به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، ابتلا به بیماری آرتروز سبب تورم مفاصل، دردناک شدن آنها
و کاهش تحرک میشود. این بیماری معمولا در سالمندان سبب بروز مشکلات
فراوان در زمینه تحرک میشود.
پزشکان مصرف برخی مواد غذایی و اصلاح
رژیم غذایی را یک راه حل منحصر بفرد برای جلوگیری از ترویج بیماری و یا
کنترل شدت بیماری می دانند.
بررسیهای نشان میدهند، ماهیهای
روغنی، آووکادو، خوردن سبزی مارچوبه، روغن زیتون، آجیل، دانههای حبوبات و
نیز آبگوشت حاوی عصاره استخوان گوساله، گاو یا گوسفند میتواند سبب
استحکام استخوان ها و رفع التهاب مفاصل شود.
تنها در کشور انگلستان بر اساس آمارهای موجود بیماری آرتروز بر روی بیش از 8 میلیون و 750 هزار نفر اثر میگذارد.
مواد
غذایی دیگری چون زرد چوبه، زنجبیل، گشنیز و جعفری نیز میتوانند خواص ضد
التهابی داشته باشند و سبب رفع درد ناشی از التهاب مفاصل و حتی شکستگی
استخوانها شوند.
بر اساس تحقیقات نوعی ماده شیمیایی در ترکیب روغن
زیتون به نام Olecanthal وجود دارد که مشابه داروهای غیر استروئیدی است که
جهت کاهش درد و التهاب تجویز میشود. این ماده مانع از تولید آنزیم
التهابی در بدن می شود.
در میان دانههای آجیل، دانههایی چون
بادام، گردو، کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و کنجد خام که بو داده نشده و غیر
نمکی هستند بالاترین اثر برای حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از بروز علائم
آرتروز را دارند.
کارشناسان استفاده از زیتون خام و یا روغن زیتون در سالاد را بهترین شیوه استفاده از این دانه روغنی میدانند.
ادویه
کاری نیز که حاوی زرد چوبه و دارچین است برای قرنها در داروهای باستانی
اطباء چینی و هندی برای کاهش درد مفاصل و افزایش انعطاف پذیری مفاصل مورد
استفاده قرار میگرفته است.
ماده شیمیایی کورکومین در زرد چوبه
اصلیترین دارو برای مبارزه با ورم و درد مفاصل است و در انتهای سبزیجاتی
چون کلم پیچ و اسفناج به خاطر وجود منیزیم و کلسیم در ساختار خود موادی
مفید برای حفظ ساختار استخوانها و حفاظت از مولکول های کنترل کننده التهاب
بدن هستند.
کارشناسان مصرف خام این مواد غذایی را بهترین شیوه برای بدست آوردن بالاترین اثر دارویی آنها میدانند.