.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: چه معنی دارد کشورهای غربی مبانی فکری و حقوق بشری که خودشان ترسیم می کنند و ارزش هایی را که قبول دارند به تمام دنیا صادر و تحمیل کنند و اگر کسی آنها را نپذیرفت مورد هجمه و توبیخ قرار گیرد و حتی تحریم کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: حقوق بشر ترسیم شده باید به صورت منطقی بر همه کشورها حاکم باشد و استفاده ابزاری و نگاه های دوگانه به بحث حقوق بشری نافی مبانی حقوق بشری و خلاف عدالت است.
وی افزود : کشورهای غربی مدعی حقوق بشر هستند اما خودشان با حقوق بشر چه کرده اند ؟ از کارهای استعماری قرون 17 و 18 تا رفتارهای نامعقول در قرن بیستم و حملات وحشیانه ای که به کشور عراق کردند و هزاران انسان را کشتند و آواره کردند و در فلسطین و افغانستان همین طور است.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی با سی و چند سال سابقه در بحث های انتخابات محکوم می شود که حقوق بشری را رعایت نمی کند حتی تعبیر می کنند این رژیم با ملت خود رفتار نادرست دارد اما عربستان سعودی که یک انتخابات در طول عمرش ندیده است در بحرین و کشورهای همسایه هیچ مشکل حقوق بشری ندارد.
وی افزود: این قضاوت ها و معیارهای دوگانه قابل قبول نیست و همه این موضوع می دانند .
رئیس قوه قضائیه گفت: چه کسی می تواند بپذیرد که عدالت در رفتار و نگاه و قضاوت امریکایی ها و اروپایی ها در بحث حقوق بشری رعایت شده و یا صحیح بوده است.
وی افزود: از همه مهمتر این گزارش های مغرضانه است که علیه جمهوری اسلامی داشته اند و مجموعه ای از گزارش هایی که یا به مبانی دینی ما بر می گردد که ما با تمام جوامع اسلامی در آن مشترک هستیم یا گزارش های دروغی که از طیف های تروریست در کشور و ضد انقلاب گرفتند و اینها آن ها را در گزارش های نوبه ای خود می آورند.
رئیس قوه قضائیه گفت: اکنون دروغ بودن این گزارش ها روشن شده ، خصوصا بر اساس برخی گزارش ها که رشوه های کلان در ساخت و پرداخت آن ها موثر بوده اند.
وی افزود: متاسفیم که جمهوری اسلامی مورد هجمه های اینچنینی قرار می گیرد با وجود اینکه مردم در راهپیمایی ها و همه مجاری که امکان حضور در صحنه وجود دارد، حضور پیدا کرده و نشان دادند به کشور ، دولت و نظام جمهوری اسلامی علاقه مندند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: تحریم های ظالمانه چه بسا به لحاظ حقوق بشری و یا اشکال دیگر اعمال شده است ؛ لاکن در کشورهایی که هیچ سخن از حقوق بشر نیست، رفتارهای نامعقولی در حمله سعودی ها به یمن داشتند و جنایت ها و فجایایی که صورت گرفته باید در تاریخ بنویسند.
وی افزود: سعودی ها به ظاهر و باطن واضح است که بدنبال سیطره بر یمن هستند واقعا رفتار سعودی ها و حمایت غربی ها چه توجیهی دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: امروز صهیونیست ها همچون قبل در غزه جنایت می کنند و کودک شیرخواری را زنده زنده سوزاندند و پدر و مادرش را درحال مرگ یافتند.
وی افزود: واقعا حقوق بشر اینجا هیچ نظری ندارد و غربی هایی که ادعای حقوق بشری دارند این جنایت ها را نمی بینند که چند هزار انسان بی گناه و شهروندان عادی را زیر بمباران به شهادت برسانند اینها حق بشری ندارند؟
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: ابزاری بودن حقوق بشر و گزارش های ناصحیح موجب شده است تا یک نگاه بدبینانه درباره حقوق بشر غربی باشد ، هم به لحاظ مبانی و هم به لحاظ کیفیت تحمیل به کشورهای دیگر و هم به لحاظ معیارهای دوگانه.
