کد خبر: ۳۲۸۴۰۱
زمان انتشار: ۱۱:۴۰     ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
بحق بیان داشت: کشوری مانند هند ۱۱۰ میلیون تن برنج تولیدی را مدیریت می‌کند ما در مدیریت ۲ میلیون تن برنج مانده‌ایم/ برنج ایرانی در بازار توان رقابت با برنج خارجی را ندارد

به گزارش پایگاه 598، سید احمد بحق در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: ثبت سفارشات برای برنج در صورتی که حواله به صورت نقدی باشد 6 ماه اعتبار دارد، اما قوانین صنعت، معدن و تجارت این است که اگر به صورت اعتبارات اقساطی باشد این اعتبار 18 ماه خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز تعداد بسیار محدودی هستند که ثبت سفارشاتشان را به صورت اعتبار اسنادی درآورده‌اند، بارهای برنجی هم که این روزها در بازار دیده می‌شود عمدتا به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که خود ما نیز به آن معترضیم.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج گفت: آمارهای رسمی هم که اعلام شده در سه ماهه اول سال جمعا 240 هزار تن وارد شده اما در برج 4 قطعا کاهش بسیار چشمگیری داشته است.

وی بیان داشت: اگر همین چهار کیسه برنج ارزان هم وارد کشور نشود که دیگر همه مردم قدرت خرید برنج کیلویی 7 هزار تومان برنج داخلی را نخواهند داشت.

وی عنوان کرد: واردات برنج در حقیقت بازار  برنج را بالانس می‌کند. اگر همین مقدار برنج وارداتی هم نباشد که برنج ایرانی قیمتش بالاتر می‌رود اگر این گونه شود به ضرر تولیدکننده داخلی هم خواهد بود.

بحق اظهار داشت: من یک سؤال از آقایان دارم، برنج بعد از خودرو بیشترین تعرفه را دارد، این همه مسافت‌های طولانی را هم طی می‌کند، از طرفی از فیلترهای مختلف قرنطینه و استاندارد نیز می‌گذرد در چنین شرایطی چرا بازهم برنج ایرانی توان رقابت با برنج خارجی را ندارد؟

وی اضافه کرد: برنج ایرانی همتای برنج خارجی دو برابر برنج وارداتی قیمت دارد، نباید عدم مدیریت درست خود را بر مصرف کننده تحمیل کنیم، این مطالب که برنج خارجی کیفیت ندارد نیز تنها بهانه ای است برای فرار کردن از همین بحث سوءمدیریت.

بحق تأکید کرد: باید قبول کنیم که کسری تولید داخل داریم، ما تقریبا نصف مصرفمان را از تولید داخل تأمین می‌کنیم اما نیاز به واردات 50 درصد مابقی را داریم.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج بیان داشت: بهتر است به جای این که این قدر حواس‌هایمان را متوجه واردات کنیم تلاش داشته باشیم تا کمی هزینه‌های تولید داخلی را کاهش دهیم، در حال حاضر در کشور هند بذری وجود دارد که یک ماه زودتر به وجود می‌آید و 30 درصد آب کمتر لازم دارد، چرا به فکر رفع مشکلات تولید نیستند و تنها به کیسه های واردات چشم دوخته‌اند.

وی در رابطه با بحث لغو تحریم‌ها و تأثیر آن بر روی بازار برنج به نسیم گفت: لغو تحریم‌ها هیچ تأثیری بر روی قیمت برنج خارجی نخواهد داشت. زیرا برنج خارجی با ارز مرجع وارد می‌شود و ارز مرجع نیز روز به روز رو به افزایش است.

وی بیان داشت: پیش بینی بنده این است که تا یک یا نهایت دو ماه آینده کل ثبت سفارشات به پایان برسد، حتی آن‌هایی که با اعتبارات اسنادی بوده است.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج گفت: آقایان مدعی هستند که تولید داخل زیاد است، از طرفی همیشه تقریبا 300 هزار تن برنج احتیاطی ذخیره می‌شود. برای ذخیره احتیاطی چرا از برنج داخلی استفاده نمی‌کنند؟

وی افزود: مشکل دیگر تولید داخلی این است که زراع توقع دارند تا سریع و ظرف یک ماه محصولات خود را به فروش برسانند در صورتی که اگر قرار بود من واردکننده نیزهمین کار را بکنم بازار برنج نابود می‌شد. البته کشاورزان نیز حق دارند زیرا قشری زحمت کش هستند که می خواهند نتیجه زحمت خود را ببینند.

بحق اضافه کرد: همه چیز به همان سوء مدیریت که اشاره کردم بازمی گردد الان در کشورهایی مانند هند و پاکستان سالانه 110 میلیون تن برنج تولید می‌شود و به خوبی بازار این مقدار برنج را مدیریت می‌کنند اما متأسفانه ما در مدیریت همین 1میلیون و 700 هزار تن مانده‌ایم.

وی تأکید کرد: این مشکلات باید توسط دولت مدیریت شود که متأسفانه تا به حال این موضوع شکل نگرفته و مورد توجه قرار نگرفته است.

وی در رابطه با کاهش قیمت برنج خارجی نیز گفت: محصولات در کشوری مانند هند خوب بوده و قیمت آن به طور مثال از 1300 دلار سال گذشته، امسال به 900 دلار رسید و کاهش قیمت برنج وارداتی نیز به همین دلیل است.

بحق در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود برنج وارداتی با تفاوت قیمت زیادی در داخل کشور عرضه می‌شود، گفت: اصلا این گونه نیست و این از کم اطلاعاتی آقایان است، زیرا رقابت زیاد است و دست در واردات زیاد شده بنابراین اگر این اختلاف قیمت زیاد باشد از بازار حذف می‌شوند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۳ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
۰
۰
همش دست هزار دستان است به همین دلیل ارزانی را مردم نخواهند دید
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها