تبریزی با بیان اینکه هدف اولیه ما منع مصرف دخانیات در محیطهای سر بسته است، افزود: تصویب قوانین محکم و باز دارنده در این زمینه ضروری است تا حقوق اولیه مردم تامین شود.
وی با یادآوری اینکه مصرف سیگار بیشترین عامل مرگ و میر به صورت ایجاد بیماریهای مختلف است، خاطرنشان کرد: در زمینه مبارزه با کنترل دخانیات قانون جامع کنترل دخانیات در سال ۸۵ تصویب شده و مسئولان اماکن ملزم به اجرای این قانون هستند.
عرضه قلیان علاوه بر قهوهخانهها در برخی کافیشاپها
تبریزی ادامه داد: فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال و از طرف دیگر مصرف دخانیات در قهوهخانهها ممنوع است و بر اساس تکلیف قانونی باید عرضه قلیان در قهوهخانهها متوقف شود.
وی با بیان اینکه عرضه قلیان علاوه بر قهوهخانهها در برخی کافیشاپها نیز صورت میگیرد، یادآور شد: کمیته بینبخشی کنترل دخانیات استان مصوبات متعددی داشته و به دنبال این جلسات در دانشگاه علوم پزشکی اقدامات متعددی را انجام داده و کمپین بین بخشی کنترل دخانیات فعال شده است.
برگزاری مسابقه کاریکاتور در میان دانشآموزان در موضوع دخانیات
تبریزی از برگزاری مسابقه کاریکاتور در میان دانشآموزان در موضوع دخانیات خبر داد و افزود: مراکز مشاوره ترک دخانیات فعال شده و بنرهای تبلیغی سیگار و قلیان از نقاط مختلف جمعآوری شده است.
اجرای طرح پارکهای بدون دخانیات در تبریز
وی از اجرای طرح پارکهای بدون دخانیات در تبریز و استان خبر داد و افزود: با همکاری شهرداریها در تلاش هستیم تا پارکهای ما به محلهایی بدون دخانیات مبدل شوند.
رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی از ارائه ۹ پیشنهاد برای تصویب در کارگروه سلامت غذایی استان خبر داد و گفت: ممنوعیت عرضه قلیان در مراکز غیرمجاز قبلا مصوب شده و ممنوعیت عرضه سیگار به صورت دستفروشی و نیز ممنوعیت عرضه سیگار در مراکز تفریحی، گردشگری و اماکن بین راهی و پارکینگ از جمله این پیشنهادها است.
انتقاد از قیمت پایین سیگار در کشور/شیوع توتونهای آلوده به کراک در کشور
وی با انتقاد از قیمت پایین سیگار در کشور اظهار داشت: قیمت سیگار در کشور به حدی پایین است که نوجوانان برای خرید آن تحریک و تشویق میشوند.
تبریزی با اشاره به شیوع توتونهای آلوده به کراک در کشور عنوان کرد: تمام توتونهای تاریخ گذشته و آلوده به عنوان توتون قلیان عرضه میشود.
محمدجعفر پاشایی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه عرضه و مصرف سیگار باید به عنوان یک بحران در جامعه محسوب شود، گفت: با بحرانی شمردن این موضوع زمینه فعالیت جدی در این زمینه نیز مهیا میشود.
پاشایی اظهار داشت: جمعیت ۶۵۰ هزار نفری دانشآموزی استان ظرفیت خوبی برای آموزش مبارزه با دخانیات در استان است و میتوان از آن برای آموزش در خانوادهها هم استفاده کرد.
وی افزود: آموزش و پرورش به عنوان یک ظرفیت رسانهای میتواند در این زمینه فعال شود و توان تعلیم و تربیتی در این مورد فعالیت کند.