وی افزود: پیشنهاد این است که کشورهای اسلامی خودشان در این جهت پیشگام باشند و با همکاری و همدلی تام بحث حقوق بشر را از این وضع کنونی بیرون بیاورند.
رئیس قوه قضائیه گفت: جریان سازی صنفی غلط است و به مسئولان محترمی که عجولانه در این مسئله جبهه گیری می کنند عرض می کنم فضا را آلوده نکنید.
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی افزود: در روزهای اخیر جنجال هایی در فضای مجازی و رسانه ها به وجود آمد که به دو حادثه در عالم پزشکی بر می گردد.
وی گفت: متاسفم که می بینم این جنجال ها موجب هجمه به قوه قضائیه می شود این در حالی است که در برخی از حوادث، دستگاه قضا دخلی برقضیه ندارد و در برخی ازجاها نیز بحث جور دیگری بوده است.
رئیس دستگاه قضا افزود: دستگاه قضا 15 میلیون پرونده را در طول سال رسیدگی می کند و کارکنان قوه قضائیه بهترین و بالاترین خدمات را به ملت ارائه می دهند.
آملی لاریجانی ادامه داد: رسیدگی به 15میلیون پرونده کار طاقت فرسایی است که باید همیشه قدردان این زحمات باشیم و درست نیست که به بهانه یک یا دو حادثه کارکنان دستگاه قضا را مورد هجمه قرار دهیم.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: هجمه به دستگاه قضا کار ناصحیح و برخلاف عقلانیت و تدبیر است چرا که قوه قضاییه در نهایت اقتدار صحیح، موجب توسعه امنیت کشور و رسیدن ذیحق به حق است .
وی افزود: همه باید از قوه قضائیه برای انجام وظایف اصلی دفاع کنیم ضمن اینکه کارکنان دستگاه قضا هم باید عدالت، تقوا و اخلاق حرفه ای را رعایت کنند و این توصیه ای است که بنده و همه مسئولان عالی قضایی به کارکنان داشته و داریم.
آملی لاریجانی گفت: در صورتیکه تخلف و جرمی از سوی کارکنان واقع شود رسیدگی می کنیم و این را تقریبا همه می دانند که در بر خورد با تخلفات درون دستگاه قضایی هیچ محذوری نداریم و حتما آن را موجب بهبود و پالایش قوه می دانیم.
وی افزود: نکته مهمی که وجود دارد این است که در قضاوت ها نباید عجله کنیم و اگر یک تخلفی روشن شد برخورد می کنیم.
آیت الله املی لاریجانی گفت: متاسفانه حادثه ای رخ داده است و هنوز صورت واقعی آن روشن نیست درباره آن جبهه گیری می شود و گاهی دفاع های صنفی بیجا صورت می گیرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به حادثه اردبیل و قتل یک پزشک متخصص گفت: این حادثه موجب تاسف است که یک پزشک خدوم به قتل می رسد اما هنوز ابعاد آن مشخص نشده عزای عمومی اعلام کردند که این کاری اشتباه است.
وی در تشریح عملکرد قوه قضائیه درباره این حادثه افزود: حادثه قتل اردبیل ربطی به این قوه نداشت مگر در رسیدگی که از اولین لحظات و دقایق اعلام ا ین خبر دستگاه به قضا به حادثه ورود کرد و مشخص شد که این قتل هیچ ارتباطی به پزشک و بیمار نداشته و یک حادثه شخصی بوده است .
آملی لاریجانی گفت: در حادثه اردبیل متاسفانه مسائل سوئی هم در جریان بوده که امیدواریم به این شکل نباشد .
وی افزود: در حادثه ای که ابعاد مختلف دارد و هنوز زوایای آن کشف نشده نهاد پزشکی به یکباره اعلام عزای عمومی می کند؛ واقعا این تصور چقدر نابخردانه است و چرا ما این کارها را انجام می دهیم که قابل هضم نیست و بدتر اینکه خبر را به عنوان مقابله با قوه قضاییه مطرح می کنند.
آملی لاریجانی گفت: قوه قضائیه چه نقشی در این حادثه داشته به جز اینکه مسئولیت رسیدگی به پرونده بر عهده دستگاه قضا است اما اینکه با فضاسازی رسانه ای و جریان سازی بخواهیم دستگاه قضا را تحت تاثیر و انفعال قرار دهیم اشتباه است.
وی در ادامه به حادثه فارس هم اشاره کرد و افزود: گزارش های این حادثه را درخواست کردیم و علت حادثه را جویا شدیم ، طبیعی است که اگر قوه قضائیه و کارکنان برخورد ناصحیح داشته باشند و فراتر از قانون به حقوق متهم ، محکوم و افراد عادی تجاوز شود حتما برخورد می کنیم و این یک مسئله روشن است چون ما با کسی در دستگاه قضا عقد اخوت نبسته ایم.
رئیس قوه قضائیه افزود: برخی مسئولان از من خواستند قاضی توبیخ شود اما تا وقتی ابعاد حادثه ای روشن نشود اقدامی نمی کنیم.
وی گفت: هنوز در حال رسیدگی مسئله هستیم تا ابعاد آن مشخص شود اما یک نکته روشن است کسی که محکوم شده یا قراری برایش صادر شده اگر بخواهد به اجرای آن مقاومت کند با وی برخورد می شود و نیروی انتظامی نیز وظیفه خود را در این زمینه انجام می دهد .
آملی لاریجانی تصریح کرد: وظیفه دستگاه قضایی دستبند زدن به اشخاص نیست بلکه این وظیفه نیروی انتظامی است و ما معتقدیم در برخورد با متهمان ، محکومان و حتی قاتل باید رفتار همراه کرامت انسانی باشد و خدایی ناکرده اگر کسی قاتل بود و اولیای دم تقاضای قصاص دارند باید قصاص شود اما حق نداریم به محکوم سیلی بزنیم یا توهین کنیم.
وی گفت: واقعیت این است که قصاص ، حقی برای اولیای دم است اما توهین و فحاشی در آن جایگاهی ندارد چه برسد به اینکه پزشک یا انسان محترم دیگری باشد و مسلم است که ما فراتر از اجرای قانون را قبول نداریم .
آملی لاریجانی تاکید کرد: هر کسی چه قاضی و چه کارمند قوه قضائیه و نیروی انتظامی، اگر تخلف کند با وی برخورد می کنیم .
رئیس دستگاه قضا افزود: جنجال های صنفی را کنار بگذارید چرا که به غیر از پزشکان ،اصناف دیگر همچون مهندسین، اعضای هیئت علمی ،روحانیون و ... نیز در این کشور زندگی می کنند اگر بنا باشد هر قراری در کشور صادر شود یک صنف اعتراض کند سنگ روی سنگ بند نمی شود.
وی تاکید کرد: به مسئولین محترمی که عجولانه در این زمینه جبهه گیری می کنند عرض می کنم فضا را بیخود آلوده نکنید ،فضای کاری ما، قضایی است و ما نمی توانیم در فضای فشار اصناف جهتگیری کنیم و راه خودمان را می رویم.
رئیس قوه قضائیه گفت: کارکنان دستگاه قضا ، حرمت و کرامت مراجعین و متهمین و حتی محکومین به قتل را حفظ کنند؛ هر کسی و حکمی حساب خودش را دارد ، احکام قضایی باید اجرا شود و کسی هم حق منع ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: این را همه بدانند که برخی رسانه ها که فضاسازی غلط می کنند قابل تعقیب قضایی هستند و دخالت در امور قضایی جایز نیست